סוף סוף אחרי

דיתוש

New member
סוף סוף אחרי

סוף סוף ביום שישי האחרון עברתי את הניתוח, ניתח אותי ד"ר אבינוח בבית חולים אסותא. אני מרגישה נפלא, היה לי יום אחד כאבים והיום קמתי חדשה ומלאת אנרגיות יש לי שאלה למנותחי אבינוח, אבינוח אמר לי שצריך לשתות נוזלים יומיים שלושה ובדף כתוב שבוע ימים מה נכון? האם אפשר לשתות מוגז - (בדף כתוב שאפשר) איך מתחילים לאכול ומה?

באיה

New member
דיתוש שלום וברוכה הבאה

היום את כבר יומיים לאחר הניתוח, ואני יכולה ליעץ לך על ההוראות שאני קיבלתי. ביום הלישי, מותר לך לאכול קצת יוגורט, וקצת קוטג´ 1/2 אחוז, וכך לפחות שבועה, שבועים בנוסף לנוזלים. אפשר מרק צח. בעקרון את צריכה כעבור שבועים לראות דיאטנית מומחית לניתוחים אלה, ולהתיעץ איתה. בכל מקרה, עד חודש בערך את צריכה לאכול מזון רל ונוזלי, עם זה מרק ירקות, אז להעביר אותם בבלנדר. אני מאחלת לך החלמה מהירה והשגים בנשירת המשקל
באיה

רוייקו

New member
ברוכה הבאה והחלמה מהירה, דיתוש

כל מנתח ממליץ על פי תפיסתו, אבל הרוב המוחץ שואף לדיאטה נוזלית של שבוע ימים ולאחר מכן מעבר עדין למזון בלנדר. רצוי שהחודש הראשון יכלול תפריט של מזון רך או טחון, כך שהמנותח יתרגל אכילה משלב נוזלי ולאט לאט, בהדרגה, יחל ללעוס את המזון, תוך שהוא רגיש מאוד לחתיכות ולבליעת מזון לעוס היטב. זה לא קל, נכון, אבל נסי למשוך כמה שיותר על מזון רך. השבוע הראשון יכול להיות על כלכלת נוזלים, מרק צח, דייסות דלילות מאוד, שתיה מרובה, דברי חלב נוזליים (ריוויון, למשל) ועוד.. מוגז זה עניין נתון למחלוקת. סובחי טוען שמוגז יוצר לחץ על הכיס וזה, דוחק את הטבעת ועשוי להוזיז אותה. אני הייתי נמנע ממוגז, לפחות בשלב זה. החלמה וחזרה מהירה לשיגרה רוייקו

למעלה