סוף סוף - יפן!!

asafstov

New member
סוף סוף - יפן!!

אני מתכנן לנסוע ליפן בפעם הראשונה בחיי לקראת תחילת אפריל הקרוב. אני רוצה לנסוע למשהו כמו שבועיים-שבועיים וחצי. כרגע התוכנית שלי (אם אפשר לקרוא לזה ככה) היא כזו: אני אנחת בטוקיו ואבלה שם משהו כמו שבוע. אני יודע ששינג'וקו זה איזור שטוב לבילויים. את שאר הזמן אני לא יודע איך הכי טוב לנצל, אם יש לכם המלצות למקומות או איזורים שאליהם אפשר לנסוע (לא רחוקים מידי מטוקיו) אני אשמח לשמוע. בברכה.

Aozora

New member
לבילויים

שיבויה, רופונגי, אומוטסאנדו, הארג'וקו....שינג'וקו זה נחמד ליום תיירות אבל בהחלט לא לבילויים.... הקנאה בי עצומה, ד"א.

GnomeBubble

New member
אם אתה מתכוון לצאת מטוקיו

אז תעמוד בחירה קשה. לדעתי שלושת החודשים שאפשר להשיג ויזת תיירים בשבילם לא מספיקים לטיול רציני ביפן לדעתי, אז על אחת כמה וכמה שבועיים וחצי לא יספיקו. בהתאם למה שמעניין אותך תבחר לאן ללכת, אבל בגדול: אם היסטוריה ומבנים ישנים מעניינים אותך, אז קיוטו היא יעד חובה. מהתמונות שאני ראיתי גם נארה היא מקום שכדאי לבקר בו. אם אתה רוצה לראות קצת טבע, אז הוקאידו זה בשבילך. ולמזג אוויר טרופי ומקום קצת שונה משאר יפן, נסה את אוקינאווה. בטח למי שהיה ביפן (בניגוד אלי) יהיו המלצות יותר טובות.

asafstov

New member
המממ....הוקאידו

האמת היא שחשבתי ללון בטוקיו ולנסוע מקסימום 2-3 שעות בשביל אטרקציות. הוקאידו נשמע מעניין והאמת גם קיוטו. המקצוע שלי הוא נגר כך שמבנים ישנים יכולים לעניין אותי מאוד - פגודות וכד', אני בטוח שאפשר להשיג שם ספרים בנושא... יש למישהו פירוט מה בדיוק בהוקאידו/קיוטו כדאי לבקר?

hazu1

New member
ספרים עדיף בארץ

ביפן סביר שיהיה גם יקר וגם לא תוכל לקרוא לפני. מה מעניין אותך לראות, לעשות? טוקיו, לדעתי, לא מאוד מעניינת מבחינה תיירותית- אין בה כל-כך אטרקציות. היא מדהימה לבילויים, אופנה, גאדג'טס של אלקטרוניקה וכדומה. דרך-אגב, יש מאגזין אינטרנטי שבועי באנגלית לגבי בילויים בטוקיו (מסעדות,פאבים,מסיבות וכו')- מטרופוליס. מקדשים, היסטוריה, טבע- זה לא ממש הצד החזק שלה לדעתי. לעניין קיוטו- רק לידיעתך, להגיע מטוקיו זה עסק לא זול בכלל (בערך 200$ בשינקנסן), על הוקאידו אני בכלל לא מדברת. בכל מקרה, אתה נוסע בתקופה של פריחת הדובדבן- אל תפסיד!!!

GnomeBubble

New member
הייתי קונה את הלונלי פלאנט של יפן

אבל בשביל טיול של שבועיים זה באמת מרגיש כמו בזבוז. בכל אופן, אני לא הייתי נוסע לשם בלי איזה מדריך טיולים כלשהו. אולי תוכל למצוא מדריך קטן שמכיל אולי רק את האטרקציות המרכזיות?

asafstov

New member
בואו נגיד ככה,

במידה ואתם הייתם נוסעים לשבועיים וחצי, איך אתם הייתם מתכננים את הנסיעה?

מקומות קרובים לטוקיו

תלוי באיזה סוג של טיול אתה רוצה... מקומות יחסים קרובים לטוקיו: האקונה/הר פוג'י. אפשר לסוע לטיול של יום או יומיים מטוקיו (יש כמה חבילות חופשה/תחבורה. אפשר לקנות בתחנה של שינג'וקו). ניקו (אחד המקומות היפים ביותר ביפן, לדעתי) קמאקורה: מקום שאפשר לטייל בו יום שלם בכיף בין מקדשים ומנזרים. יוקוהמה אם אתה אוהב ארכיטקטורה אם אתה מתרחק קצת... אזור קנסאי: קיוטו, נארה, וקובה (אוסקה די משעממת לטעמי אבל אפשר לבקר בטירה שם). אפשר לקנות פאס רכבות שיאפשר לך להגיע אפילו רחוק יותר במסגרת הטיול שלך (הירושימה + מיאג'ימה, הימג'י, קנזאווה). לא זול, ואפשר לקנות אותו רק מחוץ ליפן (צריך להזמין מראש) אבל נותן ניידות מדהימה. ובכלל, לסוע בשינקנסן זו חוויה בפני עצמה :)

neko

New member
../images/Emo45.gif השרשור הוסף ל-FAQ, אז אם יש

לכם עוד רעיונות כדאי לצרף עכשיו, שישמר בארכיון...

Tenguy

New member
נגר? למה שלא תשאל את מו ממצפה הילה?

מרדכי סלע הוא גם נגר שגר במצפה הילה, מכיר את יפן והיה יותר משנתיים ביפן (ומדבר יפנית דיי טובה), וזכה לפריבילגיה להצטרף לצוות נגרים שבנה מחדש מקדש שינטו שלם (מסיבות של טוהרה היפנים בונים מחדש כל איזה 20 שנה מקדש שינטו שכולו עשוי מעץ בלי שום מסמר, שהוא העתק מדוייק של המקדש הישן, אותו הם הורסים).

Tenguy

New member
טוקיו המדהימה - כמה טיפים ../images/Emo13.gif

אם בראש של ארכיטקטורה מודרנית, אז: 1. ODAIBA - שטח מיובש שבונים שם עיר סופר-מודרנית עם מבני ציבור מדהימים בצורניות ובגודל, כולל מונורייל (רכבת על פס) שמובילה אותך מאתר אחד למישנהו (חצי יום). 2. שינג'וקו - היציאה הצפונית (לא אל איזור הבילויים) - מגדלי הענק של איזור העסקים (חצי יום). אם בראש של ארכיטקורה יותר עתיקה, אז: 1. YAMANAKA - האיזור שמערבית לתחנת הרכבת NIPPORI, שם השתמרו הכי הרבה בתים ששרדו מלפני רעידת האדמה של 1923 שהחריבה רוב רובה של טוקיו. 2. ASAKUSA - כולל את המקדש המפורסם, עם הפנס האדום הענקי... 3. KAMAKURA - נסיעה קצרה ברכבת, לאיזור פחות עירוני עם שפת ים (ביום טוב אפשר לראות גולשים יפנים על הגלים) ומקדשים, כולל פסל הבודהא הענק. וזה רק המעט שיש בטוקיו...

למעלה