סוף סוף יוצאת בשאלה

pinkli

New member
סוף סוף יוצאת בשאלה

אז קודם הקדמה קצרה, שמי הוא לי פיליפ,אחות של מני פיליפ,כותבת לשעבר,ומעט בהווה הלא רחוק. לפני כשש שנים,שנת אלפיים,התחיל תהליך היציאה שלי,שהפיצוץ היה כשזרקו אותי מהבית,הסיבה הנראית לעין,יצאתי עם אחי לקולנוע והועפתי בשתיים לפנות בוקר, מאז נודדת אנוכי בין כאב לכאב,אי הבנת מעשי וכו וכו בשנת 2001 הגעתי לאנגליה,נולד לי ילד ומגיל חמישה חדשים אני אם חד הורית(אך עדיין לא גרושה) ביום ההולדת השלישית של הילד,התפרקתי,(לפני המסיבה,כמובן.. הגעתי לארץ למנוחה קצרה,שבה אף אחד ממשפחתי החרדית לא ביקר אותי(תרוצים כים כמובן) האחים החילוניים,עזרו והיו איתי לאורך כל הדרך. כאב ללכת לבית ההורים ולא לקבל שאלה פשוטה כמו:"מה שלומך,איך אפשר לעזור" קשה להרגיש מפורר כלכך! כמה קשה! אבל כמה יפה ומספק לאסוף את השברים לבד,גם את אלה שנכנסו כל כך עמוק בנשמה. אז סוף סוף יוצאת בשאלה,אבל הבלבול הגדול הוא שאיתי עדיין מעט מדברים-אחותי התקשרה כי היא "התגעגעה", ואותי יזמינו לחתונה של אחינית שלי אבל את האחרים(מתוך 11 ילדים 5 יצאו בשאלה)לא יודיעו בכלל על הארוע את אחי אסף החרימו כי דיבר על אי אמונתו באלוהים וכו אז למה אני זה בסדר? כי אני אישה ולא גבר,וחלשה,מסכנה,אולי יש עוד ניצוץ,היא גרה רחוק,היא מכבדת יותר? איפה כבוד הדדי????? אז כולנו כאן בטח מתחבטים בשאלות האלה ונראה לי שאחכה ונראה מה יהיה, האם תפקידי לשרוף גשרים(או לשבור את הגשר השרוף כבר?) או לתת להם לההלך עליו עד המשבר הגדול שחייב להגיע?

pinkli

New member
טעות קטנה

כתבתי כאן במקום בפורום יוצאים בשאלה, טעות שלי אבל לא נורא גם כאן אפשר להגיב והיי לכולכם

מותר לי

New member
../images/Emo24.gif

אני הבכורה, יוצאת אחת מתוך 5 ילדים, 4 שנשארו בבית, "מוגנים" מה"השפעה" שלי... אמא שלי חייבת לי הרבה כסף, בינתיים אפילו שליש לא ראיתי, ומה שכן ראיתי זה רק אחרי לחצים וצעקות וויכוחים ובכיות וטריקות טלפון וכו'... (מזל שאני יודעת איפה היבלת הכואבת שלה!) הם לא יתקשרו אלי מעצמם, הם לא יציעו להחזיר לי צילצול במידה והתקשרתי (נדיר מאד) הם "נעלבים" שאני לא מתגעגעת אליהם אבל לא חושבים לרגע שהם צריכים להתגעגע אלי באותה מידה שהם מצפים ממני... כל פיתרון לבעיות הקטנות שאני כבר כן מעלה אצלם הוא "תחזרי הביתה, תתחתני, תגורי איתנו"... (יכול להיות שאני עוברת עבודה... עזבי תעבודה! תחזרי הביתה! תגורי כאן! תתחתני...) אותי לא מעדכנים בכלום, הכל אני צריכה לשמוע מאנשים אחרים... פשוט... התמזל מזלינו ליפול על משפחות עם חשיבה עקומה וחסרת הגיון בעליל! תפקידך הוא לעזוב את הגשר השרוף ולהתחיל ללכת במסלול אחר ממה שתיכננת. אין כבר גשר, וכל נסיון לעלות עליו לא יגמר טוב... הם שרפו- הם יבנו. אמרו לי שהזמן יעשה את שלו, גם אני ברשימת הממתינים. תיהי חזקה, תעמדי על שלך, אל תתני לחיים לשבור אותך! ד"ש לאסף!

העיקר שטענת

שהביוגרפיה שלך לא מעניינת... אני שוקלת לכתוב אותה בשבילך, תמורת נתח מהרווחים.

stאסתי

New member
כמה אני מזדהה

אמא שלי אמנם לא חייבת לי כסף אבל היא גרמה לי לחתום על וויתור על חיסכון גדול יחסית שהם פתחו בשבילי מאז שנולדתי ומאז הכניסו לשם כסף באופן קבוע החיסכון הוא על שמי אבל אמא שלי רצתה לקנות אוטו חדש וידעתי שמילא אני לא אקבל את הכסף אז וויתרתי וחתמתי... גם אליי לא מתקשרים וכשאני כבר מתקשרת היא קרה אליי ועושה לי רגשות אשמה על כל דבר היא אומרת שרע לה לראות אותי ככה ומצד שני נעלבת שאני לא באה. מתלוננת על כל דבר ועכשיו כשעברתי לדירה החדשה ואני גרה עם שותף אז בכלל זה התפוצץ והיא לא מדברת איתי,אני הרי גרה עם גבר והמנטרה החוזרת הזאת של תחזרי הביתה תתחתני יהיה לך טוב...כמה מוכר... מזדהה מאוד עם שתיכן.. לי ד"ש ונשיקות לאספי תגידי לו שאני עוד זוכרת את האח הגדול המחליף שלי.. ולכל שאר היוצאים, חברים זה המשפחה שאתה בוחר לעצמך נכון שזה אף פעם לא תחליף אבל אני בדירתי החדשה ועם השותפים החמודים שלי רמגישה משהו מהרגשה של בית כך שאולי עוד יש תקווה...

pinkli

New member
תודה נשמה!

ועכשיו תרוצים תרוצים כמו הים! הגשר בהחלט שרוף!!!!!!!! נעבור לגשר הבא........ ביחד!! יחד יחד הופך אותנו לאחד חזק שאף לא אחד אחר יכול לשבור.

זו טעות הגיונית

בגלל שברשימת הפורומים "יוצאים מהבית" ו"יוצאים בשאלה" הם אחד אחרי השני. גם אני נכנסתי בטעות כמה פעמים לפורום שלכם, פשוט לא כתבתי שם כלום...

SPnage

New member
../images/Emo13.gif גם לי זה קרה

בכלל לא ידעתי שקיים פורום כזה עד שנכנסתי בטעות, אבל היה שם חומר קריאה די מעניין.

נסי לדמיין לרגע חוזרת בתשובה...

מתאים שהיא תתבכיין ע``כ שהוריה העיפו אותה לכל הרוחות? שהם לא מוכנים לקבל את הצעד שעשתה? דרך היא לקחה את תגובתם בחשבון כשהחליטה עם צעדה זה! היא ידעו שמבחינת הוריה היא עושה להם בושות, היא גורמת להם הרבה צער ואי נעימות, הם מתביישים בה! הם לא מעוניינים שתהא בסביבתם. אם חשובה לה הקרבה והקשר היא תוכיח להם במעשים לאט לאט במשך השנים שהיא טובה לא פחות, שיכול להיות להם טוב איתה גם כשהיא כזאת, יתכן שהם יקבלו זאת אבל רק לאחר לפחות 7-10 שנים בהם היא שמרה על קשר חד צדדי מכבד, מקבל, מוכיח! כך מוכיחה המציאות אצל החוזרים בתשובה. מדוע שאצל יוצא בשאלה זה יהיה אחרת?

Jazz Singer

New member
צר לי לאכזב אותך

אבל לא כל ההורים הם כאלה. חבר שלי ושתי האחיות שלו חזרו בשאלה ולא קרה שום דבר עם ההורים.

מותר לי

New member
למה החלטת

ש"כל היוצאים בשאלה" מנודים ע"י ההורים?? במקרה נפלו כאן שלש בנות שנמצאות בצד הלא נכון של האחוזים... אני גם לא אנסה לשכנע אותך, אלא פשוט אגיד לך: יציאה בשאלה וחזרה בתשובה אלו שני דברים שונים לחלוטין!! החברה אותה עוזבים שונה, המנטליות, דפוסי התנהגות... הכל כל כך שונה, שפשוט אין טעם אפילו לנסות להשוות!! אני לא יודעת מאיפה את מכירה "מציאות של חוזרים בתשובה", אבל אצל יוצא בשאלה המציאות תהיה אחרת, ולו רק מהסיבה שהוא לא חוזר בתשובה... יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא, ותמיד את יכולה להכנס גם לפורום "יוצאים בשאלה". (סתם דוגמא- כמו שתשווי יהודיה מת"א שהתאסלמה וחיה בשטחים לערביה מהשטחים שהתגיירה וגרה בת"א...)

למעלה