סופרמוטו רגוע?!

gilwalla

New member
סופרמוטו רגוע?!

שלום לכולם אני שוקל לקנות DR650 ולהסב אותו לסופרמוטו לא לשימוש קרבי. רציתי לדעת מספר דברים - האם שינוי מידת הצמיגים חוקי? - ממה שהבנתי צריך את אישור היבואן, והאם אין לאבניר בעיה לאשר זאת ? האם מישהו יודע עלויות של הסבה כזאת, הבנתי גם שהדיסק של ה-DR מספיק (שוב לשימוש לא קרבי). כמו כן האם מישהו יודע את מהלך המתלים של ה-DR ? תודה מראש

כRובי

New member
לגבי שאלתך הראשונה - ההסבה לא חוקית

ולא אפשרית ללא אישור יבואן (ואין כזה). יש טעם להמשיך ולענות או שזה כבר פוסל את הנושא מבחינתך?

Super Max

New member
אם התקציב מאפשר ואתה מחפש נפח גדול

קנה KTM640SM - חוקי, לשימוש יומיומי (אם כי DR650 יהיה קצת יותר נוח) ומציע, בשעת הצורך רמות פאן מטורפות. אבל אני לא בטוח שיש כאלה למכירה. המחירון עומד על כ- 35K ש"ח. אם אין לך יומרות למרחקי רכיבה גדולים מדי (40+ ק"מ ביום) - לך על DRZ400SM, שהוא חוקי ומספיק בהחלט כל זמן שאתה לא צריך לתפור על בסיס יומיומי נתניה-ת"א. SM גילוי נאות: הח"מ בעלים גאה של KTM640SM, שממש לא עומד למכירה.

ורדרדי יא פוזאיסט..

במקום להסתכל קדימה ולתת גז אתה עסוק בלעשות עיניים לצלם...

Super Max

New member
אה בלוזי, תראה מה זה -

קטמ 640 שחור שמצליח להעביר אימון רכיבה שלם בלי ליפול.
SM

thedarkslide

New member
ליפול כולם נופלים בלוזי עשה דוקטורט

לפחות יצא לו מזה משהו הא למד לירכב אבל האופנוע שילם מחיר כבד

"האופנוע שילם" ממתי הוא הולך לעבוד?

יש שתי אופציות.. גרף לימוד איטי ובטוח גרף חד אבל עם נפילות... אני מנסה כל מה שאני רואה ובא לי - ממוגן. את החשבונות של התיקונים (לא ביג דיל בכלל עם הבהמה הזאת) אני משלם עם חיוך...

45degrees

New member
DR650 הוא אחלה פלטפורמה להסבה

לסופרמוטו. ההסבה אינה חוקית כפי שנכתב. אם אתה מסב - אתה יכול להסתפק רק בגלגלים ללא שינוי של מערכת הבלימה בהתחלה, אם כי המקורית של ה DR אינה חזקה מספיק כבר במקור. מה שכן - כדאי לך לשקול הקשחה של המיתלים כי ה DR מתנדנד מדי ברכיבת סופרמוטו.

עד כמה שזכור לי, היחידים שנותנים אישור יבואן

לשינוי מידת הצמיגים הם KTM. וגם זה רק לדגמים מסוימים. חסה?

amnati

New member
אל תהסס

יש לי DR650 עם שני סטים של גלגלים. לסט של הכביש התחלתי עם נאבות דיסקים וגלג"ש מקוריים, החלפתי חשוקים ל3.50 ול 4.25 ושמתי צמיגי משלין 120 ו150. זה לא חוקי. לטסט ולרכיבת שטח/שבילים אני שם את הסט המקורי. אני עושה כל יום מודיעין-תא וחזרה, ואני מצטער רק על כך שלא עשיתי את זה כמה שנים מוקדם יותר. זה יותר בטוח,יותר כיף,יותר חזק,יותר הכל. וגם הקוביות על צמיגי השטח נשמרות לשטח באמת. בכביש, מרחקי עצירות חרום נתקצרו, שנויי כוון מהירים,השכבות - פשוט תענוג. צריך להתרגל לזיוף של הספידומטר וגם לזה שהאופנוע נמוך בכמעט 5 סמ. כן וגם צריך לשייף קצת הרגלית של הג'ק שהאופנוע לא יהיה זקוף מדי בחניה. הקשחתי בינתיים רק את הבולם האחורי. דיסקים נשארו באותו קוטר. אחרי שמתרגלים ,החלפת שני הגלגלים לוקחת כ30-40 דקות.

amnati

New member
ועוד דבר חשוב

בתפירת החשוק האחורי לשפיצים בקשתי היסט של מספר מילימטרים. בררתי וזה לא גורם לשום בעיה. אם תרצה,אחפש את הקשור לנושא. בכל אופן מרכיבי ג'נטים יודעים במה מדובר. זה נחוץ כדי להכניס צמיג ברוחב 150 בלי שיגע במזלג כשהשרשרת חדשה וקצרה. אולי אפשר אפילו 160-לא ניסיתי.

Slippery Pete

New member
תהסס, תהסס.

בשורה התחתונה זה לא חוקי. במקרה הטוב, תתקשה להעביר אותו טסט (בהנחה שאין לך זוג צמיגים נוסף). במקרה הרע, תסתבך מאוד במקרה של תאונה. חברות הביטוח רק מחכות להזדמנות להתנער מתשלום, אל תגיש להן אותה על מגש של כסף. כל עוד לא היו כלים חוקיים כאלו בארץ, ניחא, אבל היום יש לך מס' אפשרויות חוקיות לעלות עם SM על הכביש. KTM, סוזוקי, הונדה (האחרון לא SM טהור, אבל בכ"ז). המלצה שלי, תנטוש את הרעיון וחפש כלי שגם יתן לך שקט נפשי.

למעלה