סופשבוע

kinks

New member
מעט יין

פול מאס רוזה סירה 2011
פול מאספיקפול דה פינה 2011
השלמת שני היינות החסרים לכתבה שבוע הבא.

חוץ מזה יום חמישי סולו מרלו וסירה 2008 של צ'יאלג. שיפור ניכר בסדרות הגבוהות של היקב לדעתי, בעבר לא התחברתי. לאחר מכן בשישקו דוז לייט באטל וינטאייג' 2007, קורשיציבה כהה וכמה צ'ייסרים של רקיה.

down under

New member
אצלי סוף השבוע התחיל באמצע השבוע

יום ג', פעמיים כי טוב, צ'צ'ה גרוזינית אצל ננוצ'קה
וכמה דקות אח"כ שני קוקטיילים מעולים אצל פאדוד באימפריאל קוקטייל בר.
לצערי לא זוכר מה הם היו כי בסיום כבר הייתי באמת במצב של ראש טוב+ או כמעט שיכור.

ביום ה' בבית קאטי סארק 18 שנה וכן ברנדי ממנזר השתקנים בלטרון.

יום ששי סנגריה במסעדת התרנגול הכחול ולסיום הארוחה מנה של הליקר המופלא שרטרז ירוק (55% חוזק).

בהמשך היום כנראה שתהיה ראקיה בולגרית שכן קבעתי עם חברים במסעדה בולגרית ביפו.

Padod

New member
מרטינז ולואר-איסט-סייד

מרטינז זה האבא (ולא הילד, למרות ההגייה בפורטוגזית) של המרטיני, עם קרפנו אנטיקה, אולד טום ג'ין, לוקסרדו מרסקינו (ליקר דובדבנים תרופתי משהו) ובוקרס-ביטרס.
Lower East Side זה טייק על המנהטן, עם שיפון, ג'ים בים רד-סטאג, אנגוסטורה ולפרויג.

down under

New member
תודה, תודה

הן על ההסבר/תיקון והן על הקוקטיילים שבאמת היו מוצלחים מאוד.

down under

New member
אכן את סוף סוף השבוע

סגרתי עם ראקיה בורגסקה במסעדת ויטושה ביפו.
אח"כ בבית ויסקי בלויני 12 עץ כפול ויין קיאנטי סאן לורנצו 2011.

Padod

New member
מהעבר השני של הבר

מכירים את זה שברמנים מחזיקים כוס אחת ככה לאורך כל המשמרת וכל פעם לוגמים קצת? אז אצלי זה רברס-סאזרק.
כלומר הרבה מאוד ביטרס, מכל הבא ליד, קצת סוכר, קצת שיפון. זה נוראי מבחינת טעם.

מעבר לזה, בכל יום יש הצלחה קצת שונה...אתמול הצלחנו לשחזר את הקלובר-קלאב (כמו שהגשתי עם נמרוד בטעימת ג'ין המודרכת) והאורחים מאוד אהבו, הפעם ללא סירופ-פטל כי אין וזה עולה זהב טהור, אלא סירופ תותים מעולה שהכנו ממיצוי של תותים טריים.
לפני זה גיליתי שכשעושים בזיל-סמאש חמוץ (עם מחצית כמות הסוכר) הוא יוצא אפילו יותר מוצלח ומזכיר את הסוכריות החמוצות האלה, הקרויות בפי אחיי "שטוחים" (במילעיל) או "שטיחים" (כנ"ל)
קיבלנו ארגז מהאחים 'שקד' שיצאו תותחי-על, עם 2 בקבוקי G'Vine Floraison, עוד זוג Nouaison, עם אקסליה טקילה וג'ון-ליקר (ליקר פרחי ענבים) כך שהאימפריאל זה המקום המסחרי היחיד בארץ שמגיש אותם כרגע בכל צורה שהיא.

הלאה, תחילת עבודה על וולנטיינס (מבחר גדול של סמי אונס לאניסטניסים של הדבר...), פורים, תחרויות הקוקטיילים של בולס וג'יוויין (אני בעמדת המאמן שמריץ את הבוסים שלו לתחרות)

תודה רבה למי שהתארח על הבר, היה מאוד כיף לראות, להכיר ולהשקות.

gabi a

New member
בירה ויין

הגרסה המיוחדת של שימאי - עלתה מעבר לציפיות שלי ממנה. מבחינה סגנונית היא מאוד מזכירה בירות טריפל סטנדרטיות, אולי כשותית יותר
טוליפ קב"ס רזרב 2008 - מאוד אהבתי
מרגלית קב"ס 2008 - יין מורכב, מעניין וטעים, עדיין מעט סגור אבל ככל שעובר הזמן הוא מתפתח בבקבוק/בכוס. אני מחכה לשתות את מה שנשאר בבקבוק מאתמול, נראה מה השתנה

רק דראם אחד

גלנרות׳ס 1988, חוזק חבית (שרי במילוי שני) - קרמי ומאוד מאלטי, מתוק ומתובל. השרי לא מאוד מורגש, קרוב לתזקיק. ויסקי דגני בוקר.

ברביעי ארוחת יומולדת מאוחרת לאחותי במסעדת בלה בבית שערים, אני הבאתי מהבית שני בקבוקי סיקרא סירה של קלו דה גת שחיכיתי הרבה זמן לפתוח אותם.
אחד 04' ואחד 06'. שניהם מצויינים, מהיינות הישראלים הטובים ששתיתי. ה04' היה מוצלח יותר.

בחמישי בעבודה כוס "יונתן" 2010 של יקב שטרן(יין החודש אצלי).
ואח"כ בחנות היין "בקבוקים" בטבעון כוס נביולו של וייטי. לא פסגת היצירה אבל אני חולה על נביולו... קניתי בקבוק

בשישי בעבודה קצת סובניון בלאן של תבור וג'ין עם טוניק.
אח"כ בארוחת ערב בבית, קווה רזרבה של אוגוסטי טוריו מאטה. מצויינת, על הצד הבשל והחם.

היום ביקורון ביקב יפתחאל עם רוזה חביב ממרלו וסנג'ובזה, ואח"כ ביקור ביקב עבייה עם שני האדומים החדשים מבציר 2010 ששוחררו לשוק. יוסי יודפת, בעל היקב, לא משחרר את היינות האדומים שלו לשוק לפני יישון של שנה לאחר הבקבוק.

היה שבוע נחמד

nukke

New member
6 קוקטיילים באימפריאל

(אנחנו שניים וניצלנו את מחירי ההאפי האוור)

Padod

New member
פששש

טוב עכשיו זה ממש מאתגר
היה מאי תאי 0שהוכן עם מי סוכר במקום עם קירסאו ולהלן המתיקות הלא מאוזנת) ופיינקילר בסיבוב הראשון.
היו קמומיל סאוור (על בלאק-בוטל ולאפרויג), נגרוני ד'אור (G'Vine Floraison, Lillet Blanc, Gran Classico Bitters), המינגוויי דאקירי ואת האחרון אני כבר לא זוכר...זה היה עוד טיקי סטייל? Pineapple Delight אולי?

foodnwine1

New member
ויסקי בקטנה

WEMYSS MALTS לינקווד 2000. - SUMMER ORCHARD - חביב ופירותי עם קצת עץ.

BENRINNES 14 שרי סינגל קאסק MOM - תענוג של דראם. שרי בגדול

למעלה