סופסוף - פיצה קריספית

סופסוף - פיצה קריספית ../images/Emo70.gif ../images/Emo78.gif

אחרי ניסיונות רבים ומתכונים רבים - אתמול סוף סוף יצאה לי פיצה קריספית מצויינת! אני לא יודעת אם זה המתכון או אופן ההכנה - אבל זה יוצא טעים! המתכון הוא של בני סיידא, מתוך "מאפים פיקנטיים". אין לי את הספר פה. אני מנסה לשחזר מהזכרון ואני מקווה שלא אשכח משהו: בצק לפיצה / בני סיידא (כמויות לשתי פיצות גדולות או 4 אישיות) ================================================================= 1/2 3 כוסות קמח 2 כפות שימרית 2 כפות שמן זית כפית סוכר 1/2 כפית מלח 1/3 1 כוסות מים לערבב הכל וללוש לבצק. לשים להתפחה במקרר ל-8 עד 12 שעות. לחמם תנור ל-250 מעלות. לשטוח את הבצק לעיגול. לשים רוטב, גבינות ותוספות. לאפות 20-30 דקות במדף התחתון של התנור עד ששולי הפיצה הופכים חומים-זהובים. הערות שלי: 1) לי לא היתה סבלנות וזמן להתפחה במקרר. התפחתי בחוץ לזמן קצר ויצא מצויין. 2) בתנור שלי הפיצה היתה מוכנה תוך פחות מרבע שעה.
 

michal24

New member
שאלות, לגבי הפיצה

אני פשוט עושה פיצה פעם ראשונה בחיי, אז אמשח לכמה תשובות : לאיזה גודל תבנית זה הולך ? את הבצק לשים בידיים או במיקסר ? קמח רגיל או תופח ? תודה מיכל
 

meravido

New member
תשובות

ככה: א. לפי מיטב ידיעתי כמות כזו של בצק תספיק בערך ל-3 תבניות של התנור (לא חייבים לעשות פיצה עגולה) ב. אפשר ללוש ביד ואפשר ללוש במיקסר. אני אישית אוהבת לעבד עם הידיים כדי לחוש את הבצק שלא יהיה קשה מדי ולא דביק מדי. ג. קמח רגיל כמובן. הלוא משתמשים בשמרים...
 
רק עכשו ראיתי את השאלות

הכמות מספיקה לשני עיגולים הפרוסים על שתי תבניות של התנור. אני הכנתי חצי כמות = פיצה אחת. במקור הכמות מוגדרת ל-4 פיצות אישיות בקוטר 20 ס"מ כל אחת.
 

אפרת29

New member
באיזה שלב מורחים את הרוטב?

האם ישר על הבצק או שקודם אופים קצת את הבצק ורק אח"כ מורחים?
 
אפשר לאפות קודם ואפשר ישירות

לאחר שהבצק כבר נח מספיק לאחר ההתפחה האחרונה אם תאפי קודם, יצא מעט יותר קריספי , גם באפשרות השניה יוצא קריספי מאוד תלוי איזה עובי הבצק בתבנית.
 
היי טלי

באינדקס של הלורד המצורף - ספרים ומדריכים ברשת - אוסף מתכונים של שוש המצורף יש מתכון לפיצה עם הרוטב.
 

meravido

New member
רוטב לפיצה שלי

3-4 עגבניות טריות מרוסקות (בדגש על הטריות) להכניס לסיר קטן יחד עם: מעט שמן זית 1 תיבולית בזיליקום 1 תיבולית שום-פטרוזיליה אורגנו (בנדיבות) שום כתוש פלפל, מלח, פפריקה מתוקה 1-2 כפות רסק עגבניות לבשל על הגז עד שמצטמצמים הנוזלים.
 
למעלה