סוף סוף יש פסיקה

מצב
הנושא נעול.
סוף סוף יש פסיקה

סוף סוף יש פסיקה
לפני כמה ימים נתן בגצ פסק דין עקרוני הקובע שהסכמי גירושין לא מחייבים את הקטינים גם בעניני החזקה ולא רק בעניני מזונות ולכן הקטין יכול להגיש תביעה בקשר להחזקה לביהמ"ש האזרחי גם אם הנושא הוסדר בהסכם גירושין.

אכן פסיקה תקדימית חשובה

סוף סוף יש פסיקה
לפני כמה ימים נתן בגצ פסק דין עקרוני הקובע שהסכמי גירושין לא מחייבים את הקטינים גם בעניני החזקה ולא רק בעניני מזונות ולכן הקטין יכול להגיש תביעה בקשר להחזקה לביהמ"ש האזרחי גם אם הנושא הוסדר בהסכם גירושין.
אכן פסיקה תקדימית חשובה

mitgaber

New member
האם זה עובד גם הפוך?

אכן פסיקה תקדימית חשובה
האם זה עובד גם הפוך?
לאור פס"ד החדש בבג"צ: האם בשם טובת הילדים ניתן לבקש מביה"ד הגדול לדון בנושאים חינוך/משמורת שנחלטו בביהמ"ש בשל שינוי נסיבות אובייקטיבי וכדי לקדם הליך גירושין הנדון בביה"ד הגדול?..

היא באה לי בדיוק בזמן../images/Emo6.gif

אכן פסיקה תקדימית חשובה
היא באה לי בדיוק בזמן

הלנתי בפורום חוק ומשפט על כך שהרב אטלס דחה בקשה שלי לביטול צו מניעה במעמד צד אחד. הצו הוצא לפני שנים ואסר על האב לראות את ילדו. הצו הוצא לאחר שהצדדים התגרשו. כעת לאור פסק הדין החדש ברור שלביה"ד הרבני לא היתה סמכות להוציא את הצו ולכן אפשר להגיש תביעה לסדרי ראיה בביהמ"ש האזרחי ולהתעלם מהצו הבלתי חוקי.

alizakohen

New member
הרחבת יכולת הקטינים להגדרה עצמית

סוף סוף יש פסיקה
הרחבת יכולת הקטינים להגדרה עצמית
...ואני חושב שהפסיקה גרועה, ומגדילה את חוסר השיוויון. ואנמק. כל זמן שקיימת חזקת הגיל הרך, והמשכיות המשמורת בעקבותייה, ומשמורת משותפת איננה נורמטיבית, הרי כל הרחבת ספקטרום היכולות העצמאיות לכאורה של הילד נופלות בחלקה של האם המשמורנית. אם עד היום הסכם בין ההורים לא חייב את הילד רק בנושא גובה המזונות, מהיום למשמורן ( וכאמור זו האם בד"כ ) יש אפשרות ל"דבר" בשם הילד הקטין גם במעבר לארץ אחרת, ובקביעת סדרי הראייה, ןכד'. רוצה לומר, שעד היום לאם היתה אפשרות לפאזת תביעה שנייה בשם הילד רק בנושא גובה המזונות למרות הסכם שהושג עם האב וקיבל תוקף של ביהמ"ש או בית הדין. היום למשמורן יש אפשרות לפאזת תביעה שנייה בעוד נושאים. דבר נוסף רע אני מוצא בהגדלת פוטנציאל ההסתות ההדדי, שרשויות החוק ופק"ס כבר מקבלים כרע הכרחי שלא ניתן להלחם בו. פוטנציאל ההסתה ההדדית, עלולה לגרום לסחטנות בעיקר בגיל ההתבגרות של בני נוער, שייאיימו בסגנון "אם לא תתני לעשות פירסינג, אני עובר לאבא", והפוך. במצב זה המעבר ממשמורת אחת לשנייה ע"י מתבגרים הנתונים בלחץ גיל ההתבגרות על כל המשתמע מכך, הוא רע ומזיק. אני חושב שפסק הדין הזה, בא קודם לנגח את בית הדין הרבני הגדול ולהפחית במעמדו, ואיננו טוב להורות=שווה שהיא בחשבון הסופי והמאוזן טובת הילד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה