סופ"ש ארוך ב-Texel

סופ"ש ארוך ב-Texel

לפני כמה שעות חזרנו לנו משלושה ימים באי טסל, שנמצא בצפון הולנד (למי שלא מכיר). טסל הוא האי הגדול ביותר מבין שרשרת של 5 איים. האי מקושר במעבורת ליתר המדינה. היינו שם אני, בן זוגי, אחותי וקאאט. קאאט הייתה מאושרת עד לאינסוף כי היא יכלה לרוץ על החוף עד שכבר לא יכלה יותר. אחותי בת ה-21 ניסתה ללא הצלחה למצוא מקומות שאפשר לצאת בשבת בערב, ובשיטוטיה במרכז הכפר Den Burg נכנסה למועדון שהיה בו Boogie night. היא חזרה כולה רוטטת מצחוק. בן זוגי בהיותו הולנדי, קיטר המון על התיירים הגרמנים והאשים אותם בכל צרות העולם... בטסל, האמת, אין הרבה מדי מה לעשות, ומספר האטרקציות לתיירים קטן מאוד, למרות שמקור הפרנסה העיקרי של האי חוץ מחקלאות הוא התיירים. היה נחמד לראות שבמקום הזה, יש לאנשים אמון באנשים אחרים: בחוות שעברנו דרכן היו בחוץ ארגזים שבהם בעלי החוות שמו את התוצרת שלהם ואפשר היה לקחת למשל שק תפוחי אדמה ולהשאיר כסף תמורתו בארגז. שני המקומות היחידים שבשבילם היה באמת שווה להגיע אל האי הם המגדלור שנמצא בקצהו הצפוני ומרכז Eco Mare, שהוא מרכז להצלה וטיפול בכלבי ים פגועים שנפלטו לחופי האיים. אני מצרפת לכם מפה של טסל וכמה תמונות... תהנו

Eco Mare

תמורת 35 יורו בשנה תוכלו לאמץ לעצמכם כלב ים. תקבלו עליו דיווחים שוטפים באימייל ותמונה מוגדלת

שחף חמדן

ציפורים יפהפיות אבל אגרסיביות מאוד. השחפים שריחפו בזמני ההאכלה של כלבי הים לא הפסיקו לנסות לחטוף הדגים שנזרקו לכלבי הים ע"י המטפל...

בית הקברות לחללי מלחמת העולם ה-II בטסל

בחור יהודי שנלחם בשירות חיל האוויר הקנדי...

המגדלור בצפון האי

ממש בסמוך למקום הזה נמצא שם אתמול בבוקר גור כלב ים בן יומיים. הוא הובא ל-Eco Mare ושם הוא מטופל עכשיו.

ושוב ב-Eco Mare

בזמן ההאכלה: כלב ים שהתעוור בגלל גילו המבוגר מטפס על שפת הבריכה כדי לקבל את מנת הדגים שלו...

ronnl

New member
ממתי 22 מעלות זה קר?

היום ברחבי הולנד 22 -24 מעלות לזה קוראים קר? חדש לי

כשכתבתי את ההודעה ההיא...

3 ימים לפני שענית לה, היו 15 מעלות.... וזה קצת קר...

ronnl

New member
את חווית את החורף של הולנד?

15 מעלות זה קר יחסית אבל בחורף אחד היה פה 12 מעלות מינוס וזה היה ממש קרררררר

ronnl

New member
אוףף שלח לי בטעות ואני חייב לתקן

15 מעלות בקיץ זה קר יחסית אבל אני חייב להגיד שבחורף זה יכול להיות יותר גרוע בחורף אחד היה פה 12 מינוס וזה היה ממש קררר

made in holland

New member
כשאני הייתי בצא

היינו פעם באיזה תרגיל בשתח במינוס 14 וישנו בחוץ, זה קר חחחחח נראה שמאז הצורך שלי להיות פה

ronnl

New member
אכן כן

אל תגיד לי שאתה לא יודע שהצבא שלנו היה בעירק ועדיין העלויות של המבצע באפגינסטן הן כפולות ממה שתוכנן במקור?

במעבורת בדרך אל האי...

וגם בחזרה ליוו אותנו שחפים לכל אורך הדרך. בן הזוג שלי לא זכה ליהנות מה-gevulde koek (מין עוגה עגולה ממולאת במרציפן ושקדים, אני חושבת) שלו. בשנייה שהתייצב ליד המעקה, צלל אליו שחף וחטף ממנו את העוגה בשלמותה ואפילו השאיר סימן של נקירה על היד למזכרת, למען יזכור לו החצוף מה קורה כשלא מציעים כיבודים...

למעלה