סופ"ש - מה שתינו?

bob68

New member
אמנם בתחילת השבוע אבל...

לפני מספר ימים בטעימה שהנושא שלה היה בורדו 2002 (עשור לבציר) שתינו את היינות הבאים: Chateau Branaire Ducru 4GCC St. Julien 2001 Chateau Branaire Ducru 4GCC St. Julien 2002 Chateau Branaire Ducru 4GCC St. Julien 2003 Chateau La Tour Carnet 4GCC Haut Medoc 2002 Chateau Malescot St. Exupery 3GCC Margaux 2002 Chateau Margaux 1GCC Margaux 2002 Chateau Leoviile Barton 2GCC St. Julien 2002 Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2GCC Pauillac 2002 Chateau Cos d'Estournel 2GCC St. Estephe 2002 Chateau Mouton Rothschild 1GCC Pauillac 2002 Chateau Lafite-Rothschild 1GCC Pauillac 2002 Chateau Latour 1GCC Pauillac 2002 Chateau Suduiraut Sauternes 1999 מרגו 2002 בלט מאד לחיוב. המאכזב בשלב זה היה פישון ללנד 2002. הכי VFM (באופן יחסי במונחי בורדו כמובן) לטור קרנה 2002. עוד פרטים ורשמי טעימה ברשומה : טעימת בורדו 2002 - שנה קרה עם יינות מחממי לב

פה ושם

חמישי בערב גינס וג'וני צ'חור שישי שליש בקבוק קיאנטי קלאסיקו 08 כלשהו שהלך מעולה עם ארוחה

Padod

New member
סקירה קצת ארוכה

בתערוכת בירס, הגעתי עם רשימה מוכנה מראש ביחד עם ברמן שעבדנו יחד בעבר. ההודית המכוערת של רונן זכתה לתשואות וקיבלה ציון (ציוניים היו שרירותיים לחלוטין וניתנו על סמך ניחוש מספרי בהתאם לתחושה ברגע הטעימה. מקצועי מאוד.) של 9. לציון 8 זכו האלכסנדר גרין שנהניתי ממנה, הטרומן 1883 מ'עליית הגג' והפולרס ESP. מעבר לזה? הרבה קשקושים ואכזבות - ג'מס 8.8, פאבו טריפל, אלכנסדר בלאק, פמפקין אייל של מבשלת הגליל, הבלונד אייל של מבשלת שריגים, הסיידרים היבשים שלא נהניתי מהם, הסמוקד-סטאוט של סלרה...כל בירה בשלה, אבל אף אחד מהם לא הדליק נורות התלהבות. ביום חמישי לאחר מכן, אירחתי את MK והחשאי שלה לערב-אירוח ראשון בחיפה, עם נייבי גרוג (ליים, אשכוליות, דבש, סודה, סנטיאגו דה קובה אנייחו, אפלטון אקסטרא ואל דוראדו כהה), קולונל ביץ' פלנטיישן פונץ' (ליים, אננס, אפלטון אקסטרא, סנטיאגו דה קובה אנייחו, מאונט גיי XO, פלרנום, אנגוסטורה, אבסינט ובירת ג'ינג'ר) שהיה מעולה ברגע שהבירת-ג'ינג'ר נרגעה קצת, ANCIENT MARINER (ליים, אשכולית, סוכר, ליקר פימנטו, אל דוראדו כהה ואפלטון אקסטרא) שהיה מאוד מוצלח ובנדיקוט (חלב קוקוס, טיה מריה וליקר מקדמיה) שהיה ממש מעניין וחדשני. כולם היו מעניינים ומהנים אבל בכולם היה חסר משהו...איזו חדות טעמים או חדשנות בולטת...יותר מדי דילול מהקרח אולי? אני לא יודע, אבל אף אחד מהמתכונים לא הרגיש לי מתכון-גמור. בהמשך מצאנו את עצמנו יושבים ב'ליבירה' וסוכרתי-שכמוני הזמין משהו לאכול ואיזו שליש פורטר, ועוד מאוחר יותר חלקתי עם החברה בעבודה עוגת-תפוזים, קוקוס ורום כהה (בקרדי, שאני דיי נהנה ממנו יש לומר) שהכנתי. וביום שישי, שהתחיל עם משמרת צהריים-ערב (עם קצת גולדסטאר תוך כדי) והסתיים עם ניסיון לשדרג את הבנדיקוט עם ליים, אשכולית, אפלטון אקסטרא, מאונט גיי XO, ביטרס טיקי וביטרס שוקולד ביחד עם החלב קוקוס, ליקר מקדמיה וטיה-מריה. התחיל מוזר וקצת חלש אופי אבל התפתח למשהו מאוד מורכב ומעניין עם המון אופי...עדיין מצריך עבודה אבל אפשרי. מצ"ב תמונה. ועוד צפוי להיום המשך.

syko1

New member
התאוששות מבירס...

אחרי התערוכה: פלורף- מיור (יופי של בירה שהזכירה לי את שלהי שנות ה-90 בהם יובאה לארץ לראשונה) גלן קינכי 10 - תמיד נותן עבודה בשישי: ביקור בעליית הגג וטעימת בירות, שיכרים, רומים ויין (בעדיבות kinks)- נמרוד היה מעולה, תודה! שבת: הערב עוד צעיר....

kinks

New member
תודה נמרוד!

בהחלט היה מעולה. הנה משהו שבהחלט מצדיק קפיצה לפורום הזה. היין היה קברנה סוביניון מסדרת רכסים של סגל 07.

knappertsbusch

New member
בירות, דווקא...

פולר'ס IPA - עוד לא יצא לי להיתקל בבירה רעה או בינונית של פולר'ס, החבר'ה שם יודעים את העבודה. חבל שהמחיר קצת מרתיע. שפאטן (SPATEN) - פילזנר מפתיעה לטובה. גולדסטאר בלק רוסט - מאכזב מאוד, פשוט רע (אם אפשר לקרוא לנוזל הדלוח הזה בירה. אין ש-ו-ם טעם).

Desert Seagull

New member
בירות וכד'

אז ברביעי האחרון הייתי בתערוכת בירס 2012. לאור מה שהיה שנה שעברה (מזיגה לפלסטיק) הבאתי איתי מהבית שתי כוסות מיני בצורת גובלט - שימאי ושארטז (אחת לחבר). בכניסה ביקשו מאיתנו לשלם 30 ש"ח על 5 טעימות וכוס. ציינתי שיש ברשותי כוס ושאלתי אם אפשר לקנות ללא כוס ונעניתי שלא. שנייה אחרי זה כשעליתי במדרגות ניצב דוכן שמכר 4 טעימות בעשרים ש"ח ללא כוס. אם יש משהו שאני שונא - זה שמשקרים לי. אם מישהו פה מכיר או בעל נגישות לסוטדיו בן עמי, אנא העבירו מחאתי לעניין זה. לשמחתי הרבה, הקטע של להביא כוס פרטית וייעודית קצר שבחים מכל כיוון. בכל כמה דקות ניגשו אלינו אנשים מהקהל ובעלי דוכנים לשבח על היוזמה ומישהי אפילו ניסתה לשדל אותי לתת לה את הכוסות במתנה... :) שתינו לא מעט: ווסטמאלה דאבל שהייתה טובה מאוד סלרה סמוקד סטאוט שאהבתי (PADOD, מצטער אם לא אהבת) אלכסנדר גרין שממש הפתיעה אותי לטובה בעליית הגג מרווה שהייתה מתקתקה יותר מאשתקד לדעתי (נאמר מבחינתי כחיוב) בעליית הגג טרומן שהייתה לי קשה מדי (וכמובן תמיד כיף לפגוש את האחים וגם את PADOD שהגיח מאחוריי) אייסיס סטאוט ו-DESERT IPA, את שתיהן אהבתי אבל הדסרט פחות מעניינת מהאלכסנדר גרין. פאמפקין אייל של הגליל - גימיק חביב. אבל שם זה נגמר. כגימיק. גבעתיים אייל כלשהו של 10% שהיה עם טעמי פסיפלורה חזקים. לא אהבתי. מלכה כהה כי קיבלתי בחינם. טובה מאוד כמו שזכרתי. גופר'ס קלובאסקה. טובה, צריכה עוד גוף בירת המיזם של בירה ויין. רצו שני קופונים, שילמתי, הבירה לא שווה אפילו קופון אחד. עוד איזה מבשלה שהכינה דאבל עם כ-8%. היה לא רע אבל ציפיתי ליותר. הורגש בחסרונם: גל'ס, שמולץ ולאפינג בודהה (את ולדימיר פגשתי מסתובב וטועם). סה"כ אירוע מאורגן היטב, פחות בנות המין היפה שמסתובבות חצי לבושות (וטוב שכך) חוץ מבדוכן של בלייזר כמובן שלפי הפוזות שהן דפקו שם זה היה נראה כאילו הן היו יותר שיכורות מרוב האנשים שם. חבל שלא מחלקים תוכנייה בכניסה עם המציגים והבירות הנמזגות. יפה שהביאו כוסות זכוכית (של עראק) רק חבל שחייבו אנשים לקנות אותן. במיוחד כשאפשר לקנות כרטיסייה זולה יותר בלי כוס. בשורה התחתונה היה שיפור גדול משנה שעברה ותמיד יש לאן עוד לשאוף. ================ היה גם אמפורה מד בלנד 2005. עבר את שיאו. כמעט ללא פרי בטעם. ריח שזיפים, תותי יער שחורים וליקריץ. הפקק היה רטוב עד חציו.

nukke

New member
דווקא היתה סוג של תוכנייה

גליון בירה מיוחד של בלייזר, שבניגוד למהדורות מיוחדות של עיתונים באירועים כאלה (עכבר ברמנים, ANYONE?) היה מעניין, והדיף ריחות של ידע ולא של מסחריות בוטה. היתה שם כפולה של המציגים ופרטיהם.

eran735

New member
בירה

אמנם לא יצא לי להגיע לבירס השנה אבל אתמול בשטרן מפגש ראשון שלי עם מקיואנס שהייתה חביבה ביותר ואינדירה של הדובים שהייתה נהדרת גם קצת גלנפידיך 15 אצל חבר אבל בסה"כ סופ"ש יבש

המשך

בלאק בוש פעמיים כי טוב לאגאבולין, נוסטלגיה, מזמן לא שתיתי גינס בירה מקומית כלשהי השתכרתי, הרווחתי את זה בכבוד stay tuned, עוד מעט עולה על רכבת לפגוש איזה רכס אחד, מקווה לפתוח כרמל סלקטד מתיישן

eran735

New member
אתה בניו יורק או שקפצת לחונטה?

אני מצפה ממך ליותר בהמשך

spade queen

New member
היה לנו גשום, קר וסגרירי. מזג אוויר מצוין....

לפונץ.. הכנתי פונץ על בסיס וורמוט (היה לי בבית של cora), מיץ וקליפות תפוזים, כמה טיפות fernet branca. ותבלינים. (קינמון,מוסקט,גרגרי פלפל לבן). היה טעים ומחמם

Padod

New member
נשמע טעים

ומעניין אם כי כנראה שהייתי שם בסיס של פרנה ברנקה עם כמה טיפות של וורמוט...:)

spade queen

New member
קצת קשה. מר אימים הפרנה בראנקה.

מוסיפים תמיד רק כמה טיפות. ורק כשסובלת מכאבי בטן או/ו בחילות לוקחת נקי כתרופה. וזה עוזר

Padod

New member
אני חושב שזה הדבר הכי טעים בעולם

מבטיח ביום הכלולות למשוח כלתי בזה וללקק לאט לאט. אני מניח שזה עניין של הרגל...יש פה בפורום אנשים שמחפשים יוד, שמן דגים ומלח ים במשקה שלהם...

knappertsbusch

New member
טעמתי הרגע. "קורסודיל" בגרסה האיטלקית!

יענו, מי-שטיפת-פה של שיננית בגרסה מרוככת. טעם נרכש, ללא ספק. אגב, בנוגע למרירות - זה מאוד תלוי מי שואלים, אני שומע כל מיני טענות שמשקה X או Y הוא "מר בטירוף" כשמציאות הוא בסך הכול מריר בקושי. כנ"ל במקרה של הפרנט ברנקה.

Padod

New member
בדיוק

אני חושב שהוא מאוד מר ובכל זאת מאוד נהנה ממנו. הלקוחות בג'אפה בר היו קוראים לזה "רופא השיניים" אבל חיסלנו כמעט 6 בקבוקים בפרנה-ברנקה-אולד-פאשנד (פ.ב. עם אגבה וביטרס תפוזים)

foodnwine1

New member
הרבה פאולאנר וויסקי

קצת סיידר של TURA שקניתי, מתקתק וחביב לטעמי. בשבת בבוקר פאולאנר והמשך פאולנר לארוחת צהריים (מה לעשות מבחר הבירות השוות שתיה ברב המסעדות קטן מאוד). מוצ"ש TEANINCH 27 שנה בקבוק של פורום BLADNOCH. סינגל קאסק, לא ממש מותיר רושם, חביב ותו לא. מה שמוכיח שלא כל סינגל קאסק בחוזק חבית של מבקבק כלשהוא יהיה טוב. המשך הערב עם גלנפרקלאס 175 המצוין. פשוט דראם טוב.

למעלה