סוף סוף סיימתי

סוף סוף סיימתי ../images/Emo58.gif

את משתה לעורבים. וואו, זה בהחלט היה ספר טוב. אני לא יודע עד כמה הוא היה טוב בעיניי לעומת האחרים, כמובן אחת הסיבות היא מכיוון שג'ון, דאינריז ובראן וטיריון לא הופיעו בו. אבל מכיוון שג'יים הוא הדמות האהובה עליי, נהניתי לקרוא אותו. לא שלא נהניתי לקרוא דמויות אחרות. הפרקים של אריה מאוד עניינו אותי, למרות שהיו רק שלושה. גם את בריאן מאוד אהבתי, והיה לי ממש עצוב שהיא מתה, אבל כנראה זה מה שקורה לאנשים הגונים בווסטרוז... לגבי סרסיי, דעותיי חלוקות. כשהתחלתי את הספר ממש שנאתי אותה, כל הזמן טיריון אשם בזה ואשם בזה, אבל לאט לאט זה התחיל להשתנות. לא התחלתי לחבב אותה, ממש לו. אבל אני חושב שהוא כתב ככה (ואני מתבייש לומר את זה) שהתחלתי להזדהות איתה. בפרקים האחרונים שלה כבר ממש קיוויתי שהיא תעצור את מארגאריי ותערוף את הראש שלה. זה שעצרו אותה בסוף זה ממש הפתיע אותי... בקשר לאריה הפרקים שלה היו ממש מעניינים. בפרק האחרון שלה שהיא "הופכת" לקאט זה מאוד מפתיע שהיא רוצחת את דראון ואז אומרת ל"איש הנחמד" שאריה סטארק עשתה את זה. בטח בגלל זה היא התעוורה. בקשר לסאנסה, הפרקים שלה היו בסדר. בפרק האחרון הצורה שבה היא חשבה ממש השתנתה, היא הזכירה לי מין מיני סרסיי בערך, כזאת שמשחקת הרבה במשחקי הכס. זה היה מעבר די חד לדעתי בין סאנסה התמימה שאוהבת רקיקי לימון, לבין אלאין שמשחקת כמו שפטיר משחקת. לגבי בני איי הברזל, נהניתי מאוד לקרוא אותם. אני תוהה מה יקרה כשויקטאריון יגיע לדאני (אם הוא יגיע). לקרוא את אריאן מארטל היה מעניין, ואני תוהה גם מה יקרה כשקוונטין יגיע אל דאני... עוד דבר ששמתי לב אליו זה המידה של האלימות בספר. הספרים הקודמים היו אלימים מאוד, אבל אני לא זוכר שמצאתי את עצמי נגעל מאוד, גם כשהיו קטעים באמת מגעילים (המוות של ג'ופרי, החתונה האדומה וכו'...). אבל כשקראתי את הקטע שנשכן אוכל את הפנים של בריאן אני ממש ממש נגעלתי. כמה תהיות שהיו לי: האם דאבוס מת? באחד הפרקים של סרסיי הם הזכירו אותו והיא ביקשה לערוף את ראשו. אם אני זוכר נכון אז כמה פרקים אחר כך היא אמרה שערפו לו את הראש. אז לא ברור מה קורה אתו. עוד דבר, מה יקרה לסרסיי? ג'יים הרי לא ייצג אותה במשפט בקרב. יותר מזה, מה יקרה לממלכה? האם היא תיפול לידיו של הספטון? הוא נראה די כמו אישיות מאוד סמכותית שנשארה במעלה מלך לפחות עד שמייס טיירל ואולי קבאן יגיעו. נוסף, משהו שהטריד אותי.. דאני מתחילה להיות די מפורסמת בווסטרוז לא? אני מבין למה יורון יודע עליה, כי הוא הפליג די רחוק, אבל דוראן מארטל ואצבעון? זה מחשיד. דבר טכני שלא הבנתי: מה ההבדל בין ה-Bloody Mummers לבין ה-Brave Companions? לסיכום, נהניתי מאוד מהספר, ואני מצפה בקוצר רוח (למרות שזה בטוח ייקח זמן) לריקוד.. אני מקווה להגיב יותר עכשיו כשסיימתי את המשתה. מוזמנים להגיב..

tkalir

New member
כמה דברים (גם ספויילרים)

בקשר לבריאן, יש אנשים שחושבים שהיא עדיין לא מתה, והמילה האחרונה שהיא צעקה תציל אותה. אני דווקא חושב שזה יהיה מתאים אם היא תמות, בנקודה שבה כבר אין לה ממש מה לעשות (לחזור לג'יים?), קצת כמו עם אדארד בספר הראשון, הוא יצא מהתמונה כשזה לא היה מאוד מתאים שהוא ישאר. גם אני מאוד אהבתי את הפרקים של אריה, ואני לא חושב שהיא התעוורה בתור איזה עונש או משהו, למרות שאני לא בטוח מה זה כן. יכול להיות שגם חסרי הפנים האחרים הם עוורים? אני גם זוכר שמישהו מחסרי הפנים אמר לאריה שהיא תאבד הרבה דברים, אני מניח שאיבוד הראיה זה חלק מזה. חוץ מזה, אני לא חושב שהיא תהפוך להיות חסרת פנים לחלוטין ותאבד את הזהות שלה, יכול להיות שיראו את זה במצב קיצוני, למשל שהיא תשכר להרוג את ג'ון ותסרב. גם בקשר לאיי הברזל אני מסכים. את דורן אהבתי הרבה פחות. בקשר לקטעים מגעילים, הייתי די מזועזע מהקטע שאמדור וג'יים דיברו על החתונה האדומה.. דאבוס, בעקרון הוא מת. זה ידוע שהוא יופיע בספר הבא, אבל הספרים מתרחשים במקביל, ויכול להיות שהוא באמת ימות, והפרקים שלו יתארו את הזמן עד אז. מצד שני, קשה לי להאמין שמארטין יספיילר לנו את ריקוד ככה, ויכול להיות שהדיווח הזה לא אמיתי. אני לא ממש יכול לענות על שאר השאלות, בינתיים קראתי את הספרים רק פעם אחת כל אחד, אני צריך לקרוא אותם שוב לפני שיצא ריקוד.. די איבדתי את עצמי בין כל השמות וכ'ו.

שלום לכולם

או לפחות לכל מיש זוכר. כשיצא משתה לעורבים ואנשים שסיימו לקרוא אותו החלו לדבר עליו, החלטתי לצאת מהפורום כדי לא להרוס לעצמי, ועכשיו אני חוזר. סיימתי לקרוא אותו לפני כחודשיים בערך. הרשמים המרכזים שלי מהספר, בקצרה: *סרסיי פסיכופטית על כל הראש והמסר המרכזי שהדמות שלה מעבירה לנו היא שהכל חוזר אלינו כמו בומרנג, חשדנות(שאומר פראנוידיות?) ובוגדנות בעיקר. אה כן, וגם טמטום, מגלומניות ונרקיסיזם. *עם בריאן אדום מרטין נסחף קצת לדעתי, כי חוסר ההגיון בכמה פעולות שלה הוא פשוט משווע. ללכת לשומקום אחרי מישהו שאת לא מכירה? לחפש את סנסה בלי שום משאבים? בלי עזרה מאף אחד? הסחפות וכמו שנאמר חוסר הגיון מוחלט. *ג'יים הוא סמל הצביעות בסדרה. יש יאמרו שהוא התבגר. אני חושב שהוא סתם יצא צבוע. במיוחד כשה בא בגיל כ"כ מאוחר. *באופן כללי הספר הרביעי איבד קצת לדעתי מהאמינות וחוט העלילה המסובך אך עם זאת מסודר עד כה והפך פראי וקצת יוצא מהשליטה עם חורים פה ושם(אני לא זוכר כרגע אבל זו התחושה שליוותה אותי בזמן הקריאה). *אני אהבתי מאוד מאוד את ההתפתחות(עד כמה שהיא איטית) של סאנסה, אחת הדמויות שהכי תיעבתי בפרקים הקודמים. *הפרקים על דורן ואיי הברזל היו נחמדים, אבל הפואנטה שלהם סה"כ היתה לעדכן אותנו בארועים שאי אפשר היה לדעתי עליהם דרך דמויות ה-POV ולספר עוד קצת על היסטוריה ולכן אינם מרשימים. התפקיד של סאמוול בספר נראה לי גם דומה. והתייחסות אלייך: *עכשיו נזכרתי ששכחתי להוסיף שסרסיי היא בן אדם נבזי, לא אנושי, אכזרי ואמרתי כבר פראנוידי? *יש לי תאוריה לגבי דאבוס שמאוד מתאימה לפראנוידיות של סרסיי ולעובדה שבסופו של דבר זה חזר אליה כמו בומרנג לפרצוף- שוב, עבדו עליה! מנדרליי כרת ברית עם סטאניס ועבד על סרסיי, נשמע לי הגיוני למדי, בטח לנוכח עובדה שדאבס הוא POV בספר הבא ולנוכח העובדה שהוא היה דמות די חסרת השפעה עד כה למעט העובדה(טוב, העובדה הקריטית) שסטאניס הגיע לחומה. *לגבי סרסיי- כל החברים שלה שנקנו בשקל ינטשו אותה. נראה לי סוף הולם
. *הגיע הזמן שדאני תחל להיות מפורסמתצ בווסטרוז. קיבינימט ה-מ-ו-ן אנשים ראו את הדרקונים שלה, הגיע הזמן שהמידע הזה כבר יגיע לווסטרוז בכמויות! *BRAVE COMPANIONS זה השם שהחבורה של וארגו נתנה לעצמה, BLOODY MUMMERS זה השם שהסביבה נתנה לחבורה שלו שלא בדיוק מחבבת את השם הזה...

למעלה