סופסוף הסקירת הופעה..

slowhand1

New member
סופסוף הסקירת הופעה..

למרות הזמן הרב שעבר מן ההופעה של שליחי הבלוז (יום רביעי שעבר..) לא היה מה לחכות לסקירה..ההופעה היתה מאכזבת..עם כל הכבוד שיש לי לשליחי הבלוז (והיה לי הרבה כבוד..עד ההופעה) זה לא זה.. אני לא יודע,אולי ציפיתי ליותר..מה שאני יודע שבשביל להרים ערב של קאברים לארבעת הלהקות מהגדולות של היסטורית הרוק צריך הרבה יותר.. נחלק את הסקירה לארבעה חלקים..כמו הערב עצמו שחולק ע"פ הלהקות המבוצעות.. החלק הראשון (והכי מוצלח מבחינת שליחי הבלוז..)-הדורס.. פה הדבר היחידי שהפריע (והוא הפריע גם בכל הערב עצמו..) זה הסולן..כמו שאתם יודעים בטח,סולן כמו ג'ים מוריסון קשה למצוא ובטח שקשה לבצע שירים שלו ושהם לא יביישו את המקור..אבל נתעלם לשניה מהסולן (נחזור אליו בהמשך כשננתח את הלהקה..)..הביצוע של השליחים היה דווקא אחלה לרוב השירים..כידוע לדורס לא היה נגן בס ולשליחים יש נגן בס..אבל הוא לא הפריע אלא להפך,הוא רק תרם... החלק השני-דיפ פרפל (אני מקווה שאני זוכר נכון..) פה הגיטריסט רק הפריע..הוא הראה יותר מידי פעמים שהוא יודע לנגן עם הגיטרה בצורה אנכית...סתם הציק בעין ובאוזן.. השאר לא הפריעו יורת מידי והיו אחלה בתור להקת ליווי של פאב..לא בתור הופעה... החלק השלישי-לד זפלין. החלק הזה מתחרה עם החלק הרביעי..על החלק החלש של ההופעה... פה לא רק הגיטריסט נאלץ להתמודד עם תפקיד כבד אלא גם הסולן,הגיטריסט התמודד עם ג'ימי והסולן עם פלאנט..שתיהם לא התמודדו בהצלחה..שוב זה בסדר בתור להקת ליווי לערב בפאב..לא בתור הופעה שלהם.. החלק האחרון-פינק פלוייד... אליהם יש לי פינה חמה בלב..אבל קשה לרקוד על שתי החתונות..אי אפשר להשתמש בשילובים של הקטעים המוקלטים של פ"פ בערב של הופעה בפאב..אם אתה עושה הופעה בפאב אז תבחר שירים שלא דורשים מחשב..יש להם מספיק כאלה.. לסיכום החלק הזה של הסקירה..הם יכולים להנעים ערב בפאב..אבל לא בתרו להקה שכדאי לבוא להופעה שלה בערב כזה.. ניתוח הלהקה.. הסולן- החוליה החלשה של הלהקה..לא מעביר את השירים לקהל בצורה נורמאלית..הוא גם כופה את עצמו על הלהקה ועל הקהל ואף אחד לא נהנה מהעניין חוץ ממנו... הגיטריסט-הוא גיטריסט מצויין לדעתי..אני אוהב את הצליל שלו..אבל הוא חוטא בפוזות והוא לא מגוון..הרי הוא מנסה לתת הופעה...אז לפחות שישקיע בזה ויגוון בפוזות לפחות..הוא היה טוב בדורס..אבל כשהוא היה צריך להתמודד עם אושיות הגיטרה הגדולות כמו ריצ' בלקמור וג'ימי פייג'..הוא ניסה להרשים יותר מידי והוא השאיר טעם מר בפה.. הבסיסט-לטעמי הוא פינק את הקהל..לא הפריע אלא רק הוסיף..בכל הקטעים.. המתופף..הוא נראה כאילו הוא הגיע לפאב בטעות..אבל הוא דפק הופעה..כלומר-הוא עבד בצורה יפה..וקיבל במה כשהיה צריך ולא גנב במה כשלא היה צריך... רק שמקום קטן בשבילו..זה היה נראה שהוא יותר גדול מהמערכת תופים.. והאחרון חביב-הקלידן..חבר'ה-מה אומר לכם..הוא היה מדהים..עה את התפקידי נגינה שלו בצורה מושלמת והעפיל מעל כל הלהקה..והוא מי שהחזיק את הערב והרים אותו לגבהים.. חוצ מנגינה מושלמת הוא גם היה סולן שני..אבל הוא מדהים א אני הייתי המפיק שלהם הייתי זורק את הסולן ושם אותו כסולן..יש לו קול מדהים..הוא תרם במידה רבה גם במישור הזה..כ"כ נהנתי לשמוע אות..במיוחד כשהסולן היה יורד מהבמה ואז הוא היה שר..אלו היו הקטעים הגדולים של הערב... ובכן זהו,להדרן אני לא אתייחס כי לא הייתי בו..עיניינים דחופים...אבל מי שעוד לא היה בכזה ערב אין לי מה לומר לו..מצד אחד זה אחלה ערב מצד שני זה לא ממש הופעה... מחכה לתגובות,מנחם

N a V e

New member
תגובה

ככה.. קודם כל אני חושב שצריך לדעת להעריך את שליחי הבלוז על התעוזה שיש להם לעלות לבמה ולהופיע אך ורק עם שירים שהפכו לקלאסיקה אצל כל חובב רוקנרול שמכבד את עצמו.הדבר היפה ביותר בלהקה(כמעט בכל חבריה) הוא האהבה העצומה לשירים ולמוזיקה הזו-אפשר היה לראות לאורך כל ההופעה את הסולן,הקלידן והגיטריסט עוצמים עיניים ומקשיבים למלודיה,נכנעים בכיף לצליל של הגיטרה וההאמונד,ופשוט נהנים מכל רגע. מבחינת הביצועים, מעט מידי דורס.קודם כל,אני חושב שהסולן,דני שושן,עשה המון כדי להתקרב לקול של מוריסון.וודאי שזה לא אותו דבר,אבל בהחלט גם מעל לגבולות הסביר. אמנם לדורס לא היה באסיסט בהופעות,אבל גם בהן הבאס המוקלט/מנוגן ע"י הגיטרה לקח תפקיד מרכזי ויצר אווירה פסיכודלית משהו. סה"כ ביצועים טובים למרבית השירים.אבל מעט מידי שירים של הדורס. דיפ פרפל-גם כאן,דני שושן הסולן מנסה מאוד להשתוות לסולנה של דיפ פרפל,ובמרבית המקרים גם מצליח.הגיטרה והקלידים עונים אחד לשני,בדיוק כמו בקלאסיקות של הלהקה הנהדרת הזאת.צ'לי סיגלסקי הגיטריסט וניב חובב הקלידן מבצעים בדיוק מושלם את הסולואים של בלקמור ושל לורד.ניב חובב שר פשוט מדהים,והביצוע שלו ל blind man היה מושלם.ועדיין,אני חושב שהיו כמה שירי must שהם פיספסו בקטגוריה הזו. הקטע של לד זפלין דיי איכזב-הרבה שירים קלאסיים נשמעו דיי רחוקים מהמקור,ומבוצעים ברמה נמוכה יחסית לשאר הלהקות.אולי זפלין פחות מוכרת ומוערכת בקרב חברי הלהקה,אבל היה חסר כאן משהו. וכן,גם אני חיכיתי מרבית הערב לפינק פלויד,הלהקה האהובה עליי.אין ספק שהשימוש במחשב קצת גרע מהטעם הכללי,אבל התרשמתי לטובה מהסולואים של צ'לי וגם מעבודת הבאס שהייתה בשירים,בעיקר לשירי דארק סייד.סה"כ,אני חושב ששיא הערב היה ה great gig בביצועו של ניב חובב.אני לא מכיר ישראלי שמסוגל לבצע את קולות הרקע ברמה הזו,ולא האמנתי עד כמה יש לו איכויות ווקאליות.מצויין. ההדרן היה מעולה-smoke on the water בביצוע מקפיץ וסוחף נתן אות לסיום ערב רוקנרול משובח.

slowhand1

New member
אחי..שנים שלא דיברנו...

למרות שאתה באיי סי שלי..אתה נהנת מההופעה? איך היה בהדרן? עדיין עם כל הכבוד לאהבה של הסולן למוזיקה הזאת הוא די כופה את עצמו על הקהל ועל הלהקה....עושה רושם רע..

למעלה