סופשבוע!

מני.ת

New member
אמש,

ג׳וני פלאטיניום
מקאלן 19 שנה בביקבוק של קוסטקו. הויסקי הראשון שקניתי ממנו ארגז, לפני שמונה שנים. נשאר לי בקבוק וחצי ממנו. ויסקי נפלא, מעודן יותר מגרסת ה18 (שרי) אבל פחות מורכב. סממני שוקולד חזקים ברקע של פירות. חלק ואיכותי.
מקאלן 18 שנה בביקבוק של קוסטקו שקניתי לפני שנה. די משעמם, חסר אופי וריגוש. לא יותר מ״נחמד״.
מקאלן 12 שנה, שרי, בקבוק רשמי. אחד הויסקים המצויינים. מאוזן ועשיר בסממני שרי, אבל לא יותר מדי. ויסקי שתמיד מתקבל בהתלהבות כשאני צריך לכבד במשקה מישהו שלא מכיר את עולם הויסקי לעומק. קלאסיקה.
טאליסקר 175 (2005) .בליגה אחרת לגמרי ממה ששתיתי הערב. עדיין נשארו בקבוקים בחנות בניו יורק (לא להאמין) אבל המחיר בחנות עלה ל60 דולר. שוב אני ממליץ למי שמכיר מישהו שמגיע לניו יורק, לבקש בקבוק.

מני.ת

New member
המקאלן 19

עלה בזמנו 60 דולר לבקבוק. אבל הוא אזל בתוך חודשים ספורים.
ה18 שנה, עלה לפני שנה 70 דולר והוא בפרוש לא שווה את זה.

foodnwine1

New member
אמריקנה ו GLENROTHES

פתחתי עם WESTWARD מאלט ויסקי ממזקקת בוטיק בארה"ב 100 % מאלט מולתת. האמת חביב אבל די מוזר, תבלינים וכוסברה. טעמתי טובים ממנו וגם יקר רצח.

MOONSHINE שחבר מזקק בארה"ב. 65-70% של עוצמה, מתיקות, מייפל ואצטון. ואו. יופי של דבר. חייב בקבוק.

לסיום GLENROTHES 2001 החדש והצעיר ביותר: גלנרות'ס קלאסי, מזכיר מאוד את אחיו הבוגרים שהייתי מזהה מקילומטר. הרבה ורטור אוריגינל באף ובפה, קרמל, לימון. חמוד, אבל חבל שבחוזק 40% ועם הרבה תוספת צבע.

מני.ת

New member
תודה

אז ככה

בחמישי היה גראז' דה פאפה אדום, שכבר טעמתי כמה פעמים בזמן האחרון, ושוב היה נפלא. פשוט יין שנושק לשלמות מבחינתי.
וגם טעימות הגונות מריוחה רזרבה 09' של מוגה, שלהפתעתי הרגיש מאוד מוכן לשתיה כבר עכשיו והיה מאוד טעים.
וגם GSM של קלסקי, שאומנם הרגיש נעים בפה ולא ריבתי וסירופי כמו עמיתיו האוסטרליים, אבל באף היתה ארומת אספרגוס חזקה, ולסיכום, לא אהבתי.

בשישי היה מאקון של לואי ז'אדו, שמאוד קולע לטעמי, אך מחירו(80-90 שקל) מבאס.
וגם טעמתי לראשונה דאבק בלאק, וחיבבתי. אבל בנתיים זה גבול החיבה שלי לקבול/עשן. יחד עם טליסקר בעשן.

ועכשיו פילס של ג'מס שמאוד נחמדה, יחסית עשירה בגוף. בעיוור הייתי אומר שזה אייל.

down under

New member
השבוע קניתי את הקווינט XO

אבל לא זה של ה-33 שנה אלא 10 שנים, במחיר המגוחך של 149 ₪ בלבד.
ברנדי חלק, פירותי מאוד עם מעט סיומת מרירה קלה ועדינה ביותר.

ביום חמישי בפאב אירי בפ"ת ויסקי בלוויני 15 וצ'ייסר של בלק בוש.

יום ששי מסעדה רומנית ביפו כמה שוטים של צוייקה ובערב טעימה מהלפרוייג רבע חבית שקניתי בצהריים באליאסי. ויסקי נפלא, הרבה יותר מעודן מהלפרוייג הבסיסי אך עדיין יש בו עישון ומרירות וקצת
ריחות של קבול ויוד עם מליחות קלה מאוד (כמעט בלתי מורגשת).

Desert Seagull

New member
מפגש בלגי

בשישי טעימת יתיר בדרך היין. סירה 2009 היה מוצלח מאוד, קברנה 09 חלש משהו ופטיט ורדו 08 מוצלח כרגיל
בערב היה ברוט של גמלא השמורה, אחלה מבעבע.

בשבת מפגש בלגי:
Orval
Achel blond
Achel brun
Struise ypres 2010
Struise triple rye 2012
Struise pannepeut
Struise pannepot
Struise sint amatus 12
Chimay blu 2010
פאנפוט בעליית הגג

היה גם לגבולין 16 בכל צורה אפשרית חוץ מבכוס (תות שהוזרק לתוכו לגבולין וכנ'ל סטייק וגלידה ולחם..)

nimrodrosen

New member
מלא דברים חדשים

dos maderas rum 5+5 רום שיושן חמש שנים בחביות ברבן ולאחר מכן חמש שנים יושן בחביות שרי: ניחוח מדהים של שרי, רום, ספרייה ישנה ווניל- בטעם כמעט ורק שרי, מתוק מדי ושטוח.

מורטלאך 21- וואו, תמצית וויסקי ובשרוניות (אני מבין למה בלנדרים כל כך אוהבים את המזקקה).

קרלינג של הדובים- אחלה בירה מרירה וארומטית.

ומפגש בלגי, המובילות לדעתי היו:

Orval מאוד אוהב את השילוב של תסיסה פרועה ומבוקרת סירחון קל, מרירות מודגשת וכיפית לשתייה.

Struise ypres 2010 הפליימיש רד הכי טובה שאי פעם טעמתי- מורגש בה היישון בחביות ברבן וחביות יין- אני רוצה ארגז!

Struise triple rye 2012 שוב בירה מעולה, טריפל בחביות ברבן- איזה כיף.

Struise pannepeut Struise pannepot אין מה להגיד אני אוהב את המבשלה הזו.

Chimay blu 2010 היישון עשה לה טוב עם הרבה שזיפים ווניל- ליוותה מולה סיגר.

פאנפוט בעליית הגג - אין הנחתום מעיד על עיסתו.

שבוע טוב חברים

gabi a

New member
יין

chateau la mariotte saint-emilion grand cru 2007 - באף פרי אדום, עור ואדמה, בפה הרבה פרי אדום בשל וטעמי קלייה, חמיצות טובה וטאנינים נוכחים, אבל לא מפריעים להנות מהיין. בגלל המחיר,שוקל ברצינות לקנות שישייה
בנימינה יהלום 2009 - עולם חדש טיפוסי, המון פרי בשל, טעים מאוד, נקי מאוד, אבל קצת חסר ייחוד.

roip12

New member
מה המחיר?

זה מהיקבים שדרך היין הביאו מהם יינות משנות ה50?

למעלה