סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
כל אחד רוצה curb appeal

השאלה כמה זה עולה. וכשיש עצים ענקיים שהתחזוקה שלהם עולה אלפי $$, וכשיש סופות רוח חזקות אני מפחדת שיעופו על הבית או על מישהו אחר חלילה, אני מוותרת.
וקשה לי להאמין שדיירי השכונה שלי הם אלו שלוחצים על העיריה לעשות זאת...
יש פקחית שבאה מעת לעת ומתעדת כל עץ בשכונה. לי ידוע על מספר דיירים שהורידו בלי רישיון עצים מהחצר האחורית, כאלו שקשה להבחין בהם מהרחוב והפקחית מן הסתם לא הצליחה לעלות על זה.
 

ליאת59

New member
אנחנו באותה בעיה וזה מרגיז

אם כבר להתעלל בתושבים שרוצים לכרות עצים אז שיקבעו סף מסוים שממנו מותר לכרות. לדוגמא, אין דין חצר עם עץ בודד כדין חצר עם 5-6 עצים ענקיים. אני מאוד אשמח להיפטר מ-3 מהם לפחות אבל אי אפשר וזה מאוד מגביל.
 

danakama10

New member
מסכימה, והייתי מוסיפה שגם מגובה מסויים

כלומר, עצים גבוהים מדי מקסימים בפארקים, אבל עלולים להוות סכנה אמיתית בשכונת מגורים.
 

Boston Guy

New member
את הגינה בבית שלנו מתחזקת חברת גינון.

אין אצלנו בחצר גם מספיק חשיפה לשמש שתאפשר לגדל צמחים שהם לא ל SHADE - העצים הענקיים שנמצאים בכל מקום חוסמים את מעט השמש שיש בכיוונים של החצר. כלומר - אין בכלל סיכוי שדשא יצליח שם.
מה ששתלנו בחצר לפני כ 20 שנה זה סוג של היידרנג'ייה מטפסת. אלו צמחים קשוחים להפליא שאמנם גדלים בקצב מאוד איטי - אבל במשך השנים הם הגיעו לגובה 2 מטר וכיסו את הגדר של החצר יפה מאוד. כרגע (אמצע מאי) אחרי שהעלים צמחו מחדש - הכל ירוק ויפה.
בפאטיו שלנו בניתי כמה אדניות מעץ ובהן אני מגדל פרחי בגוניה, אוזן פיל, הוסטה - צמחים שצריכים מעט מאוד שמש.
כל סתיו אני שולה את ה TUBERS והפקעות מהאדמה ומאחסן אותם INDOORS כדי שלא יקפאו וימותו בחורף - ושותל אותם בחזרה בתחילת מאי (בוצע השבוע).

את יצר ה"אצבעות הירוקות" שלי אני משחרר ב COMMUNITY GARDEN של העיירה שלנו שבו יש לי חלקה. שם אני מגדל עגבניות, קישואים, דלעות, חצילים, פילפלים... כל צמח שיש סיכוי שיצא ממנו משהו בהתחשב במזיקים הנפוצים שם.

ה COMMUNITY GARDEN שלנו מחייב שנעשה רק גידול אורגני - כך שאני לא יכול להשתמש בחמרי הדברה או דשן קונבנציונאלי.
זה אומר, למשל, שה SQUASH VINE BORER יהרוג לי כל קורקומוויט שאינו חסין בפניו (אין סיכוי לגדל מלפפון, קישואים דורשים שמירה הקפית וגם איתה לא יחזיקו מעמד עונה שלמה).
תות שדה אין טעם לנסות לגדל - אני אולי יכול להגן עליו מהציפורים על ידי רשת, אבל הסנאים במסצ'יוסטס הם בוגרי הארווארד ופיתחו שיטות להתגבר על רשתות... זה נראה כאילו הם באים עם מספריים.

אני משתמש בחומר הדברה אורגני שנקרא "ספינוסאד" שדווקא מאוד אפקטיבי נגד כנימות וכיוצ"ב.
מבחינת דשן - שם דווקא יש יתרון לכך שהגינה הזו רחוקה מהבית שלי ומאזור מגורים... אני משתמש בדשן אורגני שעשוי מדגים רקובים - זה מסריח כמו LOBSTER BED בשעת שפל (או, כמו שאמר חבר שביקר בגינה - כמו נפיחה של סדאם חוסיין...) אבל התפוקה של הגינה עלתה פלאים.

כשקיבלתי את החלקה הזו בגינה - אי שם בתחילת המילניום - שתלתי שם כמה גפנים, ושדירה של שיחי PEONY - שעוד מעט יהיו בפריחה... הפרחים שלהם מדהימים - כל פרח הוא בגודל צלחת, וכמה שהחורף היה יותר קר - כך הפרחים של האביב שאחריו יותר יפים.
 

danakama10

New member
בוסטון, יש משהו שאינך מתמחה בו?

בשיא הפרגון, איך יש לך זמן להבין בכל תחום שעולה בפורום? יש איזשהו תחום שאתה *לא* מתמצא בו?
ועוד שאלה: אצלנו כשיש עצי פרי בחצר הקדמית, כל מיני ארחי פרחי מתכבדים לקטוף ולאכול. המהדרים מגיעים עם שקיות או מיכלים גדולים ומרוקנים את העץ

בגינה הציבורית לא קורה שאתה מגיע ונעלם היבול?
 

Boston Guy

New member
אולי בגלל שאני משתדל להגיב רק על דברים שבהם יש לי מושג כלשהו

לדעתי - כל בעל בית עם מינימום חוש טכני ושחי מספיק זמן באזור הוא "מומחה" לא פחות - ואולי יותר - ממני בנושאי תחזוקת הבית, התמודדות עם מזיקים וגננות.

לגבי גננות - זה משהו שתמיד התעסקתי בו.
היה לי את המזל לגדול בבית שהייתה לו חצר וגינה, בבית הספר היסודי שבו למדתי,
היתה כיתת "חקלאות" שבה לקחו אותנו לעבוד בחווה חקלאית לימודית בשיפולי תל אביב,
וכשהגעתי לארה"ב וראיתי את היופי של הגינון באזור שבו אני גר מייד "דיגדג לי באצבעות" לנסות גם.
התחלתי עם הגינה ב"גינה הציבורית", ושם מצאתי קהילה נחמדה של גננים חובבים שעוזרים אחד לשני, חולקים כלי עבודה ושמחים להסביר ולתת עצות.
הם עזרו לי להבין את ההבדל בין גננות במזרח התיכון החם והשחון ובין ניו אינגלנד.
אז במשך השנים למדתי על מחזור החיים של המזיקים כאן ועל העונות שלהם, איך הם שורדים את החורף ואיך אפשר "לעזור" להם לא לשרוד את החורף...
למדתי לזהות חרקים (ודו חיים. ויונקים. וציפורים) שיש כאן ואף פעם לא פגשתי קודם.
למדתי על סוגי הקרקע השונים ועל זה שממזרח למייסון-דיקסון ליין צריך להוסיף LIME לקרקע.
למדתי להכיר את מקורות המידע - האוניברסיטאות (גם המקומיות וגם הידועות כדוגמת UC Davis) שהפקולטות לחקלאות שלהן מפרסמות מידע מועיל לציבור הגננים

ולמדתי קצת על "חוקי המשחק" המקומיים - למשל שבניו אינגלנד אין טעם לשתול עגבניות בחוץ לפני ממוריאל דיי.

אני עדיין נפעם - גם כמעט רבע מאה אחרי שהתחלתי להתעניין בגננות כאן - כמה הטבע בניו אינגלנד עשיר. זרוק זרע לתוך האדמה - ויש סיכוי לא רע שהוא יגדל פרא לבד, בלי שתצטרך להשקות אותו יותר מפעם או פעמיים במשך כל העונה.
אם לא ירד גשם שבוע במסצ'יוסטס - מכריזים כאן על בצורת... מה שעדיין מצחיק אותי, כישראלי.

לגבי שאלתך בנושא גנבות יבול - כן, זה בהחלט קיים.
בגלל הרכב האוכלוסייה אצלי בשכונה - רוב הגנבים שעד היום נצפו במקומותינו על ידי עמיתי לגינה הם מזן ה"רוסי הזקן המצוי". יש כאן הרבה אנשים מהתפוצה הזו.
בחלקה שלי אין לי בעיות כאלה - יש סביבה גדר (למניעת כניסת צבאים וארנבים) שהיא מסיבית מספיק כדי לא לעשות לגנב הפוטנציאלי חיים קלים מדי, ושער (שבניתי לבד לפני שנים) נעול.
נראה שמבחינתם, מכיוון שהגינות נמצאות בהוא כזה ש
 

איי ל

New member
מנהל
זה הכל שאלה של תיזמון.

מניסיון, אני לא מתקרב לעגבניות הגינה בבוקר.

 

placid1

New member
המלצת צפיה בנטפליקס:

Rectify אנחנו בעונה 3, טרם סיימנו בגלל נסיעה של בן הזוג, אבל עד כה מצוין.

בינתיים, אני ראיתי לבד את The letdown סדרה בעלת עונה אחת, חביבה למדי.
 

oligomerization

New member
Rectify is the best series I have seen in the last 4 years

Rectify is in the level of other masterpieces like Sopranos, The wire, breaking bad,Mad men...

I suggest just watch the first episode because if you read the story of the series or even watch the trailer of the first season - it doesn't sound promising...
 

גריאס

New member
למה שארוחה בריאה יחסית תהיה עתירת נתרן?


לחמניית דגנים מקמח מלא, בתוכה פרוסות ביצה קשה, בצל סגול, חסה ערבית, זיתים ירוקים בתיבול גלילי, מלח ופלפל שחור.

לחמניית דגנים מחיטה מלאה, 75 גרם, 279 מ"ג נתרן, 176 קלוריות

ביצה לארג', 97 מ"ג נתרן, 97 קלוריות

30 גרם בצל סגול, 1.2 מ"ג נתרן, 11 קלוריות

20 גרם חסה ערבית, 1.6 מ"ג נתרן, 3.4 קלוריות

17.5 גרם זית ירוק בתיבול גלילי, 341 מ"ג נתרן, 38.5 קלוריות

0.5 גרם מלח ים, 195 מ"ג נתרן, 0 קלוריות

0.5 גרם פלפל שחור, 0.22 מ"ג נתרן, 1.3 קלוריות

916.02 מ"ג נתרן לארוחה בת 327.2 קלוריות (חצי ארוחה, למעשה)

שקית ביסלי תכיל מספר זהה של קלוריות וחצי מכמות הנתרן...


הערה: נראה כי מהחישוב של הזית יש להוריד את הגלעין, אבל זה לא משנה את התמונה.
 

danakama10

New member
בארוחה הזו יש לך

לחם, שכמעט תמיד מוסיפים לו נתרן על מנת שהשמרים יתפחו טוב יותר.
בהרבה ירקות גם יש כמות נאה של נתרן, כפי שאתה בעצמך מגלה.
אם חשוב לך להפחית נתרן, תוריד זיתים מהתפריט, ותפחית גם בכמות הלחם (או שתשקול להכין בבית).

ב- 100 גרם ביסלי יש 469 קלוריות ו 650 מ"ג נתרן, ובנוסף כמובן שומנים, חומרים משפרי טעם וריח, ועוד.

אין ספק שהארוחה שאתה אכלת טובה בהרבה מביסלי, וכאמור, שים דגש על לחם וירקות מסויימים אם חשוב לך להפחית את כמות הנתרן.
 

3rd CYR

New member
הארוחה בריאה, התוספת מלח והזית -- לא

זה ארוחה יחסית בריאה, חוץ משני הרכיבים הללו. רק שני אלו מהווים את חצי מהערך נתרן שחישבת לכל הארוחה. מה בריא בזית? מה בריא בתוספת מלח? הארוחה בריאה בלעדיהם. ולדעתי ממש אין צורך בהם -- כדאי לאט לאט להתרגל להגמל מלהוסיף מלח לכל דבר אם נתרן זה שיקול חשוב.
&nbsp
 

danakama10

New member
נזכרתי בעוד משהו

יש מוצר בשם Mrs Dash שהוא נטול מלח לחלוטין. אתה יכול להתחיל להשתמש בו בהדרגה כשאתה כל פעם מוריד את כמות המלח, ובסופו של דבר להחליף את המלח לחלוטין בתבלין הזה.
 
למעלה