סוף סוף התקדמות

סוף סוף התקדמות

יום יום קוראת את ההודעות בפורום מתרגשת מההצלחות של החברים ותוהה מתי גם אצלי תהייה פריצת דרך כלשהי, והנה יש..... בת דודה של אבי מאשדוד שלחה לי צילום של צילום משנת 1939 (והאיכות בהתאם) של תעודה משנת 1859 ובה תיעוד של משפחה: שמות, תאריך לידה, שנת נישואין ותאריך פטירה. ומה שגילינו הוא את שמות הוריה של הסבתא של אבא שלי, מידע שלא הצלחתי לאתר כבר שנתיים! רק בעייה קטנה, לפי המסמך הזה היא נולדה בשנת 1858 ולפי החברה קדישא של בודפסט 1860. עוד פרט מעניין הוא נישואין בתוך המשפחה וזו כבר תגלית שלישית, מה בדיוק קרה שם? לצערינו אין את מי לשאול כי כל הדור שעוד הכיר את הסבים כבר לא בחיים. משתפת אתכם בהתרגשות כי בבית לא כל כך מבינים ממה מתרגשים
)))))))

אני מבין ../images/Emo106.gif

בשביל מה אנחנו כאן
בדיוק בשביל הרגעים האלו
אשמח מאוד אם תוכלי לספר קצת על המסמך הזה - מי הכין אותו, איפה ולמה. אני מצאתי בראשון לציון אתמול דף המפרט תיעוד משפחתי, בדומה למצה שציינת, של כל אחד מתושבי ראשל"צ בזמנו (ועוד ארחיב על כך בהמשך, היום לא הספקתי...). בעניין שנות הלידה - יש כאן רבים שנתקלו בתופעה ויוכלו, וודאי, לעזור לך. בקיצור, בשביל רגעים כאלה אנחנו עומלים כל כך קשה
כל הכבוד
ארנון

המסמך

כמו שכתבתי המסמך הוא משנת 1859 ובותרתו "הודעה" הפורמט המודפס הוא בגרמנית בכתב גוטי והונגרית, בטופס נרשם בכתב יד לא ברור ולדעתי בגרמנית. (הצילום הוא רקע שחור וכיתוב לבן) במסמך הזה יש למעשה את תולדות המשפחה של גב´ בשם יולי פלש שנישאה לרוזנברג שמואל ולאחר פטירתו לאונגרליידר יודה. לגב´ היו 6 ילדים מהאדון רוזנברג ובת אחת אסתר אונגרליידר שהיא היא אם סבתי! יש במסמך הערות שלא הצלחנו לקרא וגם איזו תוספת שנרשמה כנראה לאחר פטירת אונגרליידר. אני צריכה לאתר מישהו שעדיין זוכר לקרא כתב גוטי. הצילום משנת 1939 אושר על גבו כנראה אצל נוטריון אבל אין לי מושג מהיכן הוא הגיע ומה הייתה מטרתו. הוא נערך במקום ששמו כנראה "צ´אד" (לא המדינה)בהונגריה. אגב, נכנסתי לג´ואיש ג´אן ומצאתי מחפש שמחפש את שתי המשפחות, שלחתי לו עכשיו אי מייל אבל לדעתי הוא בן דוד מהצד השני של אותה בת דודה מאשדוד וממנו הגיע המסמך.
על העידוד אורית

שרי סילבר

Active member
פער של שנתיים זה לא רציני למצוא וריאציה על תאריכים (תאריכי לידה, פטירה, נישואין וכו´) מנסיוני זה מאד שכיח, ופער של שנה שנתיים זה משהו שכבר למדתי להתעלם ממנו, או יותר נכון לקבלו כמובן מאליו. תני לי לספר לך שכבר מצאתי פערים של 5 שנים ואף יותר, ובדיוק אתמול גיליתי וריאציה רביעית במספר על שנת הלידה של בן-דוד סבתי. פשוט כל וריאציה נלקחה ממקור אחר/ארכיון אחר, ודי בכתיבה שגויה של אחת הספרות כדי ליצור שינוי. אז בשעה טובה, התקדמת עוד צעד, ושזה יהיה הראשון בדרך לעוד הצלחות בהמשך ../images/Emo50.gif

שנתיים? לא משהו

לחוקרים העתידיים של קורותי, צפויה בעיה דומה. אני נוסף לתעודת זהות חוקית מסודרת, מחזיק גם ב"תעודת מסע" שאיתה עליתי לארץ בה אני צעיר יותר בשנתיים וגם נתונים אחרים לא מדוייקים. רישומים שנעזרים בהם לצורך התאמה גילית לצורכי הרגע, כנראה היו מקובלים מאז ומתמיד.

למעלה