סוף סוף - Nautilus

Mr Majar

New member
משחק מעניין

יש משהו מאוד מתגמל במשחקיות. כמו שרמשמו מעלי ה U.I יכול להיות יותר אינטואטיבי.

helmet remover

New member
אתם רואים ילדים? ככה עושים משחקים

כל הכבוד! מעניין, מושקע, כיף, מאתגר. ומשלנו. אם תרצה אני יכול לכתוב לך פידבק מפורט ביותר (משחקיות, סאונד, ממשק, עריכת שלבים) כי יש כמה דברים קטנים שכדאי לשפר. בNEWGROUNDS הדעות חלוקות - חלק אוהבים וחלק שונאים, אף אחד לא אדיש. אבל הם אנטישמיים. אפשר לשאול מי עבד על המשחק? כמה אנשים? כמה זמן לקח?

Darakan

New member
רק אני

גרפיקה ותכנות (במשך חודש ועוד בתקופת מבחנים :p). את הגרפיקה יצרתי בעצמי מ-0, SFX מאתרים חינמיים. התאכזבתי קצת מהתגובות ב-NewGrounds כי האתר משמש מנוף כיום לסצנת הפלאש ולפרסום. את המשחק הקודם שלי למשל (לפני שנה, אבל בלי ספונסר...) שהיה יותר גרוע, אהבו יותר וקיבל את המקום השלישי ב-Daily של האתר (stochastic). אנטישמים אתה אומר? נה :p רוב הקהילה באתר היא של ילדים קטנים שלא קוראים הוראות ומגיבים באימפולסיביות. כנראה קצת הגזמתי עם הרמת קושי קצת והמקשים - התגובה של כל מי שמשחק יותר מפעם אחת הרבה יותר טובה בד"כ - וזו הבעיה. אנשים שיחקו, לא הצליחו להשלט על התותח - ונכנעו. לא משנה, לומדים מנסיון :) באופן עקרוני אני לא הולך לשנות ולתקן את הבעיות שהמשחק סובל מהן, מהסיבות שכבר מכרתי אותו בסכום מכובד, כבר סיימתי לעבוד עליו לפני חודשיים וחצי (בעיות עם הספונסר גרמו להוצאה מאוחרת), ודי נמאס לי ממנו. הוא התחיל כניסוי מפגר שהתפתח למשהו כזה וגם להקמת ה-"לייבל" שלי (אינדיגון). בכל אופן, המשחק הבא שלי כבר בתהליכים מתקדמים ולא יסבול מבעיות הילדות של נאוטילוס :) תודה על הפידבק!

DadleFish

New member
אם יורשה לי ../images/Emo13.gif

ראשית, כל הכבוד. כל הכבוד על ההשקעה, ועל עצם העובדה שהצלחת לסיים פרויקט מתחילתו ועד סופו, וגם שמצאת משקיע ושהפקת מזה איזשהו שכר. הייתי שמח לדעת יותר על החלק העסקי של העניין. ובכל זאת, יש יש לך מספר טעויות עקרוניות, וכדאי ללמוד מהן להבא. כמובן שזו רק דעתי האישית וייתכן שאני זה שטועה כאן
ראשית, אמרת שאת המשחק הקודם שלך אהבו יותר למרות שהיה יותר גרוע. ובכן, אם לוקחים שני משחקים וחושפים אותם לאותו הקהל (פחות או יותר), ניתן לומר בהכללה שהמשחק הטוב יותר הוא זה שקיבל ציון יותר טוב מהאנשים ששיחקו בו. אתה מבין, הרבה פעמים יש הבדל גדול בין ההשקעה שלך בפרויקט לבין התפיסה של האנשים אותו. במקרה של המשחק שלך, הבעיה היא משחקיות. אני חושב שמשחק שהקושי שלו נסמך על שליטה מיומנת בארבעה מקשים הוא משחק בעייתי. לטעמי האישי, קושי אמור לבוא ממקומות אחרים (אלא אם כן מדובר ב-GUITAR HERO, ששם זו אכן טכניקת אצבעות שהיא הדבר החשוב). קח לדוגמה משחק כמו FIFA. הקושי שם אף פעם לא היה בשליטה בשחקנים. להיפך, בכל גרסה הם ניסו לשפר את זה, ובאיזשהו שלב הם אפילו הכניסו תמיכה בעכבר (שהיתה חלשה מאוד לטעמי אבל אולי זה ישתפר עם הזמן). מה שאני אומר זה שיש לך פה קונספט מעניין, אבל יש לך גם בעיית USABILITY. קח לדוגמה את Desktop Tower Defense, ותאר לעצמך שהיה לו UI שהיה מכביד על אנשים, והמפתח היה אומר שזה חלק מהקושי במשחק. הרי אין פה הגיון. גם במקרה שלך - לדעתי - אין מקום לקושי ב-UI, ולכן אנשים התלוננו כל כך על עניין העכבר. אני לא מכיר את האוכלוסיה של NEW GROUNDS, אבל ישבתי וקראתי כמעט את כל התגובות ששלחו לך. יש שם די הרבה תגובות שניכר בהן שלא הגיעו מילדים קטנים ואימפולסיביים. אגב, הבעיה היא לא עם ההוראות שאף אחד לא קורא, אלא כאמור עם שיטת השליטה. בכל אופן, אני בגישה שלומדים רק מטעויות - יש לך פה הזדמנות גדולה ללמוד, אל תפספס
בהצלחה!

nirtaz

New member
אני מוצא את המשחק מאוד מעניין...

ויש להניח שעם UI יותר חלק (למשל עכבר) הוא דווקא היה מאבד משהו מהרגשת הRETRO שלו.. לי הוא מזכיר שילוב של SPACE INVADERS ו INCOMING (דרימקאסט) לא התעמקתי מספיק (אז אולי זה קורה יותר מאוחר).. אבל מה שהייתי מוסיף זה: רובוט שעובד בצד שלי שמצטרף בשלב יותר מאוחר (אוטונומי או ניתן לכיוון אם יורים עליו) סוגי יריות שמשתנות אם אוספים POWERUPS (סטייל RTYPE) + לווינים (שוב, בדומה לRTYPE) הנחת מוקשים..../תעלות נ"ט.... POWERUP שנותן שליטה זמנית בעכבר... יריות ריקושט (בדומה לסנוקר) יריות אסטרואיד (שמתפצלות בפגיעה) הבנתי שאתה לא מתכוון לחזור אליו, אז אולי באיזה SEQUEL עתידי
סה"כ מאוד אהבתי וגם הוא מרגיש לי מוגמר מאוד....

כל הכבוד

אכן הביקורות על השליטה מוצדקות, אבל אהבתי את המשחק וההשקעה. נראה מקצועי וכיפי. המלצתי עליו בבלוג שלי. מגיע לך.

למעלה