סופ"ש ושבועות

gabi a

New member
יין בעיקר

דוגאיולו אדום ולבן של קרפינטו, קב"ס של טרפיצ'ה,
צפית וריחן של ברקן, ששניהם הרגישו לי די דומים, עם טעם שהזכיר לי ברבן. אהבתי את הצפית יותר
ניקנור מרלו ועוגב קב"ס של יקב ירושלים - הפתעה גדולה מבחינתי, שניהם עשויים מצוין, עשירים ומהנים במחיר נמוך יחסית
יינות של יקב מוני
בנוסף קניתי בקבוק שמסקרן אותי לדעת מה אני אמצא בו - פינו נואר 05' של עמק האלה. היין היה במחיר טוב, ושמעתי עליו דברים טובים. נראה איך יהיה.

gabi a

New member
עמק האלה פינו נואר 05

חמיצות גבוהה, טאני במידה, מאוד פירותי - מצאתי בו בעיקר פטל ודובדבן. מה שחסר בו זה המאפיינים הטחובים/אדמתיים שאפשר למצוא ביינות פינו נואר מבורגון למשל. מה שהפתיע אותי - היין מרגיש די צעיר.
למרות שכמו כל הנסיונות הישראלים לעשות פינו נואר שיצא לי לטעום עד היום, הוא לא דומה למקור הצרפתי, היין טעים כשלעצמו ומהווה תמורה לא רעה בכלל למחיר ששילמתי עליו.

כדאי להיזהר

המשווק נתקע עם מלאי של יינות היקב מבצירים 2005-7 ומוכר אותם בכל מיני מבצעים הזויים

היינות של היקב מצוינים, אני מקווה שהמשווק לפחות אכסן אותם כמו שצריך אבל הייתי נזהר ולא רץ לקנות מהבצירים האלה

down under

New member
בערב חג שבועות אצלי בבית בארוחת

צהריים עם ידידה טובה שתינו רום סקאפה XO לפתיחת התאבון לארוחה עצמה.
את הארוחה ליוו כמה כוסות של יין צפית של ברקן.
לקינוח שתיתי קלבדוס פר מגלואר XO.

בערב עם חברים בפאב בירת חיטה של ג'מס מפ"ת ויותר מאוחר
באימפריאל קוקטייל על בסיס קאווה עם קליפת תפוז.

בחג עצמו נתתי מנוחה ליגע ומרגוע לכבד.
היום בצהריים טקילה דון חוליו כלשהי (לא יודע אם זה האנייחו או הרפוסדו)
ובערב בלוויני 12 עץ כפול ואח"כ ברנדי אררט 5 כוכבים.

מחר אטעם מיין השיראז הרי גליל 2011 שהביאה לי בחג הידידה.

foodnwine1

New member
הרבה ויסקי עולם ובאלבלייר 1969 חח

במוצאי החג נפגשנו כמה חברים לערב טעימות ויסקי עולם.
היה לנו משקה שיפון רוסי, בלגי אחד איום , צרפתי
אוסטרלי, צ׳כי אמריקאי ועוד. חלקם די איומים

בחג תענוג של ויסקי בדמותו של balblair 1969 חוזק חבית. ויסקי מדהים!
אחד הטובים מבקבוק רשמי שטעמתי לאחרונה.
המחיר לא נגיש כמובן מעל 2,000£ אבל תענוג.

Desert Seagull

New member
בעיקר Imperial

בחג טפרברג ברוט
ושלשום בנימינה גוורצטרמינר רזרב

בשני ביקורים נפרדים באמפיריאל:
מרטינז על בסיס טנקרי מאלאקה. מתקתק ושמנוני. ממש טעים.
טעימונת נקיה מביפיטר 24 שהפכה את הפה שלי למאובן מרוב יובש.
טובאגו - קוקטייל מטורף!
זומבי על בסיס הוואנה אנייחו רזרבה, אפלטון 12 ולמונהארט 151
דריי מרטיני על בסיס טנקרי 10, עדיין ערערי מאוד ופחות הדרי לטעמי מג'ינים אחרים שניסיתי
ג'פאניז על בסיס הנסי וי.אס.או.פי עם שתי טיפות וקליפת תפוז במקום לימון (הסתבר לי בדיעבד שזה לא מתאים וצריך להשתמש בקליפת לימון...עדיין היה לי טעים).
כרגיל, תענוג להיות אורח של Padod. תאווה לעיניים לראות אותך עובד ומסביר ומנחה

Desert Seagull

New member
קינחתי עם שאטו גולן וגראפה

שאטו גולן ק"ס 2010 שליווה סטייק שמן
גראפה קאפו די סטאטו, גראפה שמיוצרת מזגי קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ומלבק. בהרחה ראשונית עולה ריח מתקתק ומטעה שגורם לך לחשוב שמדובר בגראפת עולם חדש. בטעם עולים מאפיינים כפריים של דשא קצוץ ועשב עם מעט מתיקות. החוזק האלכוהולי שלה, 50%, לא עושה עמה חסד ומדגיש עוד יותר את החספוס, העקצוץ והכפריות. היא לא כפרית כמו הברונו אמרונה ביאנקה (לאלה שהיו בטעימת גראפה שעשינו אשתקד) אבל בהחלט לא עולם חדש. במחיר של 280-290 ש"ח בארץ לבקבוק חצי ליטר, עדיף לקנות פולי סארפה או פולי ארומטיקה.

yezer

New member
יין ובירה בקטנה

בטעימת יינות דגמתי אמפורה ריטון 2009, יתיר ויוניה וסוביניון בלאן וגוורצ פלטר.
בגזרת הבירה- בלונד אייל של עמק האלה שהייתה חמוצה (אני מניח אחסנה לא נאותה בחנות) ולכן נשפכה לכיור. חבל שלא קניתי לאגר חמוץ במקום ואז לפחות הייתי יכול לכתוב ששפכתי לאגר.
פיציתי את עצמי בקרומבאכר פילז המשובחת.

eran735

New member
יין לבן

טפרברג רוזה שהיה אחלה
וויט טוליפ מוצלח כהרגלו
סנגריה לבנה מוצלחת
תבור גיר ס"ב המעולה

nimrodrosen

New member
הרבה ביתיים

את ארוחת חג השבועות ליווה יין פסיפלורה שלנו (ניסוי שיצא לא רע) בסוף הערב לפרוייג קווטר-קאסק
בחג, קברט של דה-סטרוזי: אימפיריאל סטאוט המיושן בחביות פורט- בירה נהדרת! גם כן בחג ביקבוק של Pannapot Clone שהכנו (המקור של דה-סטרוזי) שהתיישנה 3.5 חודשים עם שבבי יין (מהק"ס האחרון שלנו) - בטעימה תוך כדי הביקבוק נראה שזו הולכת להיות בירה נהדרת.

סופ"ש: שוב בגזרת הייצור העצמי- הבירה המיצרית- בירה שנעשתה בשיתוף עם מבשלת פיסטה שהכילה כמות נכבדת של אם-החיטה וכן מחמצת שיפון לצד שימרי אייל אמריקאים (משום מה בעלת ארומות בננה כבירת חיטה). בוסף הרבה ג'ין וטוניק עם טוניק בייצור עצמי- אני מנסה לבנות מתכון למי טוניק איכותיים- ולאט לאט מתכוונן לעבר תוצאה רצוייה!

ויסקי

בארוחת שישי בבית חב"ד קצת יוגב קברנה-PV שהיה נחמד ביחס ליין ששותים שם בד"כ ונחמד באופן כללי

הרבי הוציא לקינוח בקבוק 1.75L של גלנליווט ופירקנו יותר מחצי ממנו
אחרי זה בפאב של הסטודנטים באלוויני 12

תוספות

חצי בקבוק רוזה פשוט וזול מהלואר שהיה ממש נחמד
עוד מקוקטייל הג'ין/סנט-ג'רמיין/טוניק/לימון שהוכתר כמרענן הרשמי

Padod

New member
היה חג?

אובר היר במנהטן לא הורגש שבועות...

Brenne - סינגל מאלט צרפתי. מעניין מאוד ולא קשור לסינגל מאלט בשום צורה שהיא. הבאתי לך דוגמית גל, הנציגה התעקשה.
פיניו דו שראנס (לא שווה דבר), דיפלומטיקו רום - רזרבה, אקסקלוסיבה ואמבסדור מטורפים לחלוטין, ארמניאק אקראי בדרגת באס-ארמניאק (לא), סייקרד ג'ין (לא), וויליאם צ'ייס ג'ין שעשוי מבסיס סיידר תפוחים ע"י החקלאי עצמו (מעניין, איכותי אבל לא מספיק מרגש. 48%), אדינבורו ג'ין (לא), פיגס נוז (לא ולא), פייר טרייד גוג'י ברי ליקר (לא), סמוגון (כן! או כן! זה השם של המותג, יש גרסא מיושנת מאוד מוצלחת. אבל אין איך להגדיר אותה או לתאר אותה...), דוןקיו ובקרדי רזרבה (רום מפוארטו ריקו פשוט לא שווה את זה), אוניקום זוואק (מסתבר שיש כמה וכמה גרסאות! גרסאת ה Plum היא פשוט מדהימה. לחטוף מהמדפים. עד כדי כך), מיני קוקטיילי זקאפה מיושנים בחביות שונות (מנהטן פלמייטו זקאפה ונגרוני זקאפה עם אפרול כמו גם זקאפה23 שיושן תוספת בחביות לגבולין, לא פחות ולא יותר...), Vya וורמוט - האדום מעולה, היבש משעמם ויש להם גם Whisper-dry שהוא מאוד מיוחד בפני עצמו עם טעמי עץ אורן אבל בקוקטיילים הוורמוט הזה מתבטא בטעם אחד דומיננטי ומאכזב - קיא. כן, קיא, זה התיאור של הטעם של קוקטיילים עם וורמוט Vya.
Old English gin מעולה, כמה טעימות מרתקות של משקאות שנעלמו מהעולם כמו גרסאות יישנות של מיני ברבנים וכאלה מבחור שהמקצוע שלו זה לאסוף בקבוקים שנעלמו כבר מהעולם (לא היו לו רום מעניינים אז לא רשמתי מה טעמתי אבל זה היה דברים מלפני 1940)...בטח היו עוד. שכחתי כבר.

ובערב, בחדר הסודי של ECC בניו יורק - קוקטיילים מאת טימו יאנסה של Door74. הבורגנות, אוי הבורגנות....

אה, ויש עוד יומיים שלמים כאלה. וטרם ביקרתי בסוויטות בקומה העליונה...
אין צדק בעולם.

nukke

New member
כלום בחג, מגוון בסופ"ש

אירחנו קרובת משפחה צעירה והתנהגנו כמבוגרים אחראיים.
חמישי (לפני שהיא הגיעה): הכהה המרושעת של רונן. אחרי שהיא הגיעה: מבוא לבירות חיטה עם ויינשטפן מבקבוק.
שישי: אלכסנדר גרין בביר מרקט. היא אהבה גם את זה.
שבת: אימפריאל. היה עמוס ואורון בחו"ל אז הלכנו על קוקטיילים מהתפריט. היא נהנתה מהאמבר סנגריה, אני מהבנגל ובן הזוג מהטורונטו שלא הופיע בתפריט.

nukke

New member
איך שכחתי, בחג שתיתי ויסקי :)

הצטרפתי לפורום בירה מזוקקת לטעימת ויסקי עולם חדש :)
פרטים בבלוג של אורן

למעלה