סוף סוף אני לא לבד

סוף סוף אני לא לבד

ערב טוב לכולם תסלחו לי אם יש לי שגיעות כתיב אני גרה בבאר שבע כל הזמן חפשתי משהו שקשור ללדינו מאחר ואני במקור מיפו תל אביב שהגעתי סוף סוף לאתר הזה כולי מתרגשת לראות שאני לא לבד אף על פי שאני לא יודעת מילה בלדינו הסיפור שלי ארוך ועצוב אבל ברצוני להגיד לכם תודה.

may55

New member
אביבה ברוכה הבאה אל ../images/Emo82.gif הלאדינו

ספרי לנו אנו פה תוכלי להיזכר במילים בלאדינו או ללמוד אותן הכנסי למילון והתחילי

לא יודעת בכלל את השפה

הסיפור שלי די עצוב בשבילי על כל פנים אבא שלי היה בן יחיד לזוג הורים שעלו לארץ מבולגריה.אבא שלי נפתר בגיל 25 שאמא שלי היתה הרה בי בחודש רבעי והיתה לה תינוקת בת שנתיים אחותי סבי וסבתי נשארו לבד כל מה שנשאר להם זה שתי הילדות האלו.כל סוף שבוע הם דאגו לקחת אותנו לבית שלהם ביפו ושם היוה מנסים להחדיר לנו את התרבות שלא נשכח מי אנחנו שהם נפתרו אני האיתי בת14 בערך לא חשבתי שזה כל כך חשוב.אבל היום אני יודעת שהם עשו עבודה יפה כי אני זוכרת את הבורקיטוס של שבת בבוקר את השיר שסבתי שרה לי כל לילה לפני השינה אברהם אבנו ועוד דברים היום אני מנסה להעביר לילדים שלי את המשך השורשים אבל קשה לי כי אין לי מספיק רקע בשפה. ׁנ.ב.אני ואחותי נשארנו לבד לכן שמרתי את שם משפחתי ורסנו

Sarika

New member
קרידה אביבה, סיפורך נגע לליבי

השארי עמנו למרות שאינך יודעת את השפה, האנשים בפורום הנפלא הזה מוכנים תמיד לעזור, אל תהססי לשאול. אני רואה בהערכה את מאמצייך לשמר ולהעביר לדור הבא את התרבות היפה שלנו/שלך. כמחווה לכבוד הצטרפותך למשפחתנו אני מצרפת קישור למילות השיר ששרו לך בבית סבתא - "אברהם אבינו", אם תלחצי גם על המילה melodey שמופיעה ליד שם השיר, תוכלי לשמוע גם את המנגינה.

Sarika

New member
ועוד...

אביבה, כפי שהבנתי הנך תושבת באר שבע, באוניברסיטת באר שבע ישנו "מרכז משה דוד גאון לתרבות הלאדינו", במרכז זה מתקיימים מידי פעם אירועים לקהל הרחב, בנושא הלאדינו כמובן. אני מצרפת קישור לאתר המרכז וממליצה מידי פעם להכנס ולהתעדכן יתכן ותמציאי בו עינין ותבחרי להשתתף באחד האירועים ולהנות.

שריקה היקרה

אן לך מושג אך כולנו פה אתרגשנו אני והילדים שלי אני לא יודעת להגיד לך תודה בלדינו אבל אני עוד ילמד תודה לך.

רותי ב.

New member
אכן סיפורך מרגש.

נשמח אם תשארי איתנו, ואולי לאט לאט תזכרי בעוד דברים.

כן בטח

אזה שאלה בפעם הראשונה שהגעתי לבאר שבע והלכתי לעיר לקנות פיצוחים אמרתי לא אתה מזכיר לי את סבא שלי היה באיש הזה משהו מוקר לי הוא אמר לי שהוא מתורכיה אז לא קישרתי שזה אותה תרבות כי סבא שלי מבולגריה אבל הם כל כך דומים בסוף הוא אמר לי קרידה כולנו ספרד שהוא אמר לי את המילה הזו פרצתי בבכי כי לא שמעתי את השפה שנים הוא בנדאם מקסים.

במיוחד לגב' ורסנועל הלאדינוס של ב"ש

אני מביא כאן משהו שכתבתי לפני זמן מה בנושא זה עשהאל -בעל דוכן פיצוחים בבאר שבע, מספר, כי בשנת 49 עלו לארץ הוריו והתיישבו בסמוך לעיר העתיקה של באר שבע עם עוד כמה משפחות כגון: פררה, חכים ובכר. יחד עמם עלו גם יהודים מקפריסין-ניצולי שואה -בעיקר מהונגריה שהתיישבו בחלק אחר של העיר. יותר מאוחר הגיעו יהודים מתימן וצפון אפריקה. היהודים התורכים ייסדו בית כנסת ששכן בבית ערבי בסמוך לשיכון דרום מפני שגרו בסביבתו.עד היום מתפללים בו בשבת ובחגים בנוסח התורכי-לאדינו הישן. אחדים מהם מצאו פרנסתם במכירת פיצוחים, כנראה שעבדו בזה עוד בתורכיה היו להם דוכנים ברחוב המרכזי של העיר העתיקה בבאר שבע ומשם התפתחו: אברהם אמריקה פררה עשהאל כיום, אומר עשהאל, כי רוב הדור הקודם הלך לעולמו, צעירים עזבו את האיזור לשכונות החדשות בבאר שבע ולאיזור המרכז. מי שמחזיק את הקהילה הוא הרב חכים נ"י -מוהל במקצועו

Sarika

New member
אביבה, בואנה ב'ינידה ../images/Emo140.gif

השארי עמנו ולעולם לא תרגיש לבד.

תודה לך

תמיד ידעתי שאנחנו אנשים חמים וטובים אבל לא ידעתי שנשארו עוד הרבה כמונו תודה רבה רבה

תודה רבה

ושוב סילחה על השגעות כתיב כולי התרגשות ואפלו אני דומעת ברגע זה כל כך מתרגשת כל הזכרונות של הילדות עולים לי ברגע זה הרחובות של יפו השפה הרחות והאנשים הטובים החום והאהבה שקבלתי אפילו מהשכנים של סבי וסבתי תודה לכם

למעלה