סופ"ש ומה מכינים?

• פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

ליאתפ29

New member
אצלי

עוף בתנור עם אורז נתחי עוף חמוץ מתוק ראגו ולהיום לזניה

bigjack

New member
../images/Emo71.gif אצלי מתוכנן לשבת

עוף מצופה סטייל קנטאקי פרייד צ'יקן שעועית ירוקה אגוזים ופטריות ברוטב פטריות וסויה עוף בגריל ספגטי ורוטב עגבניות ביתי סטייקים במחבת אורז סיני טחינה סלט ירקות ואולי אולי באמת אולי פוקאצ'ות
אבל כמו שאתם מכירים אותי אז הכל יכול להשתנות מחר בבוקר
הכל לפי המוזה שבת שלום לכולם

anana

New member
בוקר טוב אצלי ארוחה של יום רגיל:)

שניצלים.. פירה כרוב מאודה מתקתק.. עוף בתנור עם תפוחי אדמה... סלט ירקות שבת שלום

timiהאחת

New member
מנהל
צחי נשמע יאמי, אצלי לשבת

מרק עוף עם אטריות/שקדי מרק---כן כן בחום הזה אנחנו מאוד אוהבים מרק גם ביולי אוגוסט מגיל קטן. כנפיים ברוטב סיני/וחזה עוף מגולגל בפירוי לחם ושומשום. אורז צהוב עם גזר,אפונה,ובצל. סלט אפונה ביצים ומיונז סלט שעועית טריה סלט ברוקולי למחר. תפוחי אדמה ממולאים בבשר. (מרק מאתמול) (ואורז מאתמול מה רע? שבת שלום. מחר יוצאים לקנות המון תותיםםםםםםםםם ישר מהפרדס בהוד השרון. שבת שלום רונית. קינוח אני עדיין חושבת, הכנתי פרפה חלוה -ואני יאפה איזה עוגה נראה עוד מעט... ביי.

anana

New member
אופס..שכחתי להוסיף את האוכל הכי חשוב:)

מגלובה.. כל כך הרבה זמן לא הכנתי ואני כל כך אוהבת.. אז היום אני מפתיעה את עצמי:)

bigjack

New member
תשמרי לי מנה מהמקלובה ../images/Emo3.gif

מת על מקלובה ומתעצל להכין

לפyמים

New member
../images/Emo21.gif סוף השבוע יהיה מגוון ../images/Emo96.gif

לצהריים - קוסקוס מעשה בית עם מרק ירקות (נתתי לבנות לקלף את החומוס והן מחסלות אותו ככה). הכנתי כבר את הירקות המאודים של ניקי ב (מליון תודות כל פעם מחדש על התבשיל הזה) בשלבי הכנה אחרונים 2 חלות שבת קטנות של החלות של סמדר מוואלה (גם לה הרבה תודות על החלות, מככבות אצלנו, הבנות מסרבות לארוחה בלי החלות). בערב יהיה עוף בתנור עם תפו"א ושום ותבלינים. ע"י אורז שהוכן אתמול בערב ואם ישאר קוסקוס. מחר אני מכינה הודו שחתוך כמו סטייק עם תפו"א, יבושל בסיר, עוד לא הוחלט איך (רעיונות ייתקבלו בברכה). גם ע"י זה אולי יהיה אורז. סלטים - עוד לא יודעת אם אכין ואם כן, איזה................. אם יהיה לי כוח אולי אכין ירקות חמוצים שבת שלום לכולם

אצלינו:

- שניצלונים - אורז מעורב (קונים בחבילה, זה אורגני- מעולה) - שעועית יקוקה - סלט כרוב בסיגנון סיני - סלט עגבניות עם בזיליקום וצנוברים - סלט ירוק עם עלי בייבי ופקאן מסוכר - חמין - בורקס ברוטב פיטריות - עוגת מייפל שנתן צחי שהביאה רקדה היפה מהחדר של חני

זה סוג חדש שיצא, מתקתק כזה...

אני צוחקת,טעיתי בהקלדה במקום ירוקה...(פזיזות יום שישי)

כרוב בסגנון סיני:

כרוב לבן (ירוק) חתוך רוטב: 1/4 כוס שמן 1/4 כוס חומץ 1/4 כוס רוטב סויה 3 כפות סוכר לשקשק יחד בכלי סגור, לשפוך על הכרוב ולערבב. להקפיץ במעט מאוד שמן צנוברים ולהוסיף לכרוב נ-ה-ד-ר

../images/Emo71.gif התפריט שלנו:

ליל שבת: דג סלמון ברוטב עגבניות ועשבי תיבול. לביבות תפו"א (לטקס). סלט ירקות.
שבת בצהריים: עוף בסגנון מקסיקני - עם רסק עגבניות וזיתים (לפי מתכון שמצאתי בספר של רות סירקיס מהמטבח בהנאה). אורז לבן. אחה"צ עושים פיקניק עם המשפחה ושם נאכל אוכל ברוח ל"ג בעומר (אבל בלי מדורה
). עוגה - הפעם הכנתי עוגת שוקולד פשוטה.

liat77

New member
ואצלנו לסוף השבוע-

מרק שרימפסים ולובסטר תחתיות ארטישוק ממולא בשר טחון עם תפוחי אדמה חתוחים לפרוסות ברוטב כרכום/כמון מוסקה ברוטב עגבניות וגבינה כדורי בשר עם שועית ירוקה ברוטב אדום(מתכון משולב של פירגה וקצת שלי) בתוספת אורז לבן וחלקי עוף עם התיבול של טחינה וסילאן עפ"י פירגה. לא קונה חלות או אופה עוגות כי אחרת רק אני אזלול-מנסה להוריד במשקל, אז קונה חלה קטנה ואם הבעל רוצה משהו מתוק קונה עוגות אישיות קטנות. שבת שלום מארץ רחוקה

effyba

New member
אצלנו: קלופסים של BAROMN10עם תוספות

וסלטים עליהם יוחלט מחר... קלופס של אמא (מאת: BARONM10) קלופס בצלי ולא בתנור ללא הביצה המסורתית ובעל מרקם לא דחוס קלופס - קציצת הבשר ברוטב צלי- המתכון קלופס כמו שקוראים לה הפולנים ובעברית צחה קציץ בשר או כיכר עוף ואניני הטעם יקראו לה מיט לואוף. מאכל שנוהגים לאכול אצלנו בליל הסדר עם טעם שמחזיר אותי הרבה שנים אחורה לאוכל של אמא בימים שהמיטבח היה כל כך פשוט עם מעט מוצרים ואפשרויות אבל עם כל כך הרבה טעם ואהבה לבשול אמיתי. מצרכים: 500 גר’ בשר טחון 250 גר’חזה עוף ו250 גר’ הודו 2 ביצים 1 תפוח אדמה גדול 1 בצל גדול פירורי לחם או קמח מצה בפסח מלח ,פלפל שחור,מעט אבקת מרק עוף1/2 כפית לרוטב: 2 בצלים בינונים שמן 1 כוס מים 1 כפית אבקת מרק עוף לגרד את תפוח האדמה והבצל לתוך תערובת הבשר הטחון,להוסיף את הביצים ואת התבלינים לערבב היטב ולהוסיף מעט פירורי לחם או קמח מצה. לטגן את 2 הבצלים הקצוצים דק עד הזהבה ולהוסיף את כוס הים הרתוחים עם אבקת מרק העוף. להכין מתערובת הבשר 3 קציצות בצורת כיכר לחם ולהניח בזהירות על הרוטב.יש להקפיד שכמות הנוזלים בסיר תהיה מעטהאפשר להכניס רק מחצית הנוזלים שהכנו ואת היתרה בהמשך לפי הצורך לטגן כמה דקות ולהפוך את הקציצות בזהירות.לבשל על אש נמוכה כשעה ומידי פעם להרטיב את הקציצות ברוטב. הריח שמתפשט בבית מטריף. ישנה אפשרות להכניס לקציצת הבשר ביצה קשה לפני הבישול ,נראה מאד יפה לאחר החיתוך לפרוסות. אפשר לאכול חם וקר,הולך שיגעון עם פירה ורטב הצלי על הפירה. ****הכנתי כבר פעמיים - טעים להפליא (אפרת)

למעלה