|סופגניה|

|סופגניה|

כל שנה הריטואל חוזר כל קונדיטוריות האלפיון העליון כל צמרת בתי הקפה של האסופה הנחשבת כל שפי הכותרות המכוכבים כולם מוציאים את שלל הסופגניות היצירתיות שלהם גדולות קטנטנות מליות מסוגים שונים עם ריבת חלב וקוקוס ברולדין עם פרלין ומחית פירות יער בארנו עם זובי באובי סליחה על הביטוי ב... אפילו הגדיל לעשות ברטאלה בשנה שעברה בחמש עשרה שקל לסופגניה שטוגנה בחמאה ולא בשמן!!! די לעיוולת חליק אני רוצה הביתה למוצר של פעם לסופגניה של ילדותנו בחזרה לסופגניה הגדולה של הסופר זו עם ריבת צבע המאכל האדום זרחני הכל כך אהובה זו עם הבשר האוורירי זו עם מלאן מלאן אבקת סוכר למעלה שאתה נחנק כשאתה אוכל ונושם בעת ובעונה איך אומר דוד... הכי טוב ככה בשבילי

ח ר ו ב

New member
ובשבילי ספינז, מי אוהב ספינז ?

סופגניה לא עושה לי את זה. ספינז טרי מהמחבת ,בצק ידיה של אימי האהובה. הר של בצק נעלם , אי אפשר להפסיק, עוד אחד ועוד .... עושים ערב ספינז ?

ננה f

New member
כשתקיח אותי אליה

יש לה עוד כמה דברים ללמד אותי... זוכר?

ToryMaster

New member
אכלתי כאלו לפני שנתיים

ישבתי בעזריאלי וחיכיתי לחברה, כשמשפחה מורחבת עצרה לידי, ואחת הנשים שמה לב שאני לבד, אז באה אלי והכריחה אותי לאכול את זה. היה טעים
.

lavendula

New member
ועל Frappe, שמעת?

אמנם לא מאכל של חנוכה, אבל ממשפחת הבצקים המטוגנים. זו העוגיה המטוגנת של הקרנבל באיטליה. רצועות בצק דקות, שלאחר הטיגון נשארות פריכות גם לאורך זמן רב (אם לא מחסלים אותן קודם), ובוזקים עליהן אבקת סוכר. היות והורי שהו שנים רבות ברומא, וספגו שם קצת תרבות וקלוריות, אמא שלי נוהגת להכין את ה-frappe בחנוכה. אני מחכה להן הרבה יותר בקוצר רוח מאשר לסופגניות.

ננה f

New member
לפי התמונה מזכיר את הקשקשניות

האוזן בלאוזן, מתרוצצות בכל המטבח היהודי של רחבי אירופה הישנה. מבוסס חלמונים לפעמים עם ברנדי. מעניין אם תוכלי להביא מתכון נראה אם זה זה... מתכון מנחם של ילדות.

lavendula

New member
יש לי מתכון באיטלקית

אנסה למצוא זמן לתרגם אותו - לפחות את המרכיבים.

justmom

New member
Chiacchiere - מתכון

3 כוסות קמח 2 ביצים 60 גרם חמאה רכה 1/2 כוס סוכר קורט מלח קליפהמגוררת מ-1 תפוז ו-1/2 לימון 4-5 כפות יין לבן או ברנדי סוכר וניל שמים הקמח בקערה גדולה, צרים גומה ומוסיפים לתוכה את הביצים, החמאה, הסוכר, המלח, קליפת התפוז והלימון והיין הלבן. מערבבים ומעבדים לבצק. מעצבים לכדור ומשהים שעה. מרדדים לעלה דק, ובחותכן עוגיות (כמו חותכן פיצה אבל עם שוליים מסולסלים) וחותכים רצועות שניתן לקשור כמו סרטים, או מלבנים שבכל אחד מהם עושים חתך או שניים. בסיר רחב מחממים שמן לא עמוק (2-3 ס"מ) ומטגנים בו את הקשקשניות, 3-4 בכל פעם, עד שיזהיבו. מוציאים בכף מחוררת, מצננים ע מגבות נייר לספיגת עודפי השמן וזורים מלמעלה סוכר וניל. אצלנו להיט בחנוכה.

ננה f

New member
-:)))))

תודה עדי, לונג טיים. סבתי היתה מכינה אותם עם חלמונים בלבד.

Nרב

New member
אני לא אוהבת את הסופגניות של פעם

שהרי מדובר בגוש בטון, שאפשר להרוג איתו מישהו... דווקא הגל שתוקף אותנו בשנים האחרונות "נאה" לי מאד - אוהבת את הואריאציות (למרות שמשתדלת לא לנסות יותר מדי), אוהבת את הגדלים המשתנים, אוהבת את הטרנדים (בלי טרנדים היינו ממשיכים גם להתספק בקרם בוואריה ועוגתשוקולדחמה, לא?), אוהבת את ההתנסויות בתחום, במיוחד סופגניות "אלטרנטיביות" שלא מטוגנות בשמן עמוק....

למעלה