סוף הרגש

I C E M A N 7

New member
קשקוש קפיטליסטי

עסק גם יכול לדרוך במקום והוא לא ייחשב מת. לפעמים זו המדיניות הנבונה ביותר. החובה לצמוח היא נגזרת של אי הסתפקות במה שיש.

אייבורי

New member
לאחרונה נודע לי

כי השארות במקום היא הצמיחה החדשה. [בטח עדיף על קיטון]

I C E M A N 7

New member
גם לרבים אחרים זה נודע לאחרונה

וזה קורה (והייתי מוסיף צריך לקרות) כמעט לכל אחד שעייניו גדלו יתר על המידה והרצון חרג מגבולות הגזרה שלו.

מלודי6

New member
אפשר להקביל זאת לעסקים

אם הכרת במקרה את התיאור של מטריצת בוסטון. מטריצת בוסטון מדברת על ניתוח תיק עסקים אסטרטגי קיים לצורך קבלת החלטות לגבי היחידות העסקיות הקיימות. התיאור מפרט 4 יעדים עסקיים: בנייה, תחזוקה, קציר, חריש. כאשר המצבים הקיימים (בהתאמה) בתיאורם הם: סימני שאלה, כוכבים, פרות חולבות, כלבים (הפירוט למטה, אם יתחשק לך לקרוא). הוא נמצא של הגדר של כלבים. אתה מתאר גם כן מצב של כלבים. אם תשים לב בכל אסטרטגיה הייתה קיימת צמיחה כלשהי: בסימני שאלה: צמיחת העסק לצורך כניסה לשוק. בכוכבים: צמיחת העסק לשם הובלה עסקית בשוק. בפרות חולבות: צמיחה לשם רווח כלכלי. בכלבים: צמיחה כלכלית דלה (גם רווח מועט זוהי צמיחה כלשהי, זוהי צמיחה כספית, תוספת על ההשקעה). במצב שאין בכלל צמיחה כלכלית, לרוב העסק מוצא את עצמו בסופו של דבר בפירוק. עסק ללא רווח כלכלי, הוא כבר לא יהיה עסק בעתיד. ורווח, איך שלא תסתכל על זה, זה עדיין צמיחה. ---- פירוט: "סימני שאלה סימני שאלה הם מוצרים או עסקים הפועלים בשווקים עתירי צמיחה, אך נתח השוק היחסי שלהם נמוך. עסקים חדשים, חברה המנסה להיכנס לשוק כאשר יש כבר מוביל קיים. סימן שאלה דורש מימון רב, משום שהחברה צריכה להשקיע במפעלים, ציוד ובכוח אדם כדי לעמוד בקצב הגידול המהיר של השוק. ומשום שהיא מעוניינת לגבור על המוביל. החברה צריכה להחליט אם להמשיך מימון של עסק כזה. כוכבים אם עסק סווג כסימן שאלה מצליח, הוא נהפך לכוכב. כוכב הוא המוביל בשוק עתיר צמיחה, כוכב לא בהכרח מייצר תזרים מזומנים חיובי לחברה. החברה חייבת להוציא סכומים גדולים כדי לעמוד בקצב הגידול המהיר של השוק ולהדוף מתקפות של מתחרים. פרות חולבות כאשר שיעור הגידול השנתי של השוק נופל מ10% נעשה הכוכב לפרה חולבת, אם נתח השוק היחסי שלו הוא עדין הגדול ביותר. פרה חולבת מניבה בעבור החברה משאבים רבים. החברה אינה צריכה לממן הרחבת כושר הייצור, משום שקצב הגידול של השוק הואט. ומאחר והעסק מוביל בשוק הוא נהנה מיתרונות לגודל וממתח רווחים גבוה במיוחד. החברה משתמשת בעסקי פרה חולבת למימון הוצאותיה בעסקים אחרים. כלבים כלבים הם מוצרים או עסקים בעלי נתח שוק נמוך בשווקים דלי צמיחה. בדרך כלל הם מניבים רווחים נמוכים או הפסדים, אף שהם יכולים להניב מעט מזומנים בבעלות החברה. על החברה להחליט אם להחזיק בהם או להפסיקם או להשאירם או להקטינם. יש סיבות רבות להחזקת כלב, סיבות רגשיות, מהפך צפוי בשיעור הגידול בשוק או סיכוי חדש לכבוש את ההובלה בו."

תני לי לנחש

את עוסקת בתחום שקשור לכלכלה? נישבע לך שקראתי ואפילו הבנתי....

מלודי6

New member
היית קרוב

למדתי מנהל עסקים. כרגע אני לא עוסקת בתחום, אבל התחום הזה רלוונטי לכל עבודה כלשהי ובכלל לחיים.

nowonder

New member
תרשי לי להתווכח (שוב)

מינהל עסקים זה תחום שלא רלוונטי לשום דבר. גם לא למינהל עסקים. מנהל טוב, ראוי שילמד קצת פילוסופיה.

מלודי6

New member
אין לך על מה להתנגח עליי

זוהי דעתי, את יכולה לחשוב אחרת. את רוצה להביע את זילזולך, תביעי אותו איך שבא לך, לטעמי, זה פתטי. את הדיון של ICEMAN אני מעריכה, הוא הביע את דעתו בהסברים, גם אם אני לא אסכים עם דעותיו, לפחות הוא הביע אותם בכבוד, את סתם זורקת משפטים מתוך רגש בלי לחשוב עליהם. לא אמרתי מהו מנהל טוב ומה לא, כשאת פונה בטונים שליליים, לפחות תהיה עניינית, אינני מנהלת ולא הייתי ואין לך מושג איך אני עובדת ואיך לא, כך שאת מתפרצת סתם, את רק מראה כמה העניין הזה בוער בך בחלקים האישיים בתחום עבודתך או שפעם לפחות בער בך, את נראת כמו איזה אחת בסערות חושים, זה לא נראה טוב.

nowonder

New member
חבל שאת לוקחת את זה אישית

לא אמרתי שום דבר עלייך. אני משוכנעת שאת אישה אינטליגנטית ומוכשרת. דיברתי על התחום "מינהל עסקים" שאינו רלוונטי לחיים. את כמובן יכולה לקחת את זה לאן שבא לך.

nowonder

New member
גם.

וגם לימדתי (ובזאת גמרתי לדבר על עצמי
)

I C E M A N 7

New member
אתה מועמד לורוד, תסביר לי משהו

מה כל כך מגרה בשתי בחורות שנאבקות אחת בשנייה?

כבר לא מועמד -

הסבירו לי שנאסר על הוורודים פה להעליב אנשים - WTF
? ולשאלתך - אצל נשים, בעיקרון, מכות זה תמיד סוג של פור-פליי - זה מתחיל באלימות אבל בגלל שהן מתעייפות מהר הרי שאיך שהבגדים נקרעים והלבנים הסקסיים שלהן מתחילים לבצבץ זה ישר הופך לסשן אירוטי לוהט - עכשיו, היות ונשים (כן - גם לסביות) חייבות זין בשביל לגמור אז אין להן ברירה אלא לצרף אותך לחגיגה - הן לא שולטות בזה. (אם תרצה, אני יכול להפנות אותך לכמה סרטים דוקומנטריים ברשת שמתארים יפה את התהליך הזה)

seeyou

New member
מנהל טוב, ראוי שילמד קצת פילוסופיה../images/Emo6.gif

זאת ממש בדיחה הם לא מוכנים ללמוד יחסי אנוש את רוצה שילמדו פילוסופיה? סימן שאת לא עבדת במפעלים-קונצרנים.... מפילוסופיה אי אפשר להרוויח כסף הייתי אומר שפילוסופיה מקבילה לאוננות-

I C E M A N 7

New member
זה אמנם לא פורום כלכלי

אבל בגלל ההקבלה לזוגיות (שיש בה הרבה, אך לא הכל), נראה לי שיש לזה מקום. קודם כל רענון מושגים: צמיחה מוגדרת עלייה ברווחים או בפעילות העסקית ולא רק רווח. אם יש לי עסק שמניב הכנסה יפה, אך הוא לא גודל (רווחים נשארים דומים, המחזור נשאר דומה וכו') הרי שבהגדרה מדובר בעסק לא צומח. תקראי לזה כלב, חתול או דג מלוח, זה לא משנה. ועכשיו למטריצה. גם אני למדתי כלכלה, וכמוך גם אני למדתי כל מיני תיאוריות והנחות בסיס שהן לא תורה מסיני. האקדמיה שלנו שבוייה (ומכאן שגם אנחנו שבויים) בקסמו של העולם הקפיטליסטי ומן הסתם לא ילמדו שם תיארויות שמתנגשות עם עולם זה. זה לא משנה שהמציאות לפעמים מנגחת בעוצמה את הנחות הבסיס הללו, האקדמיה בשלה. למה זה ככה? אולי זה מכיוון שבעלי ההון קשורים באקדמיה, אולי סתם איוולת תקופתית - זה לא משנה כרגע, זה המצב. גם המטריצה שלך הגיעה מהאקדמיה, נוצרה (תני לי לנחש) ע"י פרופסורים שבחיים שלהם לא הקימו עסק או יזמו משהו. שכירים רגילים עם מנת משכל גבוהה מהממוצע, אך כמעט תמיד ללא כל ניסיון בעולם האמיתי. לא אני המצאתי את האימרה "אם אתה לא יכול לעשות - תלמד" (if you cant do - teach במקור). הכלב לענייננו (שהוא ההקבלה למערכת היחסים של כותב הפוסט) נחשב בעולם המושגים האמריקני לעסק שלא שווה להשקיע בו, שלא כדאי להחזיק את המניות שלו, חסר ערך. במציאות רוב מערכות היחסים הופכות להיות "כלב" והן לא ממש חסרות ערך. הן נותנות בטחון, יציבות (נפשית ופיזית) ובעיקר האלטרנטיבה הטובה ביותר. אולי לא אלטרנטיבה נוצצת ומסעירה, אך הכי טובה שיש. כי השוק לא מזהיר ולפעמים טוב ציפור אחת מכוערת ביד מלהקת שקנאים בשמיים. כותב הפוסט לא משקיע במניות והוא לא מסתכל על "העסק" שלו בעיניים של איש עסקים. יש לו משהו ביד שכרגע נראה לו אפרורי ומדכא, אך רגש זה דבר מתעתע וזמני. יכול להיות שהוא יצליח להסתגל לעובדה שהוא חי עם "כלב" ולמצוא בו גם את הדברים הטובים ולא רק את הקרציות והפרעושים. ויכול להיות שזה כבר לא אפשרי והוא ייצא למסע חיפושים אחר האושר. זה כבר תלוי בו ובנתוני הבסיס (שהוא לא הרחיב עליהם). לא כולם בנויים להרפתקאות.

מלודי6

New member
אין לך צורך לרענן מושגים

כיוון שלא סטיתי מתוך המושג. קרא את דבריי בשנית, ותראה זאת. בגלל שהכרת כבר את התיאוריה, לא התעמקת במה שכתבתי. "בסימני שאלה: צמיחת העסק לצורך כניסה לשוק. בכוכבים: צמיחת העסק לשם הובלה עסקית בשוק" איפה פה הבעתי פה "רק רווח" בהגדרתי? לא אמרתי שאינך למדת כלכלה, ושאינך יודע דבר בתחום, הדגשתי את ההקבלה בגלל שכתבת כי זהו קשקוש. כיוון שלא חשבתי שזהו קשקוש מוחלט ויש בזה מידת הקבלה כלשהי, הסברתי את עמדותיי. נכון הוא הדבר כי תיאוריות לא מתיישבות באופן מלא עם המציאות, נכון הוא הדבר כי מי שלא מסתדר עם העולם העסקי הולך ללמד, נכון הוא הדבר כי מחקרים אקדמיים הרבה פעמים ניזונים ונחקרים בעקבות רצונות של בעלי ההון ומניעי החוקרים. אבל אני הבעתי את דעתי האישית, ולא ייצגתי את האקדמיה, ואני עשיתי הקבלה כלשהי כי ראיתי בה משהו מקביל, ומתוך הדבר כי הקבלה, היא עדיין הקבלה, וכל הקבלה עדיין לא מקיימת שקיפות מלאה, אין על מה לחפש בהקבלתי את נקודות ה"חולשה", כי אין אפשרות להשוות באופן מלא תחומי עסקים עם תחומי זוגיות, כי המשתנים ביניהם עדיין שונים, והשוויון לעולם לא יתקיים. במצב של הגבר פה, אני חושבת שמערכת היחסים שלו אכן מתה, בלי שום קשר להקבלה, אבל זוהי דעתי, ומראש, כשכתבתי את ההודעה הראשונה שלי על צמיחה לא חשבתי על מונחים עסקיים, ברגע שהוא העלה את הנושא ואתה העלת את הקשקוש, הרגשתי צורך לחדד משהו. ודרך אגב, צמיחה לפי המילון היא "גדילה, גידול, התפתחות, התקדמות, התרבות, התרחבות, עלייה, שגשוג, הצלחה; נביטה, בצבוץ, יציאה" שגשוג והצלחה נכללים בתוך הצמיחה, כך שאולי לא לפי המונחים הכלכליים המוגדרים, אבל עדיין זה סוג מסויים של צמיחה שהכרחי שתתקיים במערכת היחסים, לטעמי לפחות.

I C E M A N 7

New member
רק בלי אלימות, אני נורא רגיש

את כתבת "רווח, איך שלא תסתכל על זה, זה עדיין צמיחה". את זה תיקנתי. ולגבי ההגדרה של המילון, תרשי לי לחלוק עליו חלקית. צמיחה זה לא הצלחה. נכון שיש המודדים הצלחה ע"פ הצמיחה, אך זה נובע מעולם המושגים המערבי (כמו של מחבר המילון). הצלחה זו הגשמת יעד. צמיחה זו הצבה תמידית של יעדים גבוהים יותר והגשמתם. בהצלחה אפשר לנוח ולהרגיש סיפוק. כשמודדים הצלחה במונחי צמיחה אנחנו נמצאים במרדף תמידי, או הופכים אומללים כתוצאה מתחושת הכשלון שבפרישה מהמירוץ (שכן לשיטתך, אם אני לא רץ אני לא קיים). בשני המצבים אנחנו לא נינוחים. וכאן בדיוק מהות המחלוקת ביננו, אותה לא נפתור מעל דפי פורום זה. זה משהו שכל אחד לומד בעצמו במהלך חייו.

למעלה