סוף סוף פו הדוב!

סוף סוף פו הדוב!

לפני כמה חודשים, אבא של נעם שלח לי כתבות ממגזין על אספנות, לפי רשימת נושאים שביקשתי ממנו. זה לקח קצת זמן, אבל היום גמרתי לתרגם ולערוך את הראשון שבהם, בנושא "פו הדוב על בולים". חוץ מאספני הבולים שבינינו (ואספני הסינדרלות במיוחד), הנושא יעניין גם את גיל, אספן הצעצועים וחובב הדובים העתיקים... למאמר ארבעה חלקים, אז סבלנות, ולא להתפרץ באמצע. במאמר שלי יש גם תמונות של הבולים שהופיעו במאמר המקורי, כפי שנמצאו בגוגל. מצ"ב החלק הראשון.

ke1234

New member
../images/Emo85.gifדובים בבולים ותודה ענקית

לאמא של יותם עשית לי את היום ולמה? כידוע אני אוסף טדי-ברס וצברתי ידע רב בנושא מלבד זאת אני אוסף תמונות של צעצועים ובעיקר של דובי צעצוע בגלויות. לפני זמן קצר הוצא בול בארץ עם דובי אך בנושא השואה. כשראיתי אותו אמרתי לעצמי שחבל ואין בולי דובים -מסתבר שטעיתי. מהיום אני אוסף גם אותם וכל מי שימצא בולים בנושא נא לכתוב לי ואני מתחייב למצוא עבורו בולים שיתאימו לו. ושוב תודה לאמא של יותם יש לי בשבילך ספר שירים עם איורים של נחום גוטמן. גיל.

אהה - חיכית לפו שיוציא אותך מהחור?

ידעתי שאתה מסתובב כאן בשקט... למה כוונתך "אין בולי דובים"? אתה באמת לא יודע כמה מאות או אלפים יש? דובושכ בטח יעמיד אותך על טעותך עוד מעט. מכל מקום, ניצלתי את ההזדמנות והשתמשתי בכלי חדש שהנהלת הפורומים נתנה לנו - עורך מאמרים, והמאמר כולו עם התמונות נמצא במאמרי הפורום. הסבר קצת יותר על החלטה לאסוף בולי דובים - ושלח לי כתובת במסר...

ke1234

New member
../images/Emo85.gifהקמת מוזיאון לצעצועים

זה נכון אני בשטח יום יום גם אם אינני כותב. לאספנות הצעצועים יש מטרה חשובה יותר ממה שנראה על פני השטח. הכוונה להקים בסופו של דבר מוזיאון לצעצועים כמו שיש בכול מדינה מכובדת באירופה. לאחר כל ביקור שלי במוזיאון שכזה יצאתי עם הרגשה נפלאה להרבה זמן ואני משוכנע שגם המבוגרים וגם הילדים הרגישו כמוני . ההקמה לא כל כך פשוטה ודורשת א.הרבה צעצועים ובאיכות גבוהה ב.דרוש ספונסר בעל חברה שישקיע ואני משוכנע שיהנה מפרסום גדול כי לצעצועים ונוסטלגיה יש ערך רגשי רב והם יכולים למשוך המונים . אם למישהו מהקוראים יש רעיון נוסף מה כדאי לעשות עם צעצועים עתיקים אשמח לשמוע. תודה גם לניסים על התמונה היפה בבולי הדובים. באשר לשאלתך אבא של נועם-אתה בוודאי מבין שבולים על דובים יכולים להשתלב באוסף הצעצועים והדובי צעצוע שלי. מחכה לרעיונותיכם. גיל.

broadaxe

New member
הקמת מוזיאון

גיל, לצורך הקמת מוזיאון נדרשים, מעבר למה שציינת נכונה (המימון הוא המוקש העיקרי כי צריך לרכוש נדל"ן ולמקם אותו היטב) גם איש מקצוע (מוזיאולוג) ולא רק "מקצוען בצעצועים". כדי לזכות בהכרה ממלכתית של מוזיאון צריך לעמוד בשורה של תקנות מקצועיות. אפשר כמובן לעשות את הכל פרטאץ' ולהיות "מוזיאון" פרטי, ללא הכרה, אבל הכרה ממלכתית מביאה גם הכרה בין-לאומית ועוד כל מיני דברים...

דובושכ

New member
אתר שלם של רשימת בולי דובים

המאמר יפה מאוד. תודה. חבל שהוא קצת ישן כי בינתיים נוספו עוד הרבה בולי פו הדוב. בחור אמריקאי ששמו טרי וודל ריכז רשימת בולי דובים, ביניהם כמובן בולי בובות דובים (teddy bears) http://www.bearstamps.com

ke1234

New member
../images/Emo85.gifאתרי בולי דובים

דובשכ שלום האתרים מעולים נכנסו כבר למועדפים שלי . תודה.מחכה לעוד תגובות לגבי המוזיאון לצעצועים, אריק - זרקת רעיונות טובים מאוד ונכונים ואשמח לשתף אותך בהתקדמות הפרויקט ,ברור לי שיקח עוד הרבה זמן אך יש לי סבלנות . גיל.

powo

New member
ארבע ספרים קטנים

של פו הדב באנגלית.גיל כעט למדתי לשלוח תמונות דרך הסורק.אז השלח לך את הפותחן. וגם של המשרוקית

powo

New member
תמונה לגיל

פותחן שיש עליו פיקסי.זה נחשב לשדון טוב

powo

New member
ועוד תמונה לגיל

זאת משרוקית שהשד יודע מאיפה היא

למעלה