יצא ארוך...
תודה על האינפורמציה, נכנסתי במאמרי הפורום לפירושים והיה מעניין כמו שציפיתי...לא מצאתי שם את Not the doctor חבל כי ממש עניין אותי מה אתם חושבים, אני אנסה לכתוב את זה בעצמי אבל לבושתי הרבה לא מצאתי איך עושים את זה...
מעולם לא כתבתי בשום פורום ונראה לי שעכשיו זה הזמן ללמוד... תוכלי לומר לי לאן להיכנס כדי להוסיף פירוש לשיר? לגבי החדש, בגדול לפי מיטב הבנתי זה על מערכת יחסים, על ההשתלשלות של מערכת יחסים שנתקלת בקשיים ועומדת בפני פרידה דרך הפרידה וההתמודדות עם הלבד שוב ועד הרגע הזה שהכאב מתחיל לדעוך ומרגישים הקלה והחיים חוזרים למסלולם. לגבי השיר הראשון עוד אין לי מסקנה חד משמעית מה הוא אמור לסמל אבל מהשיר השני: Underneath אפשר להבין שמערכת היחסים היא לא בריאה ושיש להם הרבה חיכוכים: Look at us break our bonds in the kichen'" look at us jumping ship in our dialogues (הפסיקו להקשיב אחד לשני כמו כבשים קופצים אחד לדברי השני) בשיר הזה היא לא מאשימה אותו בלבד והיא מדברת על חיכוחים וריבים "קטנים" אבל בשיר השלישי המצב הולך ומחמיר: היא מתחילה להטיח בו האשמות שהוא לא רואה אותה כמו שהיא באמת איך הוא מעיז לדבר אליה בחוסר כבוד כזה, שהוא לא יירגע עד שלא ישפזו אותה בבית חולים לחולי נפש וכו. (מה שקורה בהרבה מקרים במערכות יחסים לא בריאות בהתחלה זה מתחיל בריבים קטנים - כמו בשיר השני ומהר מאוד הופך למלחמת עולם, יורדים מאוד נמוך ונדמה לך שהבן זוג שלך הוא האוייב שלך) בשיר הרביעי - Versions Of Violence היא מתארת התדרדרות נוספת במערכת היחסים הפעם היא משתמשת במילה אלימות אמנם מוסיפה את המילה Versions - גירסה אחרת לאלימות לא בהכרך פיסית, בסוף הבית האחרון היא אומרת שהצריבה הזו שהיא ניסתה להתעלם ממנה מורגשת עכשיו = היא לא יכולה לשאת את זה יותר. (רמז לשיר הבא) השיר החמישי Not as we מדבר על היום שאחרי הפרידה, על השלבים הראשונים כשאין יותר "אנחנו" אלא "אני" , על התחושה של להיוולד מחדש, ולהתחיל הכל מההתחלה, צעד אחר צעד כשבהתחלה הכל עוד מזוייף.אהבתי בעיקר את הבית האחרון: Eyes wet torward wide open frayed בבמשפט הזה היא בעצם אומרת הכל עיניים דומעות מביטות לכיוון הלא נודע המפחיד. השיר הבא in phraise.. אני מבינה שהוא ציני היא כאילו משבחת אותו על הרגישות שלו, מחמיאה לו שהוא סקסי אבל יש שם אזכור לבגידה יש מוטיב חוזר של מושגים צבאיים - שריון, חיל פרשים, אני מתארת לעצמי שמכיוון שיש דיסוננס בין הצד הרך הרגיש לבין הצד הלוחמני היא רוצה לומר שמבחוץ ולכולם הוא נראה רגיש, סקסי, אבל מבפנים הוא מסוייג,קשוח. (אני לא בטוחה בפירוש יכול להיות שזה הפוך - שלה הוא הראה את הצד הרגיש ומבחוץ הוא נראה קשוח). השיר הבא: Moratorium - דחיית פרעון חובות, השיר הזה מדבר בעצם על זה שהיא לא מעוניינת בשום מערכת יחסים כרגע,היא עייפה, היא לא בפוקוס, והיא מעדיפה להיות לבד ולדחות את הרגע הזה בו היא פורעת את החובות שלה. (מערכת יחסים נראית כמו סוג של חובה). השיר הבא Tourch - בו היא מודה שהוא חסר לה, היא נזכרת בדברים הטובים שהיו להם בתוך מערכת היחסים, את הדברים שהיא הכי אהבה בו. (זה מאוד שכיח שכשהזמן עובר והכעס שוקע יש נטייה להציף את הדברים הטובים). בשיר היא אומרת שהיא לא דמיינה שהיא תכבה את הלפיד שלו אי פעם - לפיד לדעתי מסמל את הקיים/ החיים. היא לא דמינה לעצמה שזה ייגמר ושהיא תהיה זו שתכבה את הלפיד. זה בעצם סוג של השלמה עם הפרידה, היא מתחילה להרפות. השיר הבא Giggling... שיר קצת יותר אופטימי, היא שוב סוף סוף מוצאת את עצמה צוחקת בלי סיבה, יוצאת עם חברות, דברים מתחילים להיראות פחות שחור. היא מתארת אקסטזה, בדרך כלל כשעולים למעלה מדיכאון רק מעצם העובדה שאתה כבר לא בדיכאון אתה מרגיש התרוממות רוח מטורפת סוג של אקסטזה וזה מה שהיא מרגישה כרגע,מסוגלת שוב להינות מהדברים הקטנים של החיים: נסיעה באוטו, חוף ים וכו, בסוף השיר היא מזכירה את הנטישה שהיא עדיין קיימת אבל כרגע כהד ברקע, לא משהו ממוקד ומוחשי. השיר Tapes - לדעתי מדבר על הזכרונות הכואבים ועל עצם העובדה שהיום היא מרגישה חבולה ופגומה בעקבות כל מה שהיא עברה שורה ראשונה בפזמון All these tapes in my head ושורה אחרונה בפזמון Wreaking Havoc יוצרים הרס , אני חושבת שהיא מתחילה לחשוב על מערכת יחסים חדשה ועל ההשלכות של המערכת יחסים האחרונה, היא באה עם מטען שלדעתה הוא כבד מידי ולכן היא ממליצה לפוטנציאלי הבא לברוח כל עוד הוא יכול...אין הרבה אהבה עצמית שם, והיא ל מרגישה ראויה לאהבה בכלל. שיר אחרון -Incomplete l -פה היא כבר משלימה עם עצמה, יודעת שיבוא יום ויהיה לה כל מה שהיא חלמה, שהיא תצחק על הכל. בפזמון היא אומרת שהיא כל חייה רדפה אחרי משהו ולא שמה לב שיש משהו מלהיב בלא להיות שלם = מושלם - היא השלימה עם הפגמים שלה ואפילו אוהבת אותם. , בפזמון יש משחק מילים יפה - and I have been missing the rapture this whole time of being forever incomplete. Ruptur זה קרע ו Rapture זה מלהיב מיד אחר כך יש את המילה Whole שזה הכל אבל גם שלם. זהו, יצא ארוך, מצטערת נסחפתי...אני אשמח לשמוע אם יש לך מה להוסיף ואת דעתך בכלל על הדיסק. דרך אגב - השם הוא גלי.