סוף סוף יש לי טיפול

sassonc

New member
סוף סוף יש לי טיפול

אז זהו, ידידי החדשים,שושן צחור, שי לפלר, ויתר חברי הפורום הנכבדים מי שהספיק לקרוא את הסיוט שלי בשלושה ימים האחרונים בפורום, אז סוף סוף גם לי יש טיפול. תזכורת, בן 31, 1.74 מ', 84 ק"ג, סוכר 242 בבדיקה מקרית ראשונה (12 שעות צום), ו-313 בשניה (8 שעות צום), A1C - 8.1 והיתר תקין לאחר טרטור בין רופאים, בחרתי במרפאת הסכרת בראשל"צ, קרוב לביתי, והחל מאתמול בלילה אני רשמית מזריק אינסולין. Humalog pen AND Humalog mix 25 Humalog mix - בבוקר 16 מנות, בערב 12 מנות Humalog pen - בצהריים 6 מנות הרבה? מעט מידי? לא יודע ואין לי מושג האנדוקרינולוגית אמרה לי שזה זמני עד שהסוכר יתייצב, ואז אעשה בדיקת דם שתכריע אם יש לי סכרת נעורים או סכרת סוג 2. בנוסף כדורים להורדת כולסטרול ולדילול הדם (האספירין המפורסם) סוף סוף גם פגשתי דיאטנית מקסימה, קיבלתי הסברים על הכל ויצאתי לדרך החדשה. אתם יודעים, משהו מוזר במחלה הזו. מכיוון שכל סוכרתי הוא אדון לעצמו ולמחלתו, אני שומע המון תגובות מסביב לגבי הטיפול שלי, כאילה שמסכימות וכאילה שלא. יש כאילה שאומרים לי, מה פתאום ישר אינסולין? יש כאילה שאומרים: עזוב אינסולין. לך על 3 חודשים דיאטה ותהיה מסודר יש האומרים: קח כמה כדורים (תבקש מהרופאה) ותתאזן במהרה וכמובן בודדים שמסכימים עם הטיפול שקיבלתי אין לי מושג מי צודק, מי מבין פשוט בחרתי רופאה שנראית נחמדה ומבינה, ואני הולך על הטיפול שלה לאט לאט אני מתחיל להרגיש יותר טוב ואפילו בדקתי סוכר היום ולפני ארוחת צהריים היה לי 99 אני לא קופץ כל כך מהר - אבל נחמד מהרופאה הבנתי שהיא מכוונת לכיוון של סכרת סוג 1!?!?!?!? זהו. רק רציתי לעדכן תודה לכולם על העיצות והעידוד קראתי בתאבון רב, ותודה שאתם פה לתמוך ב"מתוק" חדש ומבולבל

רוז22בר

New member
בחרת רשל"צ, ז'תומרת שדר' סרוב

מטפלת בך? או דר' ברנע? אני לא רוצה להוסיף לבלבול שלך, אבל אני זוכרת כשגילו לי את הסכרת, בחרתי ללכת לנוטרופטית שממש לימדה אותי איך לאכול ומה לאכול, אגב זה די התנגש עם הדיאטנית של קופ"ח, אבל! וזה אבל גדול, מערכים של 250 ו300 בצום ירדתי לערכים נורמליים, וכך החזקתי מעמד כמה שנים, זה שאני גרועה בחזירות שלי, ועצלה נורא בלעשות איזה שהוא מאמץ גופני, גורמים לי היום להזריק אינסולין, אבל אני לא מאוזנת בכלל, מה שאני רוצה להגיד, ולשאול, זה למה ישר אינסולין באמת? הערכים שאתה מדבר עליהם אומרים שהלבלב שלך עדיין מתפקד, דיאטה וכדורים לא היו מאזנים אותך? בהצלחה במה שתחליט!

תקשיב לצוות הרפואי בלבד ולא לאף אחד

אחר. כולם יכולים לתת לך עצות שמתאימות אולי להם אבל אף אחד, בטח לא אנחנו בבמה הוירטואלית יודעים את כל התמונה כולה. מטרת הרופאה בנתינת האינסולין היא להוריד את הרמות - כי הן גבוהות !!! ויפה שעה אחת קודם. היא שקלה את הטיפול שנתנה לך ואמרה כי יתכן שהוא ישתנה. בניגוד לכדורים לאינסולין עצמו אין נזק, מלבד ערכי סוכר נמוכים (היפו) שאני מניחה שהדריכו אותך לגביו. הרופאה היא רופאה מומחית לסוכרת ועל כן אני ממליצה לך בשלב ראשון לעשות מה שהיא המליצה ברגע שתכיר את תגובות גופך לאינסולין ולפחמימות ותעשה את כל הבדיקות המקיפות תוכל לשקול טיפול אחר.

האם אתה מטופל בכללית ?

אני יובלות מחפשת טיפול לסכרת בראשלצ בכללית תעביר לי במסרים פרטים של המטפלים אולי יעזרו גם לי אני סוכרתית לא מיוצבת וכעת התחיל בעיית ראיה

הטיפול, ישר באינסולין קצת ...

אין לי מושג למה להתחיל ישר באינסולין!!!!!! טיפול בסוכרת מתבצע ב-3 מישורים שונים. א. תזונה נכונה. ב. פעילות גופנית ג. תרופות / אינסולין / תרופות + אינסולין מה שבטוח, זה שעד היום לא אכלת נכון ולא עסקת בפעילות גופנית. אתה חייב להוריד במשקל ע"י אכילה נכונה ופעילות גופנית בסביבות 15 ק"ג. לשקול שישים ו-... ולא שבעים ו- ... רק זה יכול להעמיד אותך על הרגלים והסוכר יהיה כמו שצריך, ולא יהיה צורך בשום טיפול נוסף. ישר להתחיל מאינסולין זה הכי פשוט בשביל הרופא. ( 100% הצלחה !! ) הרופא שלך מנסה, אבל הוא מנסה ישר עם נשק יום הדין... אתה חייב בחוות דעת רפואית נוספת ומהר...

sassonc

New member
תגובה לכולם

קודם כל, רוז22בר, אני מטופל אצל ד"ר טוסקר ולא אצל מישהו מאילה שהזכרת נסיכת הכוכב - מצטער אבל אני מטופל בקופ"ח מכבי, ולא כללית. שושן צחור - אני איתך. אני חייב לתת אמון מלא ברופאה שמטפלת בי, כי בינתיים הסוכר שלי (אחרי יומיים של הזרקות) פשוט קסם, ואני מרגיש ממש טוב. קצת תגובות יוצאות דופן לירידה החדה בסוכר (אני על ממוצע של 120 בערך ועדיין יורד) - אבל חוץ מזה הכל בסדר. חוץ מזה הרופאה שלי אמרה שהאינסולין זמני עד שהסוכר יתייצב ואז אוכל לבצע בדיקת דם שתיתן לי תשובה סופית אם יש לי סכרת נעורים, או סוג 2. אני מרגיש שאני בסדר. לגבי שאר המגיבי - חברה, קצת יותר עדינות כלפי חולה חדש. אני קורא את כל העיצות שלכם ומחכים. נכון שאתם מנוסים והכל, אבל כל מקרה לגופו, כל אדם וגופו וכל אדם וקצב החלמה משלו אני אבדוק עוד חוות דעת - רק בשביל השקט הנפשי. האם יקרה לי משהו רע אם אני אזריק 2-3 חודשים ואז ארד לכדורים? תודה לכולכם על הדאגה

האם יקרה לי משהו רע אם אני אזריק...

האם יקרה לי משהו רע אם אני אזריק 2-3 חודשים ואז ארד לכדורים? ============================================================ התשובה היא לא, אבל ויש פה הרבה אבל. יהיה לך מידי נוח עם האינסולין, יכול לאכול ללא הגבלה, לזלזל מעט בפעילות הגופנית, להזריק יותר והכול בסדר... אני רואה באינסולין סם החיים שלנו. לכן לא מתחילים ישר עם אינסולין. גם הוא אחרי שנים מפסיק לפעול... אבל אתה בפנים, אז תעשה הכול על מנת להפסיק עם האינסולין. אוכל מבוקר + פעילות + ירידה במשקל. יש סיכוי שהסוכר הגבוה אצלך הוא מעודף של 15 ק"ג !!! אני בטוח שבעבר ניסית לרדת במשקל ללא הצלחה מתמשכת, עכשיו אין לך ברירה! הרופא שלך בחר בדרך הקלה, כמו שכבר כתבתי לך. חוות דעת נוספת , מהרופא הטוב ביותר שיש. אם אתה מעוניין בהמלצות פני אלי אישית במסר. בהצלחה.

sassonc

New member
להנרי

הנרי, מה זה לפנות אליך במסר? איך עושים את זה? יש לי מסנגר אם לזה התכוונת

הינה שלחתי לך מסר אישי. מצטער על הא

הינה שלחתי לך מסר אישי.מצטער על האיחור. תלחץ על שמי, יפתח לך דף עם כול הפרטים שלי. בצד ימין למטה יש מעטפה שכתוב עליה שלח מסר. לחץ וכתוב כול מה שאתה רוצה. יגיע רק אלי. אם אתה רוצה רשום טל' של בזק ואני מתקשר אילך.

shay10000

New member
להתרגל לזריקות?

מוזר לי אישית הביטוי "להתרגל לזריקות". אני חושב שאם היו אומרים לי לאחר 30 שנה שאני מזריק, שלא צריך יותר זריקות הייתי מתרגל מיד. לגבי סוכרת סוג 1 או 2 . בדרך כלל השמנה זה תופעה של סוכרת סוג 2, שיש אינסולין בגוף ולא נקלט בתאים, הרי חלק מהפעילות של האינסולין זה יצירת שומנים, לכן קורה לא מעט שאנשים עם תנגודת לאינסוילן משמינים, וסוכרתיים מסוג 1 מרזים לפני תחילת קבלת אינסולין. אני חושב שהרופאים המומחים התרשמו מההסטוריה שלך ומתוצאות הבדיקה, והחליטו בתחילת הטיפול על מתן אינסולין, אין שום דבר רע בזה, רק להזהר לא להכנס להיפויים, על כל חשש לסחרחורות, טישטוש ראיה, הזעה,רעד, או כל דבר לא מוכר, אם אתה יכול. בדוק סוכר, אם אתה מרגיש שאין לך מספיק כח, קח מיד כפית סוכר או אפילו שתיים.

גם אני התחלתי עם הזרקות

כדורים לא השפיעו עלי, וכאשר הלכתי פעם ראשונה למרפאת סכרת, יצאתי משם עם עט הזרקה ואינסולין. הזרקתי במשך מספר חודשים והיום אני מטופל בכדורים בלבד. לא ראיתי בזה אז בעיה, ואני לא רואה בזה בעיה עכשיו

אתה מספר סיפור פשוט מידי...

אתה מספר סיפור פשוט מידי ללא הרבה פרטים. איך זה שכדורים לא השפיעו אליך בכלל, והיום רק כדורים??! מעט מוזר. האם לא היו עוד כמה דברים בדרך? כמו למשל ירידה גדולה במשקל, או תפריט שונה לחלוטין. אם כן אז הודעתך מטעה מעט!!!

הסיפור מאד פשוט

התגלתה הסכרת הייתי במצב גרוע. רופא המשפחה נתן לי כדורים, ולאחר שבוע וחצי היגעתי למרפאת הסכרת. במרפאה קיבלתי אינסולין והפסקתי את הטיפול עם הכדורים. לאחר שכבר הייתי מאוזן רופא הסכרת החל להוריד לי את מינון האינסולין ולשלב כדורים פעם נוספת. לאחר מספר פעמים שהמינון שונה, הטיפול באינסולין הופסק, והיום אני רק על כדורים. ברור שהתזונה שלי השתנתה. אתה מכיר אדם, שאובחן כחולה סכרת והתזונה שלו לא שונתה? ירידה במשקל אין לי. אם כבר ההפך. עד הטיפול באינסולין היתה לי ירידה חזקה במשקל. עם תחילת הטיפול באינסולין התחלתי לעלות במשקל.

התחלת טיפול ישר עם אינסולין

הוא לא כול כך שכיח במרפאת סוכרת של כללית בירושלים מנהל המרפאה יוצא מנקודת הנחה שכול בחור צעיר שמתגלה כסוכרתי הוא בעל סיכוי גבוהה של טייפ 1 ולכן הוא מתחיל טיפול באינסולין מיד מה שגם מאוד עוזר לדעתי להשגת איזון ראשוני ואחר כך באמת באות הבדיקות וקובעות איזה סוג אתה ומה בידיוק יש לך אבל אתה צריך לזכור דבר אחד חשוב לגבי הבדיקות הללו הם לא תמיד חד משמעיות ולכן אתה צריך ללכת צמוד צמוד להנחיית הרפאה שלך עד שתילמד על עצמך קצת יותר ותוכל להבין את הגוף שלך ואת הצרכים שלו זהו מצב חדש הדורש המון למידה אז תיהיה תלמיד טוב תיקרא הרבה חומר אני אישית קראתי כימעט כול חומר שיכולתי לשים עליו יד כי אייך אומרים ידע הוא כוח ורק כש נהייתי סוכרתי הבנתי עד כמה המישפט הזה הוא נכון אז בהצלחה בדרך החדשה תישתמש בידע שהפורום הזה מציע לך ותחפש עוד ולפחות בהתחלה אל תקשיב יותר מידי למי שאומר לך שזה לא הטיפול בישבילך כי עם הזמן תילמד לבד מה טוב בישבילך ומה לא בינתיים לך עם הצוות הרפואי

sassonc

New member
ל"מחייך למרות הכל"

שלום לך אני מסכים איתך על כל מילה. עצם היותי מתחיל, יש לי כל כך הרבה שאלות, ומעט תשובות. אני אזרום לאט לאט ואתאים את עצמי למערכת החדשה. אני אקנה את הספרים של ד"ר קנטר, ואשמח לעוד המלצות חמות. תודה על העיצה והעידוד

למעלה