סופ"ש בפתח

ady18

Well-known member
סופ"ש בפתח

איזה כייף ללא מגבלות של חמץ יאמי:) יהיה עוף ברוטב עגבניות של טימי ויהיה כדורי עוף של אהרוני תוספות פתיתים ופסטה ברוטב עגבניות ערב פשטידת של פירגה+אטריות ועכשיו למתכונים: קציצות של אהרוני כדורי בשר מטוגנים בציפוי שומשום שחור לבן מצרכים 750 גרם בשר בקר טחון 3 בצלי שאלוט קצוצים דק 2 שיני שום קצוצות דק 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק חצי כוס עלי כוסברה קצוצים חצי קולרבי בינוני קצוץ דק 1 ביצה 1 חלמון ביצה 2 כפות רוטב סויה 3 כפות קורנפלור מלח, פלפל שחור טחון טרי מעט אבקת צ'ילי חריף לציפוי: חצי כוס גרגיר שומשום לבן חצי כוס גרגירי שומשום שחור הכנה: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג. מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה. טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שהם יהיו מצופים לגמרי. מטגנים אותם בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות. מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט. פשטידת ברוקלי עם אטריות\פירגה מאפה אטריות ברוקולי וגבינות חדשה מומלצת- טעימה ויפה –משביעה ביותר בתבנית שהכנתי הפשטידה ממלאת את כל התבנית. מקור:פירגה חומרים: 3 כוסות אטריות תלתלים לפני בישול –קונים שקית ומודדים בכוס רגילה של 200 סיסי. קילו ברוקולי בפרחים או להשתדל שהפרחים יישארו שלמים 400 גרם גבינות מעורבות "טוב טעם"פטה,בולגרית, צהובות,קוטג,לבנות........... 2\1 כוס חלב 3 ביצים טרופות במזלג 4 כפות שמן קנולה תבלינים: מלח פלפל שחור פפריקה 2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה - טרייה קורט אגוז מוסקט תבנית אובלית פיירקס 36X22 מרוחה במעט מרגרינה ולפזר עליה גם כף פירורי לחם. אופן ההכנה: 3 כוסות אטריות תלתלים לפני בישול – מבשלים בהתאם להוראות עד לריכוך. מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז------- ושמים בקערה גדולה. מרככים את הברוקולי עד לדרגת פריכות. מוסיפים את הברוקולי בפרחים שלמים לאטריות. מוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים בעדינות ----שומרים על הברוקולי שיישאר עד כמה שניתן שלם. טועמים ומשפרים טעם. יוצקים לתבנית ומיישרים בעזרת כף היד. אופים בחום 175 בתנור חם כ-45 דקות או עד הזהבה חומית.

bigjack

New member
../images/Emo71.gif בישולי השבת שלי

בנתיים עוד לא הוחלט סופית לגבי התפריט אבל תיכף אכנס למטבח ואתחיל להתפרע
ובנתיים זה מה שבתכנון:
חריימה לאבא שלי
אורז לבן
צלי עוף
תפוחי אדמה בתנור
פשטידת ספגטי שהגיברת תכין
מרק עוף ירקות וקניידלאך (סירי המרק מתחסלים אצלי בקצב)
הבווארייה של פירגה כבר הוכנה אתמול
החומוס שלי כבר מוכן מאתמול
פלפלים ממולאים בסגנון של הברון שבת נפלאה לכולם

ביגוש, כפי שאני מכירה אותך הכל יתוק

יתוקתק בקצב מסעיר... ראית איזה פעילה היתי במטבח הלילה? נכנסתי לשוונג ונירדמתי רק ב 6 לפנות בוקר. הבית מריח טוב, לאחר שטיפה בישולים וגיהוץ מפות לשבת. חגי השבת מקדש , איזה מרגש נכון?

bigjack

New member
שמתי לב לטירוף שלך בלילה../images/Emo9.gif

כמו קוריצה עם קדחת בישול
אתמול חיפשת עוגת גבינה ושכחתי להמליץ לך לעשות את הבוואריה גבינות של פירגה. היא קלה ומאד טעימה....אתמול החבר'ה שלי חיסלו מגש שלם עם כפיות ישר מהמגש

שבוע הבא אכין את הבאווריה. מנש חולה

על בוואריות...[בעצם על כל דבר אכיל
]. קדחת הקוריצה חחח.. גדוללללללללללללללללללללללל ראית את הפרק שמישו ניפרד מנטע?

ak5

New member
הברוקולי בתנור של BARONM כבר מוכן

ברוקלי וירקות בתנורו baronm10 ברוקלי וירקות בתנור חבילה ברוקלי קפואה 2פלפלים ירוקים 2 פלפלים צהובים 2 פלפלים אדומים 2 עגבניות בשלות 1 בצל בינוני 4 שיני שום 4 גזרים שמן זית מלח גס פלפל שחור גרוס עלי בזיליקום טריים הכנה לשפוך מים רותחים עד כיסוי על פרחי הברוקלי ל 3 דקות . לסדר בתבנית עגבניות פרוסות דק ומעליהם פרוסות דקות של הפלפלים והבצל. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים ושיני שום קצוצות. על מצע הירקות להניח את פרחי הברוקלי ופרוסות הגזר לתבל במלח גס ופלפל שחור ולהזליף בנדיבות שמן זית . להכניס לתנור בחום בינוני כ 30-40 דקות . טעים בטירוף

למעלה