סופר נני אתמול

סופר נני אתמול

רציתי לדעת מה דעתך על ההרעבה כשיטת חינוך? אני הזדעזתי מכך וממה שאני יודעת כל הפסיכולוגים נגד עונשים שקשורים לאוכל, כי זה יכול לעשות אנורקסיה וגו'.

גרא.

New member
שישה לשלטון,לא אוכל להתייחס לתוכנית של סופר

נני,כי לא צפיתי בה.לגבי השמוש בעונשים בחינוך,מרבית הפסיכולוגים אינם ממליצים על כך.אלא שיש לכך שמות נוספים כמו חיזוק שלילי,וזה ע"פ עקרונות הגישה הטיפולית של סקינר,הגורסת שמוש בחיזוקים חיוביים ושליליים בבדרך לעיצוב התנהגות רצוייה.חיזוק שלילי,יכול להיות גם מניעת דברים שהילד אוהב,נזיפה מילולית אסרטיבית העברת ילד בגן,להרגע בכסא למחשבה,מחוץ לפעילות חברתית,וכדומה.אין למנוע מהילד צרכים בסיסיים כמו מזון או מים.כך הרעבה,להבנתי אינה במקומה.

סיכום קטנטן

מדובר על שני אחים אחד בן 11 השני בן 7 המקרה המדובר מתייחס לבן ה - 7 ילד חסר כל גבול שמקלל מאיים (לשמל אני אדקור אתכם בלילה בסכין ) עושה מה שבא לו משקר שום דבר לא מפחיד אותו שום דבר לא מאיים עליו עכשיו למקרה של האוכל הילד לא עושה שיעורים (לא הראו בתוכנית, מה תגובת בית הספר אבל כנראה שגם זה לא מפחיד אותו כי עובדה הילד לא עושה שיעורים ולא משנה מה ניסו ההורים לעשות ) רואים בבירור שהילד משתמש בעניין השיעורים כאמצעי כוח על ההורים שלו מיכל הודיעה שיש חוקים חדשים- בצהריים עושים שיעורים לפני שיורדים לשחק וכו' מהצהריים עד הערב הילד היה בחדר ולא עושה שיעורים ומפעיל שרירים ההורים נכנסים מידי פעם מציעים עזרה, מסבירים שהוא יוכל ללכת למטה לשחק שיסיים אבל הילד עקשן בוכה, צועק עושה כל מה שיכול כדי להימנע משיעורים, כפי שעשה בעבר ותמיד " ניצח" כשהגיעה שעת ארוחת הערב ולפניה הוא אמר מה זה לא משנה אני יצא מהחדר (כי לא הרשו לו לצאת לפני שמסיים את השיעורים ) בארוחת הערב - כהודעה של אני "ינצח" לא משנה מה מיכל אמרה - והאמא אמרה לו אתה לא תצא גם לארוחת הערב אם לא תסיים את השיעורים !

Bakbook1

New member
ראיתי את זה אתמול...

בשורה התחתונה הם לא מנעו מהילד אוכל... אם התנו לו את קבלת האוכל בעשיית השיעורים, ואם היה עושה אין לי מושג אם המצב הוא באמת קשה כפי שמוצג שם (כמובן שלצורכי הפקת התוכנית, בוחרים את הסצינות הכי מוקצנות שיגרפו הכי הרבה רייטינג...) אבל אם המצב הוא אכן כך, אני רואה הצדקה בהתנהגותה של "הנני"... הילד שלהם התנהג כמו חיה... אין ברירה, הם היו חייבים לחנך אותו ולהציב לו תנאים... כשהם היו נחמדים אליו, זה לא עזר להם להיפך...

החוק במדינת ישראל

אפילו האסירים החמורים ביותר זכאים לשלוש ארוחות ביום. הרוצחים הגדולים ביותר, והאנסים הגדולים ביותר, כולם זכאים לשלוש ארוחות ביום. החוק היום מחייב לתת לכל אדם חי שלוש ארוחות ביום, ולא משנה מה הוא עשה. וממילא גם ילד קטן שקצת משתולל ראוי לכך.

אשמח מאוד לתשובתך המקצועית, גרא. ../images/Emo13.gif

למרות שאני מודעת לכך שאתה נרתע מלבקר אותה.

גרא.

New member
שישה לשלטון,עונשים הקשורים לאוכל,אינם הסבה

לאנורקסיה.מכל מקום כבר ציינתי שאין מקום להעניש ילד במניעת צרכי קיום בסיסיים שלו כמו מים,מזון.שינה ועשיית צרכיו, אבל בהחלט אפשר למשל לדחות ארוחת צהריים,שהילד אינו מוכן לאכול כאקט של מרידה,לשעה מאוחרת יותר,כאשר הוא יהיה מוכן לאכול את המנה שהוצעה לו מלכתחילה.בכל מקרה,את התוכנית איני רואה,מסיבותי שלי,ולכן איני יכול לחוות דעה על דרכי התמודדות עם סיטואציות שלא הייתי עד להן.

קצת תשובה דיפולמטית, אך אני מבינה מאיפה זה בא

הרי צרפתי לך את התקציר של הארוע, אז יכולת לנתח אותו כפי שהצגתי אותו ללא קשר לתוכנית.

גרא.

New member
שישה לשלטון,עכשיו ראיתי את תמונתה בדף של תפוז

והזמנה לשאלות,מדוע שלא תכנסי לאתר בו היא משתתת,ותשאלי אותה ישירות.באשר למה ששאלת אותי, הגבתי כפי שהגבתי לפחות פעמיים,וזה כפי שאני מכיר ומשתמש בגישה של עצוב התנהגות.אין לי יותר מה להוסיף.

למעלה