סוף שבוע מצוין

Zygon

New member
סוף שבוע מצוין

היה לי סוף שבוע מצוין של סדרות פשע ,tough love ביס פלוס סדרה בת שני חלקים על שוטר שמגלה שהבוס שלו וחברו הטוב כנראה נמצא בכיס של סוחר סמים ורוצח מרשים ביותר,באותו ערוץ שוב דרמה בשני חלקים בשם The blind date לוסי שוטרת סמויה מגלה שאחותה נרצחה ע"י מושא החקירה שלה העלילה מתסבכת מבחינתה שהבחור מתאבד היא מותקפת וחברתה הטובה נרצחת אני במתח לא נורמלי עד לסיום בשבוע הבא,בכלל הערוץ הזה בשבת הוא חגיגה זה נורא כייף לראות דרמות פשע באמצע היום (ואת זארה טרנר). בהמשך היה פרוסט מצוין כרגיל ובגלל שהיה לי חשק לעוד משהו טוב צפיתי בפרק של רציחות במידסמר בהאלמארק מהעונה של 2003 (בכורה בערוץ כמובן) למרות שזו סדרה רדומה ביותר היו שם כמה שחקנים טובים הפרק :הונור בלאקמן שתמיד מצוינת,ג'יימס הייזלדין שנפטר לצערי הרב קצת לאחר הצילומים של הפרק וג'ף ראוול.

Mycroft

New member
איזה פרקים ראית

של רציחות במידסומר? היה אחד בשישי ושבת, ראית את שניהם? מה שמוזר זה שהם שידרו קודם כאילו את הפרק השני בשישי, ורק בשבת הם שידרו את הפרק הראשון של העונה

Zygon

New member
ראיתי את זה של יום שבת

אני אחרי הסדרה הזאת לא ממש עוקב,יצא לי לראות מידי פעם פרק,יש לי כל כך הרבה דברים יותר טובים לראות ביס.ממה שראיתי זה לא ממש משנה הפרקים הם די לא תלויים,באחד האתרים שלהם ראיתי שהם חודשו לעוד מינימום של 10 פרקים (שנתיים) ע"י ITV ושדניאל קייסי יוחלף במישהו אחר בקרוב. ובלי שום קשר היום קיבלתי את העונה הראשונה של Tenko דרמה על נשים בריטיות בשבי היפני במלחמת העולם השניה (פרקים) עלה די הרבה,עם סטפני ביצ'ם ,סטפני קול ,לואיז ג'יימסון וברט קיאווק,העטיפה נראית מדהים וגם את The Daleks invasion of earth פרק משנת64 של "דוקטור הו" בכיכובם של ויליאם הרטנל,ויליאם ראסל וקרול אן פורד .שלוש שעות של פרק בתוספת של כשעתיים בונוסים (בדיסק נפרד) הכולל פרשנות ,אפקטיי CGI שמחלפים כמה מאפקטים של שנות השישים (בשחור לבן מדהים) ,סרטי תעודה וסרטים טכניים ,דרמת רדיו ביכובה של ג'יין אשר בשם "מה קרה לסוזאן ? ",טריילרים, איך להכין דאלקים מBlue Peter של שנות השבעים ומלא מידע ותמונות. השבוע גם אני אקבל כנראה את העונה הראשונה של Spooks,גם עלתה המון.

Mycroft

New member
זה לא עקרוני ממש

אבל היה פרט בפרק של יום שבת שהיה בעייתי אחרי שראית את הפרק של יום שישי קודם...

Zygon

New member
אז ישבתי וראיתי

את פלישת הדאלקים לכ"א (סיימתי את הפרק וכמה תוספות),אחלה פרק שבעולם קשה להאמין שעשו כאלו דברים טובים בשנות השישים,שצפיתי בסרט תעודה של הכמעט 40 שנה אחרי,היתה הפתעה נחמדה בדומתו של ניקולאס סמית' (מר רמבולד "ממישהו מטפל בך ? ") בתפקידו הטלביזיוני הראשון,סמית' שנראה מצוין לגילו השיב שעד היום זוכרים את החצי פרק שהוא השתתף בדוקטור וזה היה תפקידו הראשון ואם מחר מחזירים את הסדרה הוא הראשון בתור לתפקידים. אכן התלהבות ברוכה.

Zygon

New member
גם הספקתי לראות קצת Tenko

סדרה מצוינת קודם כל,Tenko ביפאנית זה מסדר או מצעד ,הסדרה עוסקת בנשים שבוית בשבי היפאני בזמן מלחמת העולם השניה,עגמומית וממכרת הספקתי לצפות בשלושה פרקים (זה נגמר מהר מידי למרות שכל אחד חמישים דקות) ויש עשרה פרקים בעונה ,שלוש עונות ועוד ספיישל בן תשעים דקות.העלילה בקיצור נמרץ בשנת 41 בסינגפור בשעה שבריטניה נמצאת בעיצומו של הבליץ הבריטים בסינגפור חיים חיי מותרות ונשפים,הבעלים רובם קצינים בצבא כולם די עשירים בתים גדולים משרתים וסנוביזם כללי,בפועל הצבא הבריטי לא ממש יכול לתת פייט ליפאנים מה שלא מפריע להם להיות יהירים עד לבום הגדול. יפאן מתקיפה את סינגפור,הנשים הגברים הלא מגויסים והילדים מפונים לאוסטרליה,אך הספינה שמכילה את רוב גיבורותינו נתפסת והם מוגלים למחנה שבועיים הנמצא אל אי,מה שמדהים בסדרה זה השינוי העצום שהגיבורות עוברות מנשות חברה סנוביות (בפרק הראשון) עד לאסירות כנועות (בפרק השלישי) , הפרק הראשון קצת משעמם אך חיוני הוא נותן המון רקע,בפרק השני יש הרבה התרחשיות והוא רץ במהירות והחל בפרק השלישי כבר עוברים לכלא.שני הפרקים הראשונים מצולמים באמת בסינגפור ,אבל החל מהפרק השלישי עוברים לקונספט הישן של הבי בי סי ,אולפן אחד ותפאורה אחת (כנראה שצולם באנגליה או באוסטרליה) Tenko היא סדרה מונעת ע" דמיות,היא סדרה שעוסקת ביחסי אנשים (בעיקר נשים) במצבי לחץ,בשני הפרקים הראשונים יש נוכחות חזקה מעוד של גברים מה שנעלם כליל בפרק השלישי.אפרט על מספר דמיות בסביבה : מריון ג'פרסון-משחוקת ע"י אן בל ,אשת קולונל בריטי,ממונה ע"י האסירות להיות דוברת שלהם,בשני הפרקים הראשונים הם צמודה לחברה שלה גם אשת קצין שתופסת זמן מסך כאילו היא דמות ראשית אך טובעת בפרק השני.מריון היא הדמות המרכזית בסדרה. ד"ר ביאטריס מייסון-סטפני קול (שיחקה באיזה קומדית בית אבות ששודרה בפריים לא מזמן) רופאה מנוסה וקשוחה,לא הרבה מחבבים אותה אבל היא מקצועית ונחוצה,גם אחת המנהיגות של האסירות. רוז מילר-ספטני ביצ'ם ,בעברה אשת חברה מאורסת לעיתונאי שחסך את חוסר הכושר הבריטי,מתחילה ככלבה סנובית אח"כ מחבבים אותה יותר. כריסטינה קמבל-אמילי בולטון,צעירה משכילה,חצי סינית חצי סקוטית סובלת מגזענות גם בקרב האסירות עצמן,דמות ראשית. בלאנש סימונס-לואיז ג'יימסון ("דוקטור הו","ברז'ראק","איסטאנדרס") ,לפני המחנה היא הייתה כנראה זונה,בלונדינית מוחמצת מקועקת,בעלת אופי קשוח. האחות אולריקה-פטרישה לורנס,נזירה הולנדית מבוגרת,קשוחה אך טובת לב,ידידה טובה של דוקטור מייסון. קפטיין ימאוצ'י-ברט קיווק,מפקד המחנה הקשוח,החיילים שלו די אידיוטים וזה נחשב לעבודה של אדיוטים הוא לא,וגם לא עשו אותו לא אנושי לגמרי למרות האכזריות של דמותו. ויש עוד מלא דמיות אחרות בעיקר אסירות שלא הזכרתי. סדרה מאוד מומלצת,קחו אוויר לפני הפרק הראשון הוא קצת מייגע,אח"כ העסק מתחיל לרוץ ולרתק,נראה לי שהיא תגמר לי די מהר,רק העונה הראשונה בינתיים יצא על DVD אני מקווה שהמכירות שלה יצדיקו את הוצאת שאר העונות.

Mycroft

New member
נשמע כמו

עוד דרמה היסטורית מעולה, נקווה גם שתשודר בארץ

Zygon

New member
סיכוי קטן

זו דרמה מ81 ויש מדיניות בארץ לא לשדר דברים מיושנים מידי,גם הבי בי סי פריים לא מתעמק יותר מידע בארכיב. מה שטוב שהכל כמעט יוצא היום בDVD ,אני לא עומד בעומס הזה,אבל מצד שני יש לי יס שדי מרביץ כמיות של תוכן בריטי איכותי. אבל זה לא מה שימנה ממני להוציא כסף על DVD במיוחד כאלו שעברו טיפול שחזור אצל הבי בי סי. והיום יש איזו דרמה בשם "החוב" ביס,בטח אני אראה אותה מחר בצהרים עם וורן קלארק ("דיאל ופסקו" ,הוגו ספייר ("לבבות ועצמות" ) ומרטין פרימן ("המשרד").

Zygon

New member
טוב קיבלתי את Spooks אבוי

זה נגמר מהר מידי. קמו להם בבוקר שלושה חברה בריטים מKudos הפקות,ראו את 24 ואמרו לעצמם "..אהה אנחנו יכולים לעשות משהו יותר טוב.." ,וכמובן שהם צדקו. Enter spooks סדרת המרגלים הנוצצת הכי טובה שאי פעם תראו (טלעד קנו את זה אבל שאני אחכה להם ?) ,הסדרה עוקבת אחרי סוכנים של ה MI5 שנלחמים בכל מיני קבוצות טרור משונות (ראיתי בינתיים 4 פרקים בכל אחת קבוצה אחרת) בעקרון יש כמה מחבקי עצים שזוממים להשמיד את לונדון או ערבים או קבוצת מחאה אירופאיות נגד בוש.יש לדבר הזה קלאסה שלא תאמן,כל פרק הוא דחוס כמו עונה שלמה של 24 ,גם הטובים יוצאים מנייקים לפעמים. העיצוב של הסדרה מדהים,המוזיקה סוחפת ומטמטמת,אני קניתי את העונה הראשונה בDVD וכבר מתבאס שהשניה לא יצאה (בראשונה יש 6 פרקים בשניה יש 10 ),קשה לי מאוד לאפיין אותה,אבל זו סדרה מדהימה. בעונה הראשונה מתמקדים סביב שלושה מרגלים :טום קוין (מתיו מקפיידן המצוין)ראש מחלקה ,התאהב בבחורה עם ילדה שלא יודעת את זהותו והוא חיי חיים כפולים בעצם תחת שם בדוי.בעקרון יש פה ושם קריצות לדמות של טום קרוז במשימה בלתי אפשרית אבל הוא לא סופר מרגל,בכל זאת טיפוס די הירואי להוביל סדרה. זואי ריינולדס (קיילי היוז המשובחת) ,מרגלת די זרוקה אך אם זאת מאוד מקצועית יד ימינו של קוין. דני האנטר (דיוויד אוילו) מרגל טירון צעיר ושחור אבל מאוד מוכשר ואם זאת עושה המון פשלות,חביב הוא גם הולך מכות לא רע. הארי פירס (פיטר פירת' הענק) הבוס הגדול,מרגל משופשף ודו פרצופי טסה פיליפס (ג'ני אגווטאר) ראש מחלקה מקבילה לטום קווין,נגועה בשחיתיות ופרשיות אפילות מעברה. אז מי שרוצה סדרה שנראית מצוין,מוזיקה סוחפת,אקשן ,עלילה,דיאלוגים,אפקטים מתח וקקי של כלבים מזויף (להעביר הודעות חשאיות,השיטה של בריסטו היא די חנונית לעומת זה) .שיגהץ כרטיס כמוני אצל דוד בלקסטאר (וישלם די הרבה כסף) או שיחכה שהגהינום יקפא וטלעד יביאו את זה. מה שכן Money well spent הDVD מאוד מושקע,אפילו יותר מידי, בונוסים בשפע. כמעט שכחתי,כוכבים אורחים :דברה סטיבנסון (ונפלט לה קצת משל דוקלי בתפקיד),יו לאורי (בתור המקביל של הארי ב MI6) מצוין כרגיל,אנתוני סטיוארט הד (די מככב בפרק 4) ,ראלף איניס (בתור טרוריסט אירי בשירות המחתרת הכורדית בטורקיה) ועוד ועוד. זה נגמר מהר מידי,תצא העונה השניה בדוד וישא"ק!!!

Mycroft

New member
יש לי הרגשה שיקח לטלעד

די הרבה זמן לשדר את זה... זה באמת נשמע סדרה מדהימה, אני לא מכיר הרבה סדרות מרגלים (הייתה אחת ששודרה לפני די הרבה זמן בפריים מאוחר מאד בלילה), אבל הסוף שלה היה די מאכזב גם לא הייתה לה מוזיקה טובה או סיפורים מיוחדים... אגב, אין אפשרות להשיג את הסדרה הזאת בפרט או סדרות אחרות בכלל בארץ באיזה מקום?

Zygon

New member
אולי באוזן בשלב מסוים

השיטה הכי טובה היא להזמין באינטרנט ,עלה לי 25 פאונדז,אבל זה המחיר של הסט בחו"ל,הכי טוב זה לקנות בבריטניה או לבקש מחבר שנוסע שיביא. לדעתי העונה השניה (שרק משודר הפרק השלישי או הרביעי שלה ) תצא בDVD הרבה יותר מהר ממה שישדרו בטלעד. בינתיים אפשר לראות אקסמן בקולנוע,חוויה די דומה.

למעלה