סוף שבוע טוב!

סוף שבוע טוב!

ערב טוב לכולם! אני והחבר שלי קיבלנו הצעה מאוד מפתה מזוג חברים שמעוניינים להשכיר לנו את הדירה שלהם בהיעדרם מהארץ לפחות לשנה וחצי הקרובה. הם מוכנים להשכיר את הדירה הזו רק לנו, הם אומרים שאין מישהו אחר שהם יכולים לסמוך עליהם, והיו כבר קרובי משפחה שהם דחו ולא הסכימו להשכיר להם. הדירה במצב דלוקס, כוללת 4 חדרים (אקסטרה ספייס), נמצאת במרכז העניינים, קרובה לכל מה שנצטרך (כשעד עכשיו היינו צריכים אטובוס לכל מקום) בבניין מטופח עם שומר בכניסה. השכירות היא לדירה של 3 חדרים כולל כל הריהוט. עשינו כבר את כל החישובים, ויש לנו אפשרות להוסיף כסף בשביל להעלות את רמת החיים, כך שכסף זה לא הבעיה, במיוחד כשמדובר בדירה כזו. הקטצ' בכל הסיפור היפה הזה זה שהבעל של הדירה לא מסכים להכנסה של בעלי חיים לדירה. בהתחלה דיברנו על כלב, הוא טען שכלב זקוק למרפסת, ושהוא לא רוצה ריח בדירה שלו אחרי שהם חוזרים (הסכמנו, ירדנו מזה) אח"כ, חשבנו על חיית בית קטנה, כמו תוכי למשל. וגם לזה הוא לא מסכים! אני רואה את זה בתור כפייה עלינו, קטנוניות, חסימת אפשרויות. אני מסכימה לגמרי עם זה שזו זכותו להחליט מה להכניס לדירה שלו, וזה לא כאילו נתגורר בדירה שלהם לנצח. מתישהו נחליט לקנות דירה משלנו שבה תהיה לנו האפשרות הזו. אבל כרגע ה"מתישהו" הזה נראה דיי רחוק ולזוג אוהבי חיות כמונו הגזירה הזו נראית דיי אכזרית. אני מקווה שאני אזכה לשמוע כאן כמה כיווני חשיבה וכמה דעות. (בכוונה לא פניתי לפורום של כלבים ובע"ח, כי אני רוצה כמה דעות מגוונות) תודה

שאלה

הוא משכיר לכם בזול יותר ממה שהיה משכיר לזר? אם הוא בא לכוונכם וכאילו עושה "טובה" כספית וסכום שכר הדירה נמוך ממה שאמור להיות - זכותו להחליט. אי אפשר גם לקבל וגם להתלונן. זה לא שיש לכם חיה כרגע שאתם מתבקשים לנטוש לכן הדילמה לא מובנת לי. או שתחיי שנה ברמה גבוהה בלי כלב\תוכי, או שתגדלי כלב ותשארי לגור איפה שאת. מה יותר חשוב לך? נ.ב לפעמים עדיף לגור אצל זר.

העניין שהוא לא מסכים להשכיר לאף אחד

הם הסכימו להשכיר את זה לנו, כי חבר שלי עשה להם בייבי סיטר לילדים והוא היחיד שהם סומכים עליו. השאלה שלי זה אם הם סומכים עליו מה אכפת להם שיהיה לנו שם חייה קטנה כמו תוכי? אם הבע"ח יעשה נזק לרהיטים שלהם, הרי בשביל זה הסכמנו לעשות ביטוח לדירה שלהם (על התכולה) לתת שטר בטחון של 50 אלף ש"ח שעליו חתומים ההורים שלו, שהם גם חברים טובים שלהם... אז אני פשוט לא מבינה !!! הרי אם הם סומכים על מישהו כבר, הם לא יכולים לסמוך 100 אחוז??? (וזה בנוסף לכל הערבויות...)

הוא לא משכיר לנו בזול

הוא פשוט משכיר לנו כי אין אף אחד אחר שהיה מוכן להשכיר לו זה דירה של 5 וחצי חדרים שהשכירות עליה זה 550 דולר. מכיוון שהם סוגרים חדר אחד בתוך הדירה, הם לוקחים רק 350.(ההפרש כולל את הארנונה על החדר הסגור)

מורני !

New member
זו החלטה שלו

ואת יכולה לבחור את ההחלטה שלך - או להיכנס לדירה בתנאים שלו או לבחור דירה אחרת. בדיוק כמו שכבר ענו לך. אני לא מבינה למה את נכנסת לשיקולים שלו "מה איכפת לו" ועוד כל מיני דברים שאמרת. מה זה משנה? זה הנכס שלו וזו ההחלטה שלו. מה בעצם את רוצה לשמוע? שזו כפיה ושהוא קטנוני? ומה אם כן? זו זכותו. זכותך, מנגד, היא לא להעתר לבקשה שלו וללכת לחפש לעצמך דירה אחרת. בהצלחה.

Paranoid Eyes

New member
רני ../images/Emo23.gif

את צודקת אין ספק, אבל.. הוא מתעקש להשכיר את הדירה רק להם.. הם לא יעברו אליו בגלל התנאים שלו ואז הוא יאלץ כביכול להשכיר לזוג שהוא לא רוצה. אז למה לא לבוא כבר לקראת הדיירים היחידים שאתה מוכן להשכיר להם...

מורני !

New member
כי הוא לא רוצה. נורא פשוט.

והקטע שאין להם חיות בכלל, הם רק רוצים, בעתיד. זה לא שהוא קבע להם שהם צריכים להיפרד מהחיות שיש להם... ולפי מה שהבנתי הוא לא מתעקש להשכיר רק להם. אם הוא ישכיר זה יהיה להם. אם לא אז לא. זה לא נשמע כאילו הוא מרגיש צורך עז להשכיר את הדירה אלא יותר לעשות טובה לשני אנשים שהוא מעריך. הקיצר - זו זכותו. לגמריי.
סיוה :)

Paranoid Eyes

New member
נכון זכותו, אין שום בעיה

אז שיגיד יפה שלום וביי ביי חחחחחחחח

בסופו של דבר

אני מבינה שזו ההחלטה שלו, ואין טעם להתערב בשיקולים שלו. חוצמזה שלפי חישוב של דירה בת 4 חדרים באותו בניין, זה מאוווד זול ואנחנו החלטנו ללכת על זה. תודה על כל התגובות. איב

לדעתי...

זכותו של בעל הדירה להגיד לכם לא. זו הדירה שלו. נקודה. אם אתם מוכנים להשקיע כסף ולהעלות את רמת החיים שלכם...אל תסתמכו על אף אחד. לכו תמצאו דירה שתוכלו להשכיר לא רק לשנה וחצי, אלא לכמה זמן שתרצו ועם אילו בעלי חיים שטובים לכם.

אז שהו ש...

אנחנו מוכנים להשקיע כסף בשביל להעלות רמת חיים אם מדובר בדירה הזו, (הכוונה בעיקר להשקעה הכספית בארנונה, וועד הבית של הבניין, חוצמזה כרגע יש לנו אותו שכ"ד כמו שהם מציעים) כל דירה אחרת היתה עולה לנו פי שניים יותר. ואנחנו לא ממש מסתמכים על כך שאם נוותר על הדירה הזו ונמשיך לחפש שנמצא משהו במסגרת שלנו, או שהבעלי בית אחרים יסכימו לבע"ח. עד עכשיו ראינו לפחות איזה 10 דירות שכל אחת מהן לא התאימה לנו מסיבה אחרת, ובמקרה הזה הכל משתלב טוב (המצב של הדירה, הבניין, השכונה) והכל במסגרת תקציבית שאנחנו גם יכולים לחסוך קצת. אז זהו בכל מקרה בע"ח יחכו לכשנקנה בית משלנו.

צריך להתפשר

דירה או בע"ח. אגב, חשבתם על העניין שתתרגלו לחיות שנה וחצי ב"דירת פאר" ואחרי זה אתם עלולים לחזור אל דירה נחותה יותר?

גם את זה העלנו

אם היינו בוחרים בדירה הזו בגלל היותה דירת פאר, זה היה משנה בעתיד. בחרנו בה בעיקר היותה קרובה למרכז מסחרי, היותה מצויה בשכונה טובה, קרובה לעיסוקים שלנו. אני לא חושבת שבעתיד נתפשר על פחות מזה. (כל שאר הדירות שראינו עד עכשיו - תמיד היה משהו חסר ואז התחלנו לחפש בעיר אחרת שבה מצאנו את הדירה הזו) בעתיד כשנכיר יותר טוב את האזור, כנראה שנישאר שם. אנחנו חושבים שהיוקרה של הדירה זה בסה"כ נחמד אבל לא משפיע עלינו עד כדי כך. אני אישית חושבת שזה די רדוד.

למעלה