סוף שבוע כתום לכולם

ליילה

New member
סוף שבוע כתום לכולם

אז מה היה לנו כאן
שבוע מתיש של לוחמת גרילה בפורום שבה הותקפנו חזיתית על ידי ערב רב של מציקנים טרולים ונעצים למינהם, ולמרות הצעות חוזרות ונשנות של חברי פורום שפויים (כן, כן, מתברר שיש גם כאלו...) לא הצלחנו לעמוד בפיתוי והמשכנו לענות להם שוב ושוב. גיא הנחה שידור ישיר מזירת הארוע, וג´ודי דיווחה מקו האש. מקס החליף כינוי ועלה לדרגת פרופסור גפן חגגה את תחילת האביב (אמרה ליילה ובחנה את השלג שכיסה את הדשא בפרונט של הבית...
) סירפד שיתף אותנו בעבודותיו המדהימות (שרק ליילה לא מצליחה לחזות בהן..
) מרסלה בקטע מרגש של נוסטלגיה מנסה להוציא את 30 בצל מהנפטלין (ונותן לליילה הזדמנות מרגשת להראות לכולם איזה זכרון פנומנאלי לשטויות יש לה
) מיכל הפכה סוף סוף ל NYC BABE תופס עוגב נאבק במחשב הגרמני אני עשיתי לכם הכרות עם חברותי בחוה - וגפן במקביל עשתה לנו הכרות עם מחבת הפסים שלה
חוץ מזה עלה סקר חדש - למה אתה הכי מתגעגע בארץ (אם אפשר דרך הסיכום גם לקדם כמה עניינים מנהלתיים אז למה לא...
וכולנו מחכים לעדי שתחזור... זה היה השבוע שהיה ג´ודי אני מצטערת אם לקחתי לך את התפקיד, פשוט התחשק לי פתאום לעשות סיכומים לקראת סוף השבוע, אבל את כמובן מוזמנת להוסיף מהפנינים שלך לעניין. חוץ מזה יש לכולם ד"ש חם מכל הפרות, וכמובן מהשלג
שיהיה לכולנו סוף שבוע כתום ושבוע הבא כתום עוד יותר

judyr

New member
כפרה עלייך../images/Emo70.gif

ג´די קיבלה חופש היום פחחחחחח ישששששש ג´ודי על הבוקר

makanaonao

New member
אחלה של סיכום! ../images/Emo45.gif

ואני עשיתי גווני שמש ומצאתי את הקישור לאלבום האבוד
(גם עידכנתי בתמונות למי שיש את הקישור מוזמן לראות אותן) שבת שלום, מקנאונאו

ליילה

New member
בגלל שעד היום לא הצלחנו

לקבוע שעה קבועה לצ´ט שתתאים לכולם ובגלל שאת הנר צריך להדליק לפני כניסת השבת, וסביר להניח שאני לא אהיה פה עד אז אז הנה -
נרות שבת שבת שלום לכולם

Gefen

New member
שבת שלום לכולם...

לילה, יופי של סיכום, מסכימה (כמעט) עם כל מה שכתבת.... פה במלבורן הולך ונעשה חם מידי יום אנחנו כבר לובשים חולצות קצרות, באויר ריח של קיץ מתקרב ואני שמחה שהשארתי מאחוריי את קנזס עם החורף הקפוא שלה, תודה לאל.. והערב התארחנו לארוחת ליל שישי אצל חברים, והיה נחמד עם הקידוש והכל.. ואני מודה ומתוודה- קשה לעשות מחדש חברים, להתחיל מאפס את כל הקשרים החברתיים שלנו, ממש לא פשוט... אגב...ספרתי לכם שיש לנו חתולה חדשה???? אההה..איך שכחתי!! אז בשבת שעברה נסענו ל- shelter והבאנו חתולה מקסימה בת 4 לביתנו ה(לא כך כך) קט. אלא שהקטנים קצת מתעללים בה, ולך תסביר לילד בן שנתיים שזה לא נעים לחתולה שמושכים לה באוזניים, שמחזיקים אותה מהראש ושנוגעים בה כשהיא אוכלת.. הם לא כל כך מבינים את זה וחוטפים מידי פעם שריטות אז כנראה שפשוט ילמדו מה שנקרא "על בשרם"
מיאווווווווווו ועוד היה לנו השבוע ה- cup day, שזה יום חג אוסטרלי של מירוצי סוסים..יום חופש שהיה כייפי למדיי וגם האורחים שלנו מאודדדד נהנו... חוץ מזה ..געגועים לארץ תוקפים אותי מידי פעם, ואני שואלת את עצמי די הרבה "מה אני עושה פה? שמישהו רגע יזכיר לי.." אגב, אני מתחילה להבין למה הישראלים כל כך אוהבים את אוסטרליה- בסך הכל זה די דומה לארץ, וצר לי אם אני מאכזבת פה מישהו..
גם פה יש פקקים, צופרים, לא ממש אדיבים, אין זמן לסידורים (אז יוצאים מהעבודה..ובהפסקת הצהריים עושים את הסידורים), אין יעילות ותיקתוק כמו שיש באמריקה, אנשים עצלנים - בחמש הכל כבר סגור, כולל חלק די גדול מהחנויות... ואין לי מושג עדיין מה עם הייאוש, אם הוא נעשה פה יותר נוח.. טוב, עד כאן הוצאתי קצת עליכם ממלאי הקיטורים שיש לי... ונעבור לחדשות הטובות - לעבודה אני מתרגלת, אפילו לכתיבת מיילים באנגלית יפה עם תפוצת נאט"ו אני מתחילה להסתגל.... עונה לטלפון ביתר קלות, עם יותר בטחון... מתחילה להכיר את הנפשות הפועלות, מי בעד מי ומי נגד מי... וכבר יותר קל שם, בעבודה. כמה טוב שהתחלות עוברות די מהר. אהה.. הג´חנון כבר בתנור, תתפללו איתי שלא יישרף כי שוב אני לא רגילה פה לתנורים והעוצמה שלהם שמשתנה לי מיבשת ליבשת.. תחזיקו אצבעות שמחר אקום לניחוח נפלא ולג´חנון חום, ריחני ורך..... עד כאן הדווח השבועי ממלבורן וכעת נעבור לכתבתנו בחיפה ג´ודי לוץ יעקוצוץ..לסיכום אירועי השבוע .. אלייך ג´ודי..... ושוב שבת שלום גפן

מרתק!

ג´פנון, קודם כל שיהיה לך בהצלחה עם הג´חנון! אם יש לך מד-חום לתנור זה יכול לעזור לכוון את התנור החדש. גפן, ממש מענין מה שאת מספרת על מלבורן ועל האנלוגיות לישראל. באמת מסביר הרבה. בהצלחה עם האפיה!

ליילה

New member
אני כל כך מבינה מה שכתבת על

להתחיל לבנות שוב קבוצת חברים במקום חדש. אני משערת שכולם פה עברו את זה בשלב מסויים, אבל אני עוברת את זה עכשיו. אנחנו כל כך מבודדים פה חברתית, שליצור קשרים חברתיים עם מי שכבר נמצא קרוב זה ממש הכרחי (לפחות בשבילי שחיי חברה מאוד חשובים לה, הבן זוג, כמו הרבה גברים אני חושבת יכול היה להמשיך בבידוד שלו עם העבודה והבית עוד שנים
) וזה מתיש לנסות למצוא חברים חדשים, ולהתחיל הכל מאפס, ושוב השלב הראשוני של "החיזור" ושל אי הנעימות, ושל התהיות האם אלו אנשים שמתאימים לנו, והאם גם הם רוצים להיות חברים שלנו. זה קצת מזכיר לי התחלה של קשר, שיושבים ליד הטלפון ומחכים שיצלצלו, וכל מיני כאלו. אני מודה, הקטע החברתי, הוא הקטע הכי קשה לי עכשיו. אבל אני בטוחה שנתמודד, ונצליח בסוף - כולנו
וחוץ מזה יש לי אתכם...

שוביניזם פמיניסטי? תתביישי!

סתאאם... בענין של גברים את כמובן צודקת (ג´ון "גברים ממאדים" גריי עשה מזה מליונים), ורובם יוכלו לחיות את שארית חייהם במערה עם השלט וה-SIX PACK. חברים זה הנושא הכי כאוב אחרי המרחק (הפיזי) מהמשפחה והחברים הישנים. הענין הוא שחברויות עמוקות נבנות לאורך שנים ארוכות של הכרות. פשוט צריך לתת לזה זמן.

סנדיי

New member
חדשה בפורום

אני חדשה בפורום.שמחתי לגלות שיש פורום כזה.אני מתגוררת בדרום ספרד,כ3 חודשים. מכירים מישהו שגר בסביבות קאדיס,חרז?אשמח לקבל מידע על כך. ליילה קראתי את תגובך למשהו קודם והזדהתי עם הדברים עד כדי כאב.התקופה ההתחלתית כל כך קשה.הגעגועים למשפחה,לחברים הם כל כך גדולים.והצורך לדאוג שלילדים יהיה טוב עד כמה שאפשר.כן אני מסכימה איתך בענין של החברה.

Gefen

New member
../images/Emo28.gifמירב, אני חושבת שהסוד הוא...

ליזום. וליזום ושוב ליזום.... לא יושבים ליד הטלפון ומחכים שיצלצלו, אלא מרימים את הטלפון ומחייגים, ומזמינים ל... מנגל (לא חסר מה לשים על המנגל הא..אבל זה כבר דיון אחר..
, ארוחת ליל שבת, חנוכה, פורים, סתם קפה ועוגה.. משחק קלפים, סרט טוב שהבאתם עם פיצה שהזמנתם.. ועוד מעט חנוכה- הזדמנות נהדרת להזמין אלייך חברים חדשים ולהכין כמה מתוקים- יהיו נרות שירים ובקיצור, שמייח... ואתם בלי ילדים כך שיש לכם יותר אפשרות להשקיע (זמן אני מתכוונת) וזה גם ממלא את הזמן הפנוי, כי לארח כיאות זה הרבה עבודה... וגם כיף להוריד מתכונים חדשים מהאנטרנט ולנסות אותם על שפנים חדשים
וכמובן לקצור מחמאות.. והכי חשוב- אנשים אוהבים שמזמינים אותם, זה מחמיא להם... אם יהיה לכם נחמד ביחד בוודאי הם יזמינו בפעם הבאה..והנה לך עוד זוג חברים חדש.. ככה זה עובד, יוזמה, אירוח, בישולים עם השקעה ונשמה, מוסיקה טובה... והשאר כבר בד"כ מסתדר לבד.. שיהיה לנו בהצלחה.. גפן

kloei

New member
חברים לא ישראלים../images/Emo35.gif

רציתי לדעת אם יש כאן עוד משתתפים שגרים באזורים בהם אין יהודים או ישראלים נוספים. אנחנו גרים באזור כזה וזה לא היה פשוט למצוא חברים וגם שיש לנו עכשיו חברים זה עדיין לא כמו החברים בארץ: אין את אותה ספונטניות שבביקורים אצל חברים בארץ (לא מקובל להופיע פתאום אצלם, אבל אנחנו מנסים "לחנך" אותם שלבוא אלינו אפשר גם בלי התרעה.)

סנדיי

New member
כאן אין

אני גרה באיזור כזה,שאין בו יהודי או ישראלי לפליטה.לא פשוט למצוא חברים(אנחנו חדשים כאן).הם פשוט אחרים.חסרה
לי הישראליות שיש בנו.כאן אם נפגשים אז מקובל שזה בבית קפה.כולל הילדים שמשחקים בסביבה. אגב איפוא את נמצאת?

ליילה

New member
גם אנחנו חיים באזור מבודד למדי

קודם כל אנחנו לא גרים בעיר, או אפילו בכפר, אנחנו גרים בחוה, ואין הרבה אנשים שחיים בחוה הזו באופן כללי. הכפר שקרוב אלינו הוא בערך 10 דקות נסיעה, ואנחנו לא ממש מכירים שם אנשים, כי אנחנו לא גרים לידם. ישראלים אין בכלל באזור שלנו, וגם יהודים יש מעטים מאוד בעיר שנמצאת שעה נסיעה מכאן, כך שממש אין לנו קשר (מלבד זוג יהודי אחד בעיר ההיא) עם יהודים או ישראלים. בן זוגי עוד לפחות עובד, אז יש לו קשר ואינטראקציה עם עובדים שעובדים איתו, אני לעומת זאת רוב היום בבית, ולמרות שאני עובדת בחוה, אין שם הרבה אנשים שאפשר להתחבר איתם, ואני גם נמצאת שם בשעות מאוד מסויימות. בקיצור, לא קל עם הבדידות, אבל אנחנו משתדלים בכל זאת לנסות ולהגיע לקהילה היהודית שבעיר, וגם ליצור כמה קשרים עם אנשים שעובדים איתו... אבל אנחנו בתחילת הדרך...

kloei

New member
אני כל כך מבינה אותך

בתקופה הראשונה כשהגענו לסרדיניה התגוררנו בחווה שבה עובד בעלי. לגור בחווה הוא כמשמעותו: לגור ליד דיר הכבשים המתבנים ובית-הבד (שמוסק זיתים בדיוק בחודשים אלו). אמנם לידנו גרו עוד 3 משפחות שהשכירו בתים מבעל החווה אבל איכשהוא לא מצאתי איתם שפה משותפת. ובאמת זו הייתה התקופה הכי בודדת שלי מאז שאני זוכרת את עצמי. כשהחלטנו לשוב לתקופה שניה פה (לפני שנתיים) והפעם בסוף הריון ראשון החלטתי שזה לא בא בחשבון מבחינתי וחיפשנו בית פרטי בשכונות שמרוחקות כ 10 דקות מהחווה אבל לפחות יש בהן הרבה שכנים, מכולת, ואפילו בריכת שחייה שכונתית ומגרש טניס. זה היה כדאי כי כבר בקיץ הראשון הכרנו שני זוגות צעירים עם ילד ראשון, כמונו וההרגשה היא הרבה יותר טובה. אני חושבת שאני אאמץ את הרעיון של גפן בקשר לחג חנוכה שמתקרב ואני אנסה לארגן משהו חגיגי לכל החברים שעד עכשיו הכרנו ואולי נזמין עוד כמה מהחברים שלהם.

sirpad

New member
"היי, אפשר להיות חבר שלך?"

משפט שלא אמרנו מאז ארגז החול בגן ופתאום זו ההרגשה.וזה לא שהם ישבו כל הזמן ואמרו אוף אין לנו חברים מתיי יבוא הסירפד ויבקש כבר!!!!

למעלה