סוף שנה

סוף שנה

שלום לכולן, סוף שנה (אצל הילדים) מתקרב ובא.. והלחץ לפעילות מסיימת מתחיל להשפיע. אני אשמח לקרוא על רעיונות לפעילות כזו עם ילדי גן חובה וכיתות א. אגב, חשבתי ללמד את הילדים הגדולים כיצד להכין את הצמידים שמשגעים את כל המדינה.. האם יש רעיונות נוספים?? תודה

איזה צמידים ברשותך????

אני מרגישה לא בעיניינים וזה חמור. יש מלאן רעיונות לפעילויות סיום את מתכוונת בקבוצות או בפרטני?

Mנטה

New member
הצמידים מחוטי הנילון ?

לקטנטנים (עד גיל 5) ראיתי שזה קצת קשה מדי. מעל הגיל הזה זה יכול להיות נחמד אבל זה קצת משעמם, לא ? אם כבר צמידים, עדיף אלו השזורים, המון עבודת ידיים ותיאום וזה גם מצליח בסוף ונראה נחמד.

צמידים

מדובר על עבודה בקבוצות. ואכן חשבתי על הצמידים השזורים. אומנם נראה לי שלחלק יהיה קשה אך כבר ראיתי שחלקן מתהלכות עם חלק מהצמידים. בכל מקרה אני מחפשת רעיונות שלא עולות יותר מידי כסף או בכלל לא (גם אין לי הרבה ציוד, מבלבד ציוד בסיסי- ניירות, טושים פייטים וכד')

פעילויות חגיגיות

נורא נחמד שהילד יוצא עם משהו כמזכרת אפשר לצלם אותו בחדר בפגישה שלפני ואז: להדביק על קרטון ולעשות מזה פאזל אישי להכין ספור קטן בליווי כמה תמונות. אפשר להכין ביחד משחקים פשוטים: סולמות וחבלים על קרטון שמחולק למשבצות. דגים וחקה של מגנט. משחק מסלול על לוח עם משימות וכרטיסי הפתעות. אם יש כלי נגינה אפשר להקליט מוזיקה על קלטת טייפ, ואפשר גם לצלם בוידאו ולומר כמה מילות פרידה. והכי נחמד לקחת מתכון פשוט כמו כדורי שוקולד ולהכין ביחד.

תלביבית

New member
בקבוצת מוכנות

אני מכינה עם הילדים מסגרת לתמונה משותפת. אפשר עם מקךלות ארטיק, כבסיס למסגרת, אפשר עם חומר קאפה אפשר עם פייטים וכו וכו או הכנת תעודות או כתיבת שיר סיום משותף או הכנת ציור משותף על בריסטול גדול בנושא החופש הגדול זה מה שעולה לי עכשיו...

ayeletg1

New member
אפשר לפסל במרציפן צבעוני

את אותיות ה-א-ב .קונים בסופר זה נראה ממש כמו בצק צבעוני. אבל הבעיה היא שלא כולם אוהבים מרציפן.השבוע היו לי 2 שהתלקקו ושניים שירקו ורצו לשטוף את הפה..לחילופין - בצק של כדורי שוקולד. אפשר לפסל איתו נהדר אותיות ומילים (" שלום כתה א' " למשל). בנוסף הכנתי עם הילדים אטבים מקושטים באפליקציות מעץ ומאחור הדבקנו מגנט משמש להצמדת מודעות על המקרר. במקרה שלנו הצמדנו סוכריה על מקל.

אההה...

יש גם בצק סוכר. הוא "מתפסל" ממש כמו פלסטלינה, אפשר לצבוע אותו בכל צבעי הקשת בצבעי מאכל (צריך ללוש את הצבע פנימה לקבלת הגוון הרצוי) - ואחרי הייבוש - יש פיסלון אכיל לגמרי. אשפר גם להכין סוכריות על מקל מתוצרת עצמית.

fez1

New member
כנסו ל-

פורום אומנות שימושית (כאן בתפוז) ושם בתוך המאמרים אם איני טועה יש קישור ל"יצירה לילדים" עם רעיונות מתאימים . גם בפורום גננות ישנה קטגוריית קישורים עם שפע רעיונות! וגם כאן ניתן למצוא :http://www.freewebs.com/mychild/. בהצלחה ובהנאה !

למעלה