סופלה שוקלד ... עזרה ..!

Hendrix5

New member
סופלה שוקלד ... עזרה ..!

כבר בדקתי בחיפוש ל"סופלה" אבל רציתי לשאול אם יש מתכון שהסופלה יוצא ממש נוזל מבפנים כמו במסעדות ולא כמו איזה עיסה... כי אני ואחותי ניסינו להכין לפני כמה זמן ופשוט זה היה רך ומגעיל כאילו הוא בכלל לא מבושל .. :) יש לי תבניות אישיות בשביל זה .. אני לא רוצה סתם לבזבז זמן אלא אם כן יש מתכון שבאמת יוצא נוזלי ושווה (רצוי עם שוקולד לבן בפנים).. תודה

סופלה שוקולד?../images/Emo140.gif

מה שאת בעצם מבקשת זה לא סופלה אלא פונדנט שוקולד. יש לי מתכון שנוסה פעמים רבות ותמיד מצליח, חשוב מאוד לשים לב לזמן האפיה כדי שהפונדנט לא יצא אפוי מידי ולא יצא עיסתי ולא אפוי לגמרי. פונדנט שוקולד 350 גר' שוקולד מריר 70% ומעלה 350 גר' חמאה 6 ביצים 6 חלמונים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח רגיל ההכנה: ממיסים שוקולד וחמאה , במיקרו או בבן מרי - בעדינות. מערבבים את שאר המרכיבים במערבל מאחדים את שתי התערובות ומערבים היטב. משמנים בחמאה רכה (לא מומסת) תבניות אישיות ומפדרים באבקת קקאו ממלאים את התבניות לגובה 3/4 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-10 דקות. הערה: מומלץ לאפות עוגה אחת עשר דקות ולבדוק אותה, אם היא יצאה אפויה מידי יש להוריד את זמן האפיה, אם היא יצאה רכה מידי יש להוסיף עוד שתיפ שלוש דקות. מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד וגלידה וניל מקווה שעזרתי לך בהצלחה יעל

המפיסטה

New member
לסופלה צריך להקציף ,ולהפחית קמח

כעיקרון המתכון של גב' שוקולדה יותר קרוב לפונדנט . בשביל סופלה חייבים להקציף את הביצים החלמונים והסוכר(אפשר להוסיף חצי כוס נוספת). הקצפה תעשה במיקסר לפחות 8 דקות. מכמות הקמח אפשר לנכות שליש. ואת התערובת צריך לחבר עם לקקן. אגב שוקולד מעל 55% בהחלט יעשה את העבודה. אפיה -זה עיניין של ניסיון באופן כללי אני מאמין שלכלי אישי 8-10 דק' יספיקו. בכל אופן זה "סופלה תל אביבי" -שאומרים בצרפת "סופלה" מתכונים למשהו אחר בכלל.

סופלה - פונדנט

סופלה הוא בעצם תפיחה בעברית, מאפה קליל מבוסס על קצף ביצים ואינו נוזלי בתוכו פונדנט הוא עוגה אישית שהתוך שלה רך ונוזלי זה במילים פשוטות ההבדל בין סופלה לפונדנט בארץ אכן אומרים סופלה ומתכוונים לפונדנט ביי יעל

המפיסטה

New member
סופלה ופונדנט -משמעויות

סופלה הוא מאפה שמשתייך לליגת העל של המאפים הצרפתים. הוא לא "קליל" אלא אורירי מאוד . משמעות המילה סופלה היא נשימה , ז"א אויר. על דרך הכנתו באמת שאין טעם להרחיב את הדיבור. פונדנט בקונדטוריה הצרפתית הוא חומר שמשמש לציפוי (הוא בעל טעם סוכר מודגש) . מי "המציא" את המילה "פונדנט" בשביל לתאר עוגת שוקולד מחוממת במיקרו ,אני לא יודע!. אולי הגיעו למילה "פונדנט" מהמילה "פונד" שמשמעותה היתמוססות

yo13

New member
אני מחפש סופלה שוקלד

אני מחפש מתכון לסופלה שוקלד שאני יפתח אותו ינזל לי שוקולד

למעלה