סופ"ש ומה מכינים?

ady18

Well-known member
סופ"ש ומה מכינים?

קנלוני כבדים מרק אפונה תוספת:פירה ערב שישי: פשטידת פטריות לביבות שוקולד

ady18

Well-known member
מתכונים

2 בצלים קצוצים גס 3 שיני שום כתושות 1 כרישה בינונית פרוסה (ויתרתי כי לא היתה לי) 500 גר' אפונה יבשה שטופה 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות 2 גזרים פרוסים 9 כוסות מים 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף מלח ופלפל 1. לאדות במעט שמן (2 כפות מספיקות) בצל ושום עד להזהבה. 2. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. בשלים על אש קטנה 40 דקות (אני בישלתי שעה). 3. לכבות אש ולרסק בבלנדר ידני. מעולה! מקור המתכון - בישולה מהאגדות. החומרים הדרושים: 8-12 צינורות קנלוני מבושלים במים רותחים לפי הוראות היצרן למילוי: 250 גרם בשר בקר טחון 1 שורש סלרי מגורר 1 בצל מגורר חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 4 שיני שום קצוצות 2 גזרים מגוררים רבע כוס סולת חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות שמן לטיגון לרוטב: 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות 1 כף אבקת מרק עוף שליש כוס מים רותחים אופן ההכנה: 1. מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצל בשמן. מוסיפים את הסלרי, הגזרים והשום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא ממשנה צבע. מוסיפים את יתר החומרים ומסירים מהאש. 2. ממלאים את צינורות הקנלוני בתערובת הבשר ומניחים בתבנית אפיה. 3. ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים. מערבבים עם העגבניות ויוצקים לתבנית. 4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כחמישים דקות עד שהרוטב סמיך והבשר רך. אם תוכן התבנית מלא נוזלים, מסירים כיסוי ואופים עוד עשר דקות. לביבות שוקולד - ניקי ב נהדרות לילדים. מצרכים: 1 מעדן דני שוקולד (125 ג') 2 כפות גדושות גבינה 4 כפות קמח 4-5 כפות סוכר 1 ביצה אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים. להעזר בכפית ולהניח ערימות קטנות במחבת. לטגן משני הצדדים . הערות: 28 לביבות. להגיש עם איזה סירופ שאוהבים. שוקולד , מייפל. מקור המתכון: ניקי ב פשטידת פטריות מאת: pirgeו 03/08/06 | 18:36 פשטידת פטריות מהירה וטובה מאת:פירגה. לטגן בצל גדול קצוץ להוציא לקערה. באותה מחבת , ללא תוספת שמן, לטגן 800 גרם פטריות ולערבב כל הזמן עד שישתזפו ולא יהיו נוזלים. להכניס גם את הפטריות לקערה. להוסיף גם: 6 ביצים טרופות במזלג 2 שמנת חמוצה 2 כפות אבקת מרק פטריות רבע קילו גבינת קשקבל לצקת לתבנית בגודל 26 משומנת.כדאי לפזר גם מעט פירורי לחם. לפזר פפריקה מתוקה ולאפות בחום 175 מעלות עד שמוכן. כ-40-50 דקות. בבקשה.

Y A E L I 37

New member
אצלי

מרק שעועית עם גרונות מרק אפונה עוף במילוי אורז שניצלים סלט שומר סלט חצילים סלט סלק עוגת יומולדת לשי ואופיר . הם בני 6 ביום ראשון.

אני ואמא שלי לבד בבית השבת

אח אחד (מאלו שגרים בבית)נסע לחו"ל, והשני לחברים. אנחנו מוזמנות לאכול אצל אחי שגר לידנו (אני מרובת אחים אני
) כך שלא הכנו כלום. (מה שלא ימנע מאמא שלי להיות עסוקה וטרודה עד כניסת השבת. מבטיחה לכם! זה מין אופי כזה של אמהות ביום שישי
)

אפרופו שבת, שאלה על חמין

אכלתי פעם חמין אצל משפחה מרוקאית כאשר הם הגישו כל מרכיב מהחמין בצלחת נפרדת! חומוס, בשר,ביצים, תפ"א, חיטה מתוקה וחריפה יותר וכו' אבל הקטע הוא שהיא מבשלת הכל בסיר אחד.. אז איך אחרי הבישול אפשר להפריד בין המרכיבים? מישהו יודע על מה אני מדברת? אגב, החמין היה סוף הדרך ואפילו לקחתי ממנה מתכון אבל לא יודעת איפה הוא
וכששאלתי אותה איך זה יכול להיות שהכל בסיר אחד היא רק חייכה במין חיוך כזה סודי אשמח אם מישהו יאיר את עיניי.

לא בטוחה שבזה מדובר...

אבל אני יודעת שיש כאלה שמבשלים כל דבר בשקית קוקי נפרת בתוך סיר החמין,

יוכי68

New member
כך זה אצלנו...

חמין מבחינתי הוא הדבר הפשוט ביותר להכנה והרי המתכון שלי: בסיר רחב: בצל חתוך גס מטוגן במעט שמן, לאחר הטיגון הוסיפי כף סוכר וטגני כדקה. הוסיפי בשר/עוף כמס' הסועדים הוסיפי תפו"א שלמים כמס' הסועדים ביצים שלמות - רצוי לשים בשקית נפרדת חומוס שהושרה במים למס' שעות/שעועית - ככוס וחצי מלח, פלפל שחור, מרק עוף, פפריקה מתוקה, קינמון, מעט כמון,כמה עלי כרפס קצוצים שום שלם/לא הכרחי כסי את כל התוכן במים - בכמות נדיבה - בשלי כשעה על להבה בינונית. בסיר נפרד : טגני בצל קצוץ, הוסיפי כוס חיטה נקייה ושטופה וטגני מעט. הוסיפי מרק עוף, מלח, פלפל שחור וכוס מים - בשלי כחצי בישול. ניתן להכין אורז במקום החיטה או בנוסף לה - כנ"ל. שימי את האורז/החיטה בשקית(כמו זו ששמים בה ירקות בסופר)/קוקי והוסיפי לסיר. אם רוצים אפשר להוסיף ג'חנון גם הוא מתווסף לתבשיל כשהוא בא בשקית ומוכנס לסיר לקראת סוף הבישול. שימי על הפלטה ולמחרת תקבלי סיר מלא כל טוב: הוציאי בזהירות את החיטה ו/האורז, הוציאי את הג'חנון, הביצים הקשות ואח"כ את התפו"א, העוף/הבשר ולבסוף את החומוס/השעועית. בימי החורף - פשוט מחמם!

תודה.. חשבתי שהכל מתערבב יחד

וא"א להפריד אח"כ.. כבר חשבתי לעצמי שיש איזה טריק סודי שלא רוצים לגלות לי אותו
ינוסה בקרוב.

וואי.. החמין שלך מעלף..

המנה ההיא בצלחת "שיגעה " אותי.. אני מזילה ריר ממש!! אהבתי! אהבתי! אהבתי! משהו משהו!

למעלה