סופה של תקופה?

סופה של תקופה?

לפני 17 שנים עלתה לאוויר הסדרה "הדור הבא" - ושינתה את ההגדרה של "מסע בין כוכבים". סדרה זו הייתה זו שהפכה את סטאר-טרק מסדרה לעולם שלם, שסדרות רבות מתרחשות בו. למעשה, מאז עליית "הדור הבא" ב-1987, הייתה תמיד באוויר סדרה אחת לפחות. המקרה יוצא הדופן היחיד היה ב-2001, כשהייתה הפסקה של 4 חודשים בין וויאג'ר לאנטרפייז. אבל כעת אנטרפרייז עלולה לרדת מהמסך. בכך הרצף של הסדרות עלול להסתיים. פחות סיבות לארגן כנסים, פחות מעריצים צעירים... אולי (עם הרבה דגש על "אולי") זה בעצם הסוף של תרבות הטרק כפי שאנחנו מכירים אותה.

Broken Bow

New member
בוא לא נשכח...

כדאי לזכור שנכון ש"הדור הבא" שינתה את עולם הטרק, אבל "הדור הבא" עלתה לאוויר רק בעקבות הסרטים שהחזירו את ST למודעות. החל מהסרט הראשון, שהיה אמור להיות בכלל פיילוט לסדרה חדשה (עם הצוות המקורי) ודרך הסרט השני והלאה, שאז באמת החלה ההצלחה. בעקבות הצלחת הסרט הרביעי, החלו מחשבות ליצור סדרה חדשה. וכך נולדה "הדור הבא". אבל בוא נזכור שיש 18 שנות הפסקה בין הסדרה המקורית ל"דור הבא" ו-10 שנים בין הסדרה המקורית לסרט הראשון. אני מאוד מקווה ש"אנטרפרייז" תחזור לעונה רביעית ועוד, אני אישית מאוד אוהב את הסדרה. אבל אני מאמין שגם אם לא (חס וחלילה...
) ST יצליח לשרוד ויחזור מחוזק יותר.

Lu Tze

New member
וגם בואו לא נשכח ש-TOS ו-TNG

נחשבות בעיני הרוב לסדרות הטרק הטובות ביותר. לדעתי, הדבר הכי טוב שיכול לקרות לטרק הוא הפסקה של כמה שנים ואז השקתה של סידרה חדשה. טוב, למעשה, הדבר הכי טוב שלדעתי יכול לקרו לטרק הוא חזרתו של רודנברי מהמתים. אבל גם לחובב מד"ב שכמוני יש עוד קצת קשר למציאות.

טים ג

New member
דעתי

TOS ו-TNG הן סדרות 10 , מאוד נהיניתי מ-TNG. אבל אז היגיע DS9. תשמעו אני אוהב ST, אבל לפי דעתי ניסו יוצרי ST ללכת אחרי מגמת הצלחה של B5. אני אומר ש-DS9 היא סדרה ברובה לא טובה. היו כמה פרקים מצויינים, אבל יותר פרקים היו רעים מטובים. ראיתי את הסדרה לא כי רציתי , אלה כי היתי חייב, כי אני אוהב ST. ואז היגיע וויאג'ר. המצב השתפר במעט, שתי העונות הראשונות היו בינוניות ואז היגיע 7OF9 . ואז המצב השתפר מאוד
. אבל כמו שאומרים הרוסים: אין משפחה בלי (בן משפחה) מכוער: 2X15 (המבין יבין). עכשיו אנו רואים את ENT אשר תחזור לשידור ב21 החודש בארה"ב. אם הסידרה תהיה טובה ומעניינת, היא תשרוד, אחרת..... הכל תלוי בעושי הסדרה. מצב הרוח של מעריצים בארה"ב (עד כמה שידוע לי) : אם הסדרה לא תהיה טובה, לא ישלחו מכתבים לאולפנים עם בקשות לחידוש. את עולם ה-ST אפשר למתוח לכל כיוון ולכל עומק. הרעיונות שראיתי באינטרנט לסדרות בת, אפילו קצרות, או סרטים פשוט מצויינים. אחרי סיום ENT (לטוב או לרע), אם ירצו היוצרים ויצליחו לעשות משהו טוב - מצויין. אם לא , העולם של ST נצחי ... נראה מה יצא. P.S. הרעיונות לסידרות בת שראיתי בנט, המוצלחים בעיניי : 1. היה פרק ב-TNG שמצאו לויין ובו אנשי המאה 20 קפואיים. ד"ר קראשר החזירה אותם לחיים. רעיון לסדרת בת : פדרציה מצאה עוד לויינים כאלה ובין "המוחזרים" (REVIVED PPL) צעיר אשר יוצא למצוא את מזלו, מאין סוג של מערבון (WESTERN) בחלל. 2. חיסול הפדרציה ותקומתה. היו עוד כמה לא זוכר עכשיו

Chakotay

New member
ולא רק זה! DS9 מצוינת!!!!!!

הסדרה הטובה ביותר(אחרי TNG :) ), היא מצוינת! כמעט כל פרק היה טוב, והיא הייתה גם מאוד משעשעת לדעתי, היו פרקים כל כך מצחיקים :) ודמויות מצוינות לא לשכוח את זה! אני גם אוהב בבילון 5, הם די שוות אצלי(Ds9 ו B5).

בקשר לרעיון הראשון

באמת חשבתי, אפשר לעשות משהו כמו מה שאתה מציע ולעשות סדרה על אנשים מהזמן בערך שלנו שאיכשהו הגיעו לזמן של הפדרציה, ולהראות איך מלמדים אותם מה קרה בעולם מאז הזמן שלהם (וככה גם אנחנו נכיר קצת יותר טוב את העולם של ST) וגם להראות כל מיני התקלויות שקורות בזמן הלימודים שלהם ואיך הם מתמודדים איתם, להראות אותם פותרים בעיות שיאתגרו קצין בסטארפליט. אפשר גם להביא כמה מורים מוכרים שילמדו אותם. הרעיון בא לי בעקבות הסרט הרביעי, ומה שקורה בסוף עם הזואולוגית הימית הזאת.

itstzar

New member
המלח נקנה למטרה מיוחדת

אין מה לעשות בו עכשיו... נכון אלון ?

[TNT]

New member
לכן צריך שימושים חילופיים

הנה זה היה אחד. קדימה אנשים לזרוע מלח דבר ראשון רנטיסי איננו ודבר שני למרות שזה כבר מזמן השיח יאסין איננו יאסין אנכנו זוכרים אותך!!! והנה עוד כמה סיבות נגמרה וויאג'ר שאומנם נגמרה מזמן אבל נראה לי שהרוב עוד לא ראו מה שלא שודר ביס. רעיונות אחרים לשימוש במלח יתקבלו בשמחה.

CaptainOok

New member
מה זה לא ברור?

כי טאשה טסה לחו"ל ולקחה את כל מלאי הזעתר שהיה לנו. כל מה שנשאר זה מלח

itstzar

New member
תמשיך ככה ותהיה לי סיבה להשתמש בו

עוד יומיים שוב :p

Bufreak

New member
יכול להיות.

וזה באמת עצוב. אבל תסריטאי "סטאר טרק" יודעים בעצמם ש-All good things... אבל, גם אם אנטרפרייז תבוטל, זה לא אומר, לדעתי, שזה יהיה בהכרח הסוף של סטאר טרק. אני לא חושב שמישהו חשב לעצמו, אחרי שהסדרה המקורית בוטלה, שיקום הסטאר טרק יהיה מה שהוא היום(או..אתמול). דוד.

למעלה