אליזבת 777
New member
סופסוף - פיצה קריספית ../images/Emo70.gif ../images/Emo78.gif
אחרי ניסיונות רבים ומתכונים רבים - אתמול סוף סוף יצאה לי פיצה קריספית מצויינת! אני לא יודעת אם זה המתכון או אופן ההכנה - אבל זה יוצא טעים! המתכון הוא של בני סיידא, מתוך "מאפים פיקנטיים". אין לי את הספר פה. אני מנסה לשחזר מהזכרון ואני מקווה שלא אשכח משהו: בצק לפיצה / בני סיידא (כמויות לשתי פיצות גדולות או 4 אישיות) ================================================================= 1/2 3 כוסות קמח 2 כפות שימרית 2 כפות שמן זית כפית סוכר 1/2 כפית מלח 1/3 1 כוסות מים לערבב הכל וללוש לבצק. לשים להתפחה במקרר ל-8 עד 12 שעות. לחמם תנור ל-250 מעלות. לשטוח את הבצק לעיגול. לשים רוטב, גבינות ותוספות. לאפות 20-30 דקות במדף התחתון של התנור עד ששולי הפיצה הופכים חומים-זהובים. הערות שלי: 1) לי לא היתה סבלנות וזמן להתפחה במקרר. התפחתי בחוץ לזמן קצר ויצא מצויין. 2) בתנור שלי הפיצה היתה מוכנה תוך פחות מרבע שעה.
אחרי ניסיונות רבים ומתכונים רבים - אתמול סוף סוף יצאה לי פיצה קריספית מצויינת! אני לא יודעת אם זה המתכון או אופן ההכנה - אבל זה יוצא טעים! המתכון הוא של בני סיידא, מתוך "מאפים פיקנטיים". אין לי את הספר פה. אני מנסה לשחזר מהזכרון ואני מקווה שלא אשכח משהו: בצק לפיצה / בני סיידא (כמויות לשתי פיצות גדולות או 4 אישיות) ================================================================= 1/2 3 כוסות קמח 2 כפות שימרית 2 כפות שמן זית כפית סוכר 1/2 כפית מלח 1/3 1 כוסות מים לערבב הכל וללוש לבצק. לשים להתפחה במקרר ל-8 עד 12 שעות. לחמם תנור ל-250 מעלות. לשטוח את הבצק לעיגול. לשים רוטב, גבינות ותוספות. לאפות 20-30 דקות במדף התחתון של התנור עד ששולי הפיצה הופכים חומים-זהובים. הערות שלי: 1) לי לא היתה סבלנות וזמן להתפחה במקרר. התפחתי בחוץ לזמן קצר ויצא מצויין. 2) בתנור שלי הפיצה היתה מוכנה תוך פחות מרבע שעה.