סוף הקיץ

סוף הקיץ

אז זהו, אתמול חזרתי לנורבגיה אחרי שביליתי את כל הקיץ בארץ. הקיץ הזה היה החופש הגדול האחרון שלי, ולא נראה לי שאני אשכח אותו בקרוב. גם בגלל המלחמה, שהייתה חוויה משותפת לכולנו (במיוחד לאלו שהיו בארץ) וגם בגלל המסע לפולין. המסע היה חוויה מדהימה. אני לא חושב שלמדתי בפולין דברים חדשים (מלבד העובדה שמחנות ההשמדה היו עסק כלכלי מצליח, הידעת?) אבל המוחשיות הכל-כך חזקה שאתה מקבל כשאתה ניצב בפני הסיפורים ששמעת פנים אל מול פנים היא מטורפת. אמרו פעם שאדמת פולין ספוגה בדם, אני תמיד התייחסתי אל זה כמטאפורה, מי היה מאמין שזה נכון באופן מילולי? סיפור: נכנסנו לאיזה יער מדהים, עצים, פרחים, "יער פיות" (ככה קראו לו כמה בנות מהקבוצה שלי) עם כמה אנדרטאות שניצבו בתוכו. כשהמדריך התחיל להסביר התברר שבמקום נרצחו ע"י הנאצים כ10,000 איש ביריות. לקח לי רגע להבין, אבל אז נפל לי האסימון: כל הצמחייה המדהימה שמסביבי דושנה בגופות של אנשים. לא חזרתי מפולין עם רגשי מילטנטיות מוקצנים (שאיתם חזרו כמה מהחברים שלי), להפך. חזרתי אם פחד נוראי ממלחמה וממה שהיא יכולה להוציא מבני אדם.פחד נוראי מבני אדם בכלל. it's the terror of knowing what this world is about. ובנימה אופטימית זאת, לבית הספר - יום רביעי הקרוב. איך היה הקיץ שלכם? מה תזכרו ממנו? ומתי אתם מתחילים ללמוד? נתי נ.ב. רק אני שמתי לב שלא היה מפגש פורום בסוף? התאכזבתי קשות.

NoFaRi1

New member
פולין זה באמת חוויה חזקה P:

נראה לי חח.. עוד לא הגעתי לשם. ובקר לקיץ.. נהניתי כמעט מכל רגע. חוץ מהקטע של המלחמה- נצמדים לחדשות וזוועה לשמוע כל הזמן על החיילים שנהרגים ועל האנשים... ולחשוב על המשפחות :[ ממ מה אני לא אשכח? הכל. בעיקר בגלל שבסוף ספטמבר אני עוברת מפה <כרגע בישראל> לארה"ב.. אני זוכרת הכל ומנסה להנות עם כולם כמה שיותר.

Reut E

New member
גם אני רוצה ללכת למסע בפולין

אבל אני אהיה בארה"ב כשיצאו לזה. (בתיכון שלי זה תמיד כיתות יא'-יב' יוצאות).. עוד 3 שבועות ניראה לי פחות מתחילים הלימודים בארץ, אני לומדת חודש ראשון כאן ואז עוברת..

NoFaRi1

New member
כן כן..

ובתחילת אוקטובר אני עוברת לארה"ב לאן את עוברת?

NoFaRi1

New member
ביצ'ווד.. זה ליד קליבלנד (אוהיו)

אבל יש פה מישהו שגם עוברת לסן דייגו בערך באותו זמן, את יכולה לדבר איתה

Reut E

New member
מתה עליה אחלה ילדה!

חח סתם אני matron, שיניתי את הכינוי.. אין עוד מישהו בפורום שעובר עכשיו לסן דייגו =(

yamit1990

New member
וואי.

אני כל כך רוצה גם לנסוע למסע הזה. ובישראל,בבית ספר שלי המסע הוא בכיתה י"א. ככה שאם לא הייתי עוברת לפה הייתי יוצאת השנה.. :( [מה שמצחיק שפה אני בכלל עולה לי'. אמרו שזה יותר טוב בשבילי. בעעע.] בכל מקרה,החופש שלי מסתיים ב27 לאוגוסט! זה קרוב ואני מבואסת. ולא יודעת איך אני אסתדר. אני יודעת קצת גרמנית,אבל ממש קצת. זה לא מספיק כדי ליצור קשר חברותי. מקסימום קשר של שלום וביי. הקיץ שלי היה הקיץ הכי קשה שהיה איי פעם. מה אני אזכור? את המסיבת פרידה מהחברים. זה היה הכי קשה..

Sweet Illusions

New member
יהיה בסדר אל תהיי כל כך מבואסת.

גם אני הייתי מפוחדת קצת מהמעבר לפה,ופה,במונטריאל,מדברים צרפתית. שזו שפה שממש לא הכרתי לפני ועכשיו אני מדברת חלק...

אל תיהיה כל כך מבואסת

קודם כל, אני כבר התחלתי ללמוד אז ה27 זה תענוג. חוץ מזה שבארץ (לפחות הבית ספר הישן שלי) מתחילים ב29, שזה לא כזה הפרש גדול. בקשר לפולין, גם בבית ספר שלי נוסעים בי"א, וגם אני עזבתי בשנה שבה הייתי אמור לעלות לי"א. אבל דיברתי עם המחנכת שלי בארץ וביקשתי ממנה להצטרף למסע למרות שעזבתי את בית הספר. היא שמחה לעזור לי. אני מציע לך לנסות לעשות את אותו הדבר. בהצלחה, נתי. נ.ב: דבר אחד אחרון: את תתפלאי באיזה מהירות הגרמנית שלך תשתפר, וחוץ מזה אני בטוח שהגרמנים מדברים אנגלית לא רע. נ.ב: דבר אחרון בהחלט: בכלל שחכתי להתייחס לנושא השרשור: הקיץ שלך אולי נראה מאוד דרמטי ועצוב עכשיו, אבל תני לזה כמה חודשים (טוב, שנה) ותקבלי כבר פרספקטיבה אחרת על כל העניין. את הקיץ של הנסיעה שלי אני זוכר כאחד הקיצים היותר שווים שהיו לי. עם, ובגלל, כל הפרידות וההתחלות החדשות.

למעלה