סופ״ש

Padod

New member
ג'ין, סינגל סינגל מאלט, ורום

רכש חדש לאימפריאל...ההצלחה בלמלא את הדיספליי בבקבוקים נדירים מוכיחה את עצמה - אם כי אני מקווה שהמחירים שלהם ירדו עם הזמן. (כרגע, בגלל הנדירות שלהם, אין עליהם את הנחת ההאפי-האוור שלנו...:(( )

Tenqueray Malacca - הוצאה סופר-נדירה של בית טנקרי, שמשחזרת ג'ין שאינו יבש משנות ה80. היצור של המלאקה הופסק ב97 - ובעיקר בזכות הפופולריות שלו ולחץ הקהל להחזיר את הג'ין בית טנקרי הוציא במקום את הטנקרי 10, מה שאומר שהמלאקה הוא הפרימיום-ג'ין, הג'ין הלא-יבש, ג'ין העולם החדש הראשון בהיסטוריה. פחות ערער, הרבה יותר פירותיות - בעיקר אשכוליות, מתקתק בפה ומאוד מאוד מוצלח. כל כך נדיר שיש רק 16000 בקבוקים כאלה, ואפילו נציגי דיאג'יו בארץ התקשו להשיג לנו בקבוק. בחנויות בלונדון יש מגבלת קניה של בקבוק ללקוח...הג'ין הזה באמת מעולה ויצא לי לנסות גם במרטינז (עם קרפנו אנטיקה, בוקרס ביטרס ולוקסרדו מרסקינו) שהיה מאוד מוצלח. הייתי שמח למצוא משהו ספציפי עבור המלאקה אבל אין סיכוי שאני עורך ניסויים על הג'ין הזה.

Beefeater 24 - גם מציאה יפה. בקבוק מדהים, ביפיטר פרימיום עם השריית תבלינים של 24 שעות והוספה של תבלינים חדשים, בעיקר תה ירוק. זול יותר ונגיש יותר מהמלאקה, ומאוד מוצלח. תה ירוק עובד אחלה גם בקוקטיילים הוממי כמו הרד-סנאפר שלנו.

Caorunn gin - מבטאים את זה ka-runn...זה סקוטי, עם חמישה תבלינים סקוטיים מאוד לא מוכרים (Heather, Myrtle Bog...) כשהבולט מביניהם הוא דווקא תפוחים. תוספת מעניינת ומרתקת אבל לא כזו שהייתי מזמין פעמיים. לא ריגש אותי מספיק.

Imperial single malt 1994 - זוקק ב94, בוקבק ב2012. המבקבק - Gordon & McPhail. המזקקה נקראת אימפריאל, וכנראה נסגרה כבר או הפסיקה לזקק. האלמנט הבולט בריח היה אבק, בטעם? עץ. מנסרה עדינה ולא מהנה במיוחד, ללא מאפיין טעם מעניין או בולט לטובה. טעימה מעניינת אבל לא מרגשת.

Pussers Navy Strength Rum - ב54.5%, הרום הזה קרמלי, שרוף, מתקתק ומאוד מהנה וכיפי. הגשנו גם את הפיינקילר המקורי (אננס, קרם קוקוס, מיץ תפוז ו75 מ"ל של פאסרס רום עם מוסקט וקינמון מעל) שהיה קוקטייל מעולה, פשוט מעולה.

Wray & Nephew Overproof rum - ג'מייקני בן 64% אלכוהול, זה הרום הפופולרי ביותר בג'מייקה. פנולי, אצטוני, מאוד חזק עם ריח מאוד פאנקי של אבק שריפה. נוראי לשתיה נקיה, עושה פלאים בקוקטיילים.

יש גם Plantation Barbados XO ו- Pampero Anniversario שטרם פתחנו לטעימות. אבל אלה sippers יותר מאשר מרכיבים לקוקטיילים כל עוד הם עולים כל כך הרבה כסף. הם לא יקרים בחנויות, אבל עם המקדמי מכירה של קוקטיילים באימפריאל הם לא זולים פה.
וביום רביעי אצל נמרוד יצא לי לטעום גם את הMetusalem15 שהיה מוצלח אבל שום דבר לכתוב עליו הביתה, השוואה בין מי-טוניק ביתיים (החלטנו ללכת לכיוון המתובל-חריף יותר), טעימת חבית - כלומר אלכוהול נקי ששהה בחבית המחודשת - והיה מאוד מוצלח ומבטיח רבות וטובות מהחבית הזו, גראפה עליית-הגג (ומרשים היה לראות את ההבדל בין הזיקוקים בשני מקבצי גראפה שונים. הראשונה, הפחות טובה, הזכירה גראפה זולה שנמצאת בבתי-קפה פה בארץ, בעוד שהשנייה - המוצלחת יותר - כבר היתה ברמה של הגראפות הצעירות שטעמנו אז בטעימת-גראפות השוואתית), ברנדי קרמבולה שאני למדתי לאהוב מאוד - ממש קרן שמש וקיץ בכוס, אבל השהות הארוכה פגעה לו בגוף ולדעתי הוא כבר סיים את תהליך ההתיישנות המוצלח שלו.

יין ובירה

בחמישי כוס מונק 09' של סוסון ים - 100% פטיט סירה שנותן פרי שחור(שבדר"כ אני פחות מתחבר אליו) מרוכז ומדהים, עם חומציות טובה מאוד. תענוג.

היום בצהריים מלכה בהירה. ה-בירה שלי לקיץ.

down under

New member
כל מני

חמישי בערב עם חבר בבר באבן גבירול (בערך מול השופטים, כ-50 מ' צפונית למסעדת אלבה [שאגב, יש לה מבחר קוניאקים מאוד מרשים])
שתינו ארדבג וקאול איילה.
בערב בבית PC מרלו של כרמל מזרחי.

ששי, עוד כוס מהמרלו PC, אבסינט טונל 70% וברנדי סנט רמי XO.

היום, בלוויני 12 עץ כפול, כמה כוסות מה-PC מרלו ולקינוח ארוחת הצהריים כוס קלבדוס פר מגלואר XO.

foodnwine1

New member
יין בירה וויסקי

בגזרת היין : ס"ב של גמלא, ומרלו של שילה
בירה: מלכה אדמונית, LONDON PRIDE ו ESB

ויסקי: טעימה ראשונה של הטאליסקר פורט החדש: מאוד שונה, מסטיק קינמון חריף, צ'ילי מתוק, ריבת תפוזים. כבול, ועשן לסיום.
לא רע, אבל שונה מאוד מה 10 האהוב. לא מרגיש מאוד צעיר להפתעתי, אבל לא בטוח שאקנה אחד...

לפרויג QA בטעימה ראשונה גם כן, מאוד נחמד. לחובבי לפרויג, קנייה בטוחה.

רשמים מפורטים בבלוג בתחילת השבוע

ג

nimrodrosen

New member
סופש התחיל ברביעי

עם ביקור של padod ו yoavge.

Caorunn gin- לא רע אך לא מרשים עם טעמי תפוח ירוק בולטים

Metusalem15- מבקבוק שהייתי בטוח שהוא משועם אך משתפר עם הזמן... פעם ראשונה שנהנתי ממנו אך אני חושש שבקבוק זה אינו מיצג את הרום.

גראפה עליית הגג מבציר 2011 - שלחלק מחברי הפורום כבר יצא לטעום- סגנון עולם ישן, גסה, היישון עדיין לא הצליח לאלף אותה ויקח הרבה זמן לזה אם בכלל...
גראפה לבנה מעליית הגג בציר 2012- נו טוב למדתי - הפעם מוצלחת.

ברנדי קרמבולה שימלאו לו שנתיים בראשון למאי השנה, אכן נראה שהוא מוכן לבקבוקים אם כי בשונה מטעמו של padod לטעמי הזמן שלו ביישון הוסיף לו רבדים מחמיאים של עץ.

בלווני 23 מחבית בודדת שהביא yoavge- דומה לגרסת המזקקה של סינגל ברל 15 רק על סטרואידים.

חוצמזה אתמול, גוני בלק ליבל מבקבוק בן המון אבל המון שנים, משום מה % האלכוהול שבו היה ב proof והיה 86.8 כן כן 43.4% - מתוק מורכב ומעולה!

nimrodrosen

New member
+ טעימה של אלכוהול נטראלי שיצא מחבית שחידשתי

אם מישהו רוצה לקרוא על חידוש חביות או על טעמה של החבית הצרפתית ללא השפעת קונגנרים מהזיקוק הנה הפוסט שכתבתי..

חידוש החבית

Desert Seagull

New member
תוכל בבקשה לפרט על הגראפה?

מה בתהליך הייצור הופך אותה לעשבונית וגסה על פני עדינה ומתקתקה? מה השינוי שעשית בתהליך שהניב את התוצאה המבוקשת?

nimrodrosen

New member
זיקוק לב צר יותר

ובחירה נכונה של חלקי הזיקוק. בפעם השנייה ידעתי יותר טוב אילו טעמים אני רוצה ואילו לא.

כמובן שלטריות חומרי הגלם יש השפעה אך זיקקתי בשני הבצירים מספר דקות לאחר הסחיטה.

עוד הרבה אלמנטים שמשפיעים על הטעם אך אילו היו זהים גם כן בין שני הבצירים שעשינו.

Desert Seagull

New member
לא הרבה בכלל ותהייה לגבי כספי ספיריטס

טעמתי ליקר פיירבול - מי לעזאזל שותה את הדבר הזה?!
טעמתי ליקר מגוויירס - התפוח והוויסקי. בלעכס.

גולדסטאר חמוצה מהחבית באוטו בשד' רוטשילד.
תבור סוביניון בלאן 2011. מפנה מקום ל-2012. אחלה יין לבן.

רכש:
תבור רוסאן 2012
פלטר גוורצטרמינר 2012
שילה סוד פטיט ורדו 2008
Grappa Giori Amarone Selezione Antico Alembicco

ולתהייה לגבי כספי:
WTF עם המגוויר'ס הזה והאלטיבורון?? אין להם שום אזכור ברשת למרות שאדון כספי מצוטט אצל שגיא קופר שהמגווייר הוא משקה שהתווית שלו לא השתנתה מעל 100 שנים...לי זה מריח כמו מותגי מדבקה בייצור מיוחד עבור כספי. אגב, היצרן הרשום על המדבקה של המגוויר'ס הוא "טרייד בי" או משהו כזה...

טאליסקר Storm

נהנתי לטעום את הטאליסקר החדש - Storm.
בריח עשן עדין, כבול אדמתי ומתוק, ומעט ים ואצות. אולי קצת פירות ים, אבל לא מצליח לזהות משהו מדוייק.

הטעם שומני וסמיך, ודי עוקצני על הלשון. טעם גדול וברור, פחות מתוק משציפיתי מהריח, עם כבול אדמתי ומעט עשן. לשמחתי בלי תרופתיות לאפרוייגית.

הפיניש דווקא חלק, מעושן ומתקתק. נשארת מליחות עדינה ולא מעט עץ, וקצת פלפל שחור אופייני.

מוצלח לטעמי בסך הכל, הגיל הצעיר מורגש אבל לא בהכרח מפריע (אולי חוץ מהעוקצנות).

לעומת ה-10 הרגיל, נדמה לי שיותר מתוק, יותר כבול, פחות עשן ופלפל אך יותר עוקצני.
אעשה השוואה ראש בראש מחר אולי ואדווח

חוץ מזה היו רום מאונט גיי XO, ק"ס גמלא 2009, וקסטיל cuvee שיושן בהצלחה משנת 2010.
התחדשתי גם בלאפרוייג PX וטאליסקר דיסטילרז אדישן הנוכחי - נחשו ממי. תודה

foodnwine1

New member
לטעמי כמעט כל לפרויג שיצא לאחרונה שווה

לא חסיד של ה 10 הרגיל.

אבל QA, CS , PX , QC , 18
כולם מצויינים. וגם מתומחרים יפה

yoavge

New member
התחיל ברביעי ונגמר מוקדם

ברביעי בערב אצל נמרוד. אפשר לקרוא אצלו למעלה מה טעמנו. רק 2 דברים נוספים:
Metusalem15 - היה לא רע בכלל. לא חלק אבל לא תוקפני, ממש הולך על הקו הדק ביניהם בהצלחה רבה.
כמו כן הוא שכח להוסיף שטעמנו טקילה. ממש תרופתי ולא לטעמי.

בשישי בירה גולדסטאר ובשבת תה, מים והרבה טישו :(

רכש חדש: ברנדי אפרסקים של עלית הגג :) מחכה שהצינון יעבור כדי לפתוח אותו

סופ"ש IPA

ממבשלות מקומיות

Founders whole day IPA
Charter Oak IPA

שתיהן קלילות יחסית לסגנון ולא אלכוהוליות מידי, בירות אוכל טעימות

לקינוח הסופ"ש גורדון טוניק. לצערי ממתיקים פה את הטוניק (אמריקאים, מה אפשר לעשות) אני אחפש משהו יבש

למעלה