סופר סט

Cryptopsy

New member
סופר סט

אני עובד כבר שנה בחדר כושר. מה דעתכם על השיטה הזו מבחינת אפקטיביות ביחס לשיטות אחרות (המטרה היא פיתוח גוף). האם השיטה היא ללא מנוחות בכלל? האם המשקל עליו אני צריך לעבוד הוא המקסימום שביכולתי? ועוד שאלה, אם אני רוצה לעבוד למשל 12 סטים על החזה, זה אומר שאני חייב לעשות גם 12 על הכתף האחורית\גב או שאני יכול לעשות פחות? והאם זה משנה באיזה תרגילים משתמשים לשרירים הקטנים. (לדוגמא, חובה עבודה עם מוט ליד הקדמית ואז ישר לחיצה צרפתית בשכיבה או שאפשר לגוון עם תרגילים אחרים?)

ronen222

New member
אני לא אוהב את השיטה

שיטה לא מי יודע מה כמה לדעתי המון חסרונות מול יתרון אחד והוא החיסכון בזמן וזהו לעומת עבודה קשה ולא אפקיטיבית לאורך זמן אבל כמובן שזו רק דעתי

ronen222

New member
תשובות

בשיטה אין מנוחות בין סט לסט זאת אומרת אם אתה עובד על דוראשי ותלת ראשי עובר מאחד לאחד בלי מנוחה המשקלים הם בדרך כלל כמו שאר השיטות אם אתה עובד עם RM10 אזתעשה כך גם בסופר סט לעבוד עם בכל תרגיל עם 12 סטים זה המון יכול להיות שההתכוונת ל12 חזרות בחז אזי תעשה 12 בכתף אגב לא תמיד חייבים לעבוד עם מה שמנוגד אפשר חזה עם ארבה ראשי לדוגמא וכמובן שאפשר לגוון בתרגילים ואין חובה לעשות סוג מסוים של תרגיל במקום מוט אפשר דמבל וכ"ו

סופר סט

כנס למאמר בפורום על שיטות אימון ! הרעיון סביב השיטה היא עבודה על האגוניסט והאנטגוניסט ללא מנוחה (שריר והשריר המתנגד לו) לדוגמא: כופפי ופושטי מרפק כופפי ופושטי ברך כופפי ופושטי ירך בטן וזוקפי גב גב וחזה - הם בעייתים בשיטה זו, ניתן לשלב איתם רגליים. העבודה היא רציפה ללא מנוחות. לגבי משקלים העבודה היא זהה כמו כל שיטה אחרת, קח בחשבון שהמשקלים יהיו נמוכים יותר מעבודה רגילה. כמות הסטים נקבעת ע"פ גודל קבוצת השרירים. לא זה לא משנה איזה תרגילים את מבצע לשרירים הקטנים.

Cryptopsy

New member
בקשר למס´ סטים

עד עכשיו עבדתי על לפחות 12 סטים בשרירים גדולים, ועכשיו נתנו לי 9 לחזה (כלומר - 3 תרגילים 3 סטים כל אחד), האם זה אפשרי להוסיף עוד תרגיל של 3 סטים לחזה מבלי להוסיף תרגיל לכתף האחורית ? (מקרבי שכמות).

שאלות

תלוי בתוכנית. כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן ? מה אתה עושה כל אימון ? כמה זמן לוקח אימון המשקולות ? מה המטרות ? כמה סטים/חזרות אתה מבצע על שאר השרירים ?

למעלה