סוף סוף

Noaal

New member
תרשמי למאגר מידע

יש שם את הדירות הכי מעודכנות - חבל שזה לעיתים יקר לאללה.

שלייבלה

New member
אבל עדיין קשה לנו למצוא

הקושי הוא שאנחנו מחפשות דירה זולה ועם שני חדרי-שינה (אנחנו שתי שותפות), וגם באזור יחסית מצומצם (נחלאות\רחביה\מרכז העיר) ועל דירות כאלה יש קופצים רבים מאוד, כך שהן נסגרות ממש מהיום למחר.

שלייבלה

New member
ראו, הייתה דירה, והנה - איננה!

מה שקרה הוא שבדיוק מול החלון באחד מחדרי השינה יש עמוד חשמל חשוף, באופן שבלתי אפשרי לפתוח את החלון מבלי להסתכן במוות בטוח. כשהראו לנו את הדירה אמרו לנו שהוא יפונה תוך שבוע-שבועיים, ואז כשנפגשנו עם בעל-הבית הוא אמר שיכול להיות שזה כמה חודשים או אפילו שנה (ודי רמז שזה מעניין לו את ה-*#$^%%). ובהתחשב בעובדה שהדירה היא בין היקרות ביותר שראינו, ושהוא לא הסכים להתגמש במחיר בשום אופן, נראה לנו מוגזם לשלם על דירה שלא ניתן לפתוח בה חלון. אני מקווה שבאמת נמצא דירה אחרת, ולא נצטער על כך שוויתרנו על זו (למען האמת אחת מהסיבות הייתה שהבעל-בית כל-כך הרגיז אותנו בחוסר-האכפתיות שלו והזבש"כם, שהוא הוציא כל כך חשק שהיה לנו לסגור איתו עסקה או להתפשר).

אז זה לא כזה אבדן

אני באמת מזדהה עם המצוקה של חיפוש דירה בלחץ זמן, אבל נורא חשוב לזכור שאחרי שהכל נחתם ונסגר - זו הדירה שגרים בה - וחשוב שיהיה בה נעים. את בטח לא רוצה להתפשר על הבריאות שלך (נוף מעאפן זה אולי לא כיף, אבל באמת - עמוד חשמל?). זה מסוג הדברים שפשוט אין מנוס מלחרוק שיניים ולהמשיך לחפש. אני מקווה שזה יסתדר במהרה.

NightElf

New member
רשמי מהיום הראשון ../images/Emo13.gif

אתמול הלכתי בערב לדירה, עם שמיכת פוך ותיק מלא מצעים, בגדים, כלי רחצה וכדומה... דבר ראשון שעשיתי (מעבר לקבל הלם אבק
) היה להתחיל לנקות. לקחתי מטלית וספריי לניקוי והתחלתי להבריק את התריסים, חלונות, מתגי המנורות (הן היו ממש אפורים מליכלוך
) וכל פינה מאובקת אחרת. אחרי זה הרבצתי ספונג'ה לריצפה ובסוף ריססתי קצת בושם נעים בחדר
סידרתי את המיטה, שמתי ציפית למזרן ולכריות וסידרתי את השמיכה. בסוף ישבתי בחדר, כשהוא נקי וריחני והרגשתי ממש טוב עם עצמי, שבאמת השקעתי
אחרי זה ניקיתי קצת את המטבח וחדר האמבטיה, ועם היה לי עוד זמן הייתי מנקה את כל הבית, אבל את זה אני אשמור לסופ"ש כנראה
נראה לי שהדבר שהכי אהבתי זה שכאשר הייתי יוצא מהחדר וחוזר אליו, לא היה שם אפ'חד, לא אח קטן ומטריד, ולא אח גדול ומתנחל. ואפילו ניסיתי לצאת כמה פעמים ולחזור, וכל הזמן החדר נשאר כמו שהשארתי אותו
זה היה ממש תענוג
הלכתי בנוסף להתרשם ממחירי המזון בסופר A.M-P.M. קרוב וחטפתי חום מהמחירים
, אז קניתי בסוף שלישיית שוקו סויה, כיכר לחם, קבוקים ומיץ תפוזינה מנדרינה. כשהלכתי לישון ממש הרגשתי טוב עם עצמי שסוף סוף הגעתי למנוחה וחדר משלי...

chicka

New member
איזה יופי !!

אני ממש מתרגשת בשבילך
אני זוכרת גם את הלילה הראשון בדירה שלי - אמנם אין לי אחים שעדיין גרים בבית אבל יש לי זוג הורים.... כנראה שלא סתם המציאו את המשפט "אין מחיר לחופש", כי זה באמת תחושה מדהימה להיות בשלווה ובפרטיות הזו (גם אם יש שותפים בדירה). לגבי קניות - רוב החנויות "על הרחוב" בת"א הן מאד יקרות והמטרה שלהן היא ספציפית מאד - חנויות השלמה...אתה יודע,כשנתקעים בלי חלב,לחם,שוקולד או סתם שבא משהו מיוחד. אני לא יודעת אם אתה מבשל, אבל אני מציעה לך לנסוע לחצי חינם לקניה ראשונה של כל הדברים היבשים - שימורים,פסטות,מים מינרלים,קורנפלקס,תה,קפה וכו'. את מוצרי החלב זה לא משנה איפה אתה קונה - ברוב החנויות הגדולות - AMPM/סופר באבא וכו' (למעט פיצוציות) הם שומרים על המחיר המומלץ לצרכן כך שאין הרבה הבדל בין זה לבין סופרים גדולים. שיהיה בהצלחה, זה כיף אמיתי שאין לו תחליף.

NightElf

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

זאת באמת התרגשות שרק מי שהיה להוט לעבור דירה יבין
השלווה והפרטיות הן באמת מטריפות, ויש לי שותף שקט יחסית ומתחשב, שסוגר את הדלת של החדר שלו ככה שאין לי "רעשי רקע" או משהו כזה. ונכון, חשבתי על זה באמת שהחנויות על הרחובות הראשיים נועדו לקניות בלחץ, או שנגמר משהו באמצע הלילה וחייבים לקנות
כן, אני מבשל, ככה שאני יכול לקנות מלא מוצרי יסוד בסיסיים כמו פסטה, אורז וכולי ולהכין בעצמי. מוצרי חלב אני לא קונה (אני טבעוני
), עיקר המזון שלי הוא מוצרי סויה, דגנים, קטניות פסטות וכדומה... ואיפה נמצאת החנות "חצי חינם" שהמלצת עליה? והאם היא באמת זולה? סתם דוגמא למשהו שהיה במחיר מופקע שראיתי אתמול, חבילה של ברנפלקס 500 גרם, שבאשדוד עולה בערך 15 ש"ח, עולה 24 ש"ח
בחנות A.M-P.M. ושאר המוצרים גם היו בהפרש של מספר שקלים מהמחיר שאני רגיל אליו מאשדוד.

chicka

New member
אז ככה...

חצי חינם זו רשת ויש כמה סניפים - יש בצומת ירקון, יש שני סניפים בחולון ואחד בראשל"צ. לא ידעתי שאתה טבעוני אבל כמובן שיש שם גם את כל מוצרי הסויה במחירים הרבה יותר זולים ממה שאתה יכול לדמיין... אני מציעה נסיעה קולקטיבית לשם ולערוך קניות "גדולות" פעם בחודש (שלא יכביד עליך במידה ואתה לא נייד עם רכב) ורק קניות השלמה בסופרים שקרובים לבית. גם רשת יוניברס נחשבת ליחסית זולה ואם אתה בעברך מאשדוד - אז יש סניף של יוניברס אשדוד ששווה לקפוץ לשם. תהיה צרכן נבון,תקנה הרבה במבצעים,כי זה ממש משתלם !!

NightElf

New member
הבנתי

את יודעת במקרה את הכתובות של החנויות? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. באשדוד אני מכיר כמה וכמה חנויות עם מחירים זולים, אבל השאיפה היא למצוא חנות שכזאת באיזור שתהיה קרובה לדירה שלי, כדי שאני לא אצטרך כל הזמן לסחוב אוכל מאשדוד לת"א. כמובן שאם אני אראה שיש הבדל משמעותי במחירים, אז אני אשקול את המצב בהתאם. בקשר למבצעים, אני יודע. תמיד עדיף לקנות כמויות גדולות יחסית ומבצעים, מאשר כמויות קטנות ויחידים, זה משתלם יותר לטווח הארוך

NightElf

New member
אה, ואני אכן ללא רכב, אני נייד רק

עם תחבורה ציבורית.

chicka

New member
אני אוהבת לשמוע שאני צודקת :)

ובאמת... חצי חינם באיזור התעשיה של חולון (מאחורי תחנת דלק הסיירים) - הוא אכן "שדה קרב". שווה לנסוע לשם (קח את הרכב של ההורים) ולערוך קניות מסודרות שם - זה חוסך הרבה מאד כסף.

בדיוק בשבילך

יש מאמר במאמרי הפורום - המדריך לקניות מזון. רק כשעוברים דירה מגלים עד כמה זו הוצאה מאסיבית - וכדאי לתכנן אותה בזהירות. לרשתות כמו AM PM הייתי מתייחסת ב"כבדהו וחשדהו": הקרבה מאוד מפתה, וכל פעם זה סכומים לא נורא גדולים כי זה פריט פה פריט שם - אבל זה יכול להצטבר להון עתק. בכל אופן, מזל טוב על המעבר הסופי - זה באמת כיף גדול
ועכשיו מתחילה תקופה נורא כיפית: פתאום לומדים לעשות דברים כך ולא אחרת, מתרגלים לחלל הזה, יוצרים הרגלים חדשים שהם "שלך" - זה כיף נורא.

snoopona

New member
נשמע ממש ממש טוב

איפה מצאת מציאה כזו? חיפשתי בנרות ולא הצלחתי למצוא משהו באיזור ההוא. בוסף "התפשרתי" על מרכז העיר.

למעלה