"סוף התפתחות"

"סוף התפתחות"

האחיינית של בעלי אוטוטו בת 15 והיא בגובה של 1.48 ס"מ בלבד. היא נלקחה לפרופסור בעניין בדיקת ההתפתחות שלה, והוא מסר להם שהיא לא תגדל יותר ולא תתפתח יותר, וזה הגובה הסופי שלה. אין ספק שהקביעה הנ"ל, גוררת ויוצרת דאגות וחששות והשאלות שלי אולי לא יקבלו מענה כאן אבל בחרתי לנסות: 1. האם ילד יכול להיות יותר נמוך מהוריו? הוריה של הילדה לא נחשבים גבוהים, אך גם לא נמוכים כך. האמא בגובה של 1.62 מ' והאבא קרוב ל- 1.75 מ'. 2. האם זה באמת יכול להיות שאין יותר התפתחות? כאילו היא בסה"כ בת 15 ויש לה עוד זמן זה נראה לי פשוט מאוד מוזר לקבוע קביעה כזו. 3.קיימת אופציה של ניתוח להארכת הרגליים ב- 6-8 ס"מ וזה כרוך בטיפול מאוד כואב וממושך שחלק ממנו הילדה תהיה בכיסא גלגלים כשנה וחצי. האם מישהו שמע על ניתוח כזה? והינו מוצלח? 4.שקלנו גם הורמונים, אבל העניין האם יש הצלחה בנושא הזה? אני יודעת ישנן הרבה שאלות ואולי אף לא אזכה למענה, אך גם פנייה לבעל מקצוע מומחה בנושא זה אשמח. תודה רבה ושבוע טוב

"סוף התפתחות"

בהחלט ייתכן שילד יהיה יותר נמוך מהוריו, אם כי היא ממש נמוכה. את צריכה לברר אצל בעל מקצוע בתחום וזה אומר אצל אנדוקרינולוג התפתחותי ( אנדוקרינולוג ילדים) . לגבי הניתוח , זה התחוך של האורטופדים. התחילי לגלוש בפורצמי0ם המתאימים.

למעלה