סוף דבר

סוף דבר

סוף דבר ******** ידעתי ירידות ידעתי עליות. התהומות היו עמוקים והפסגות גבוהים. התהומות - עד קו השבר הפסגות - עד נקודת הפיק. אך האם ההגעה לנקודת הפיק מפצה על קו השבר ? כשהרגשתי גאולה מן הביבים זה היה בגלל שלא התבוססתי במי-רגליים ? או שזה היה בגלל שנקודת הפיק סיפקה רק אשליה של גאולה.... אשליה שעוררה בי פיק-ברכיים... ועד היום איני יודע האם מסיחרור הגבהים או מפחד הנפילה ? * * * לא אדרוש עוד במופלא, לא אקבץ יותר נדבות-רוח ואלך להרוויח ביושר את היומיומי. אלך על הקטן מכל: על התא, על המולקולה, על התחושה הראשונית, על האהבה שלא תלויה בדבר. * * * דבר שלא ציפיתי בא ודבר שציפיתי התבושש, אך אין דבר, כי דבר מחזיק דבר שמחזיק דבר עד סוף הדברים. * * * אלא שיש כמה סופי-דברים ואני מזהיר אותי שוב לא להתבלבל... - יש סוף דבר שֶׁשָׂם לדבר סוף. - לעומתו יש סוף דבר שלא נותן לשים לו סוף. - יש סוף שככל שמצפים לו יותר כך יותר הוא מתעכב... - ויש סוף שנותן פתח של תקווה להתחלה חדשה. - יש סוף שקשה ומר לנו לקבל אותו. - ויש סוף שאנחנו משלים את עצמנו שאין לו סוף. * * * תודה לאל, יש כל מיני סופים, לא הכל הוא סוף אחד. אבל זה מוזר, לא? כל כך הרבה סופים ורק אין-סוף אחד? * * * ולבסוף, יש כמובן את סוף הדבר המנחם והמרגיע של קוהלת: "את האלוהים תירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם". אך למה ומדוע סוף הדבר של קוהלת: "את האלוהים תירא... כי זה כל האדם" ותחילת הדבר של קוהלת: "הבל הבלים, הכל הבל", פשוט לא מסתדרים ביחד...!? * * * לפעמים אני חושב: הסוף, שום דבר לא מבשר, רק עוד יום ועוד יום חֲסֵר... ולפעמים אני חושב: הסוף, הכל הוא מבשר, אלוהים נותן לנו לִכְסוֹף ויש, יש לנו את זה- מהתחלה ועד הסוף. - - - - - - - - - - - - - - וסוף דבר שאין לדבר סוף... פרי מגדים

../images/Emo51.gifפרי, מקסים ../images/Emo24.gif

לפני כשנתיים זכיתי ללמוד אצל מורה שאהבתי ועדיין לפרגן לה. אחד המשפטים הזכורים לי היטב, כאלה שאני נושאת עימי כל הדרך, הוא- אין באמת פסגות בחיים, גם לא מורדות, החיים הם קו ליניארי - כל רגע הוא שיא מאז הפנמתי את המשפט הזה, למדתי למצות כל רגע עד תומו, להבין שהרגע הבא, "גבוה או נמוך" ככל שיהיה, הוא עוד רגע, עוד נקודה על אותו קו, קו שנקרא חיים. לחיות, ליהנות, ולו רק מעצם היכולת לחוות, איך אמרתי באחת ההודעות הקודמות, שמחה - על עצם החיים... החיים עצמם
שנה של אהבה לכולנו

למעלה