סוףסוף, סוף כל סוף !

Mנטה

New member
סוףסוף, סוף כל סוף !

היתי מנותקת מתפוז כמה ימים, שלא באשמתי, הם כנראה הסתכסכו עם השרת שלי וסוףסוף זה סודר. תאמינו או לא
התגעגעתי אליכם ונחמד לחזור
אז שלום לכולם אני שמחה להיות פה
. היום מרוב עומס עבודה הגעתי למצב של בחילות, מכירים ? מה עושים נגד זה ? הצלחתי להשחיל מדיטציה באמצע היום, זה עזר לי להחזיק מעמד אבל את הבחילות לא שינה.... יש עצות ?

s h i r k u s h

New member
מכירה את זה...

תמיד כשאני בלחץ, אני פתאום מתחילה להרגיש בחילות. בד"כ אני מנסה לנשום בצורה נכונה יותר- לנשום נשימות עמוקות וזה מעביר לי את זה ומרגיע אותי יותר. זה משהו שלמדתי כשעברתי טיפול בשיטת גרינברג. התגעגעתי אלייך גם

Mנטה

New member
כל אתמול הרגעתי את עצמי בזה שהלחץ

יהיה פה יומיים ואז אני אסע ליער לנוח ולהנות, אבל אני כל כך עייפה שאני לא בטוחה שבא לי בכלל לנסוע ליער הערב. יש איזה קטע מוזר שביער אני נחה נפשית ומתעייפת פיזית ופה אני נחה פיזית ומתעייפת נפשית, אולי בהמשך הזמן אני אתרגל יותר ליער וארגיש בו יותר בטחון ואז גם אוכל לישון טוב וכאלה. בינתיים זה מתנדנד לי נורא. ובכלל, עייפות נפשית, איך אתם יוצאים ממנה ? מה השיטות שלכם להתגבר עליה ? אני מוצאת את עצמי מותשת לאחרונה ברמות שאין לי מושג איך להתגבר עליהן או מה לעשות כדי להתגבר עליהן... עצות, רעיונות, ת"ש יתקבלו בברכה

נתחיל מזה שתסבירי לנו

מה יש לך לחפש ביער והאם את לא חושבת שאולי במקום להועיל לך זה פוגע בך.

Mנטה

New member
ידעתי.......

ידעתי שאת השיחה הזאת אני צריכה לעשות עם אנשי היער וגם עשיתי כך. אבל ככה באופן כללי, נסעתי אתמול ליער, היתי גמורה ומרוחה מעייפות אבל איך שהגעתי היה מישהו שטרח לפנק אותי ולתת לי מסאג' מושקע. קמתי בבוקר וירדתי לים, היתי לבד בים כמה שעות ומילאתי מצברים ואז כשחזרתי היתי בשיעור ממש טוב, ואחרי זה בערב מספרי סיפורים, שבסופו גם הספקתי לקבל את השיחה שהיתי צריכה. חזרתי מאוחר ושוב אהיה מאוד עייפה מחר, אבל החלק החמור ביותר של המשבר מאחורי. אז זה מה שעשיתי ביער היום ואתמול, וביום אחר דברים אחרים, אבל תמיד יש שם אנשים טובים והרבה ענין והרבה מילוי מצברים - כל פעם אחרת. וענין השינה, אולי זה פשוט ענין של הרגל....

מה זאת אומרת לישון

ביער, ו"אנשי היער"? זה נשמע קצת כמו סיפור אגדה (את יודעת, אסוציאציות של יער, חושך, זאבים, תותי-יער, צמחיה עבותה, כיפה אדומה
), אבל אני מבינה שזה אמיתי לחלוטין, אז - האם תוכלי לספר קצת יותר? במה מדובר? מה זה נותן לך? איך הגעת לזה? כאלה...

Mנטה

New member
כן, זה באמת מסובך בישראל להגיד

"יער", כי בסה"כ הרי מדובר ביער של הקק"ל... אבל בכל זאת, זה הכי קרוב לטבע שיש בארץ (מלבד המדבר). פגשתי בפסטיבל אקטיביזם האחרון קבוצה בשם "שומרי הגן" והצטרפתי. האתר שלהם בהקמה אז הוא לא ממש מרשים ובכל זאת אפשר קצת להתרשם...

אולי בכ"ז תסבירי

למה התחברת אליהם, מה את עושה איתם, מה את מצפה שזה יתן לך, מה זה נתן לך עד כה?

Mנטה

New member
קצת מוזר לי להסביר

ואני לא מצליחה להסביר למה מוזר לי להסביר
... התחברתי אליהם כי הרגשתי שחיפשתי אותם כל החיים והנה באמת יש כאלה. זה היה מאוד טבעי ומאוד מיידי. מה אני עושה אתם ?
חיה בעיקר... אבל גם עושה איזה סדנה ומקווה עוד כמה חודשים גם להתחיל קורס וגם להתחיל לעבוד על פרוייקט. מה זה נתן לי ?
הכי פשוט לי לענות: את עצמי. אבל זה בטח לא כל כך מובן. אז אני רואה שאצטרך לפרט קצת יותר... אני לא זוכרת ממתי, כי כנראה מתמיד, אבל מה שאני כן יודעת זה שהחיבור לטבע מאוד חשוב לי. תמיד היה לי צורך ואהבה לשינה בחוץ, לטיולים, למחנות, תמיד הרגשתי במיטבי ביום השלישי של הטיול ועם שרוואל ותמיד הרגשתי לא במקום בבתי קפה או במועדונים בעיר. הרבה שנים שאני עוקבת אחרי הירח ומתרגשת כל פעם שהוא מתמלא, הרבה שנים שאני אוכלת לפי מה שמתאים לעונה, שאני יודעת לזהות בהפרש של יום אחד מתי עונה התחלפה (אני יודעת שזה נשמע אבסורדי לחלק מכם). אני זוכרת שמילדות הפריע לי שמצפים את כל כדה"א באספלט והרגשתי שהאדמה נחנקת... אפילו כשעברתי לגור בעיר, זה היה תוך כדי שאמרתי לעצמי: שנה אחת ואח"כ לגליל. אבל התאהבתי בעיר כי יש בי גם צד כזה
ובינתיים אני עדין כאן ועדין מחכה למעבר לגליל
. אז נדמה לי שבתור התחלה, הדבר הראשון שפגשתי כשהכרתי את שומרי הגן, זה עוד אנשים כמוני. שמעדיפים לישון בחוץ, שמתרגשים מהירח, שעוצרים ללטף פרחים בטיולים ושמחפשים את הדרך הטובה ביותר להתחבר לאדמה. יש לזה גם צדדים רוחניים וגם צדדים מעשיים, גם צדדים של עבודה ולימודים וגם צדדים חברתיים, הכל נמצא שם ואני עדין בתהליך של למידה והתאקלמות, אבל מבחינתי מצאתי את הבית שמתאים לי, מההיבט של התפתחות אישית וגם מההיבט של קהילה. ומה אני מקווה ? אני מקווה שבאמת הכל יצליח להשתלב, כי האינטגרציה בין החיים שלי היום לבין החיים שלי שם או החיים שאני שואפת אליהם, קשה לי ומאוד מעייפת כרגע, אני גם כמובן מקווה שאם כבר מצאתי את האנשים שאני רוצה להיות אתם בקהילה, אז גם יימצא לי שם בן זוג (או לא שם, אבל דרך החיבור לעצמי) ושאני באמת אפיק את כל מה שנראה לי שאפשר להפיק שם. אלו רק צעדים ראשונים בינתיים. ומה זה נתן לי בינתיים ?
קשה לי לענות על זה, כי נראה לי שזה המוקד של החיים שלי כרגע (זה ועבודה...). כמה חברים טובים זה כבר נתן, וגם הרבה דברים לחשוב עליהם. אני חושבת שההבדל הבסיסי בין מה שאני מרגישה ובין מה שאני נדרשת לתאר הוא שמה שקורה לי קורה דרך חוויה בלתי אמצעית, וכאן אני נדרשת לניתוח רציונאלי או לפחות מילולי ואני עוד לא במקום של עיבוד אלא במקום של חוויה. אז אני לא כל כך יכולה לעשות את זה. ודבר אחרון אבל מאוד חשוב, זה שמצאתי לי מקום, לא אומר שעזבתי מקומות ישנים ואני עדין שמחה על המקום הזה כאן בתפוז ועל האנשים שהיכרתי כאן ושגם אותם (אותכם !) אני מאוד אוהבת.

חייבת רק לומר לך

שאת נשמעת לי מאוד מאוד מיוחדת! לא יכולה ממש להתחבר למה שאת מספרת, אבל אין ספק שאת טיפוס סופר מיוחד, ואני מקווה שתמצאי את הדרך שלך לאושר. כלומר, נשמע שכבר מצאת, ואני מקווה בשבילך שהדרך תמשיך בנתיב שיהיה לך טוב וממלא באושר. חייבת גם לציין שאני מקנאת ביכולת שלך להיות "שלווה-בינתיים". ומה הכוונה? שאת יכולה לנשום עמוק ולומר - זה משהו חדש, אני עדיין מעבדת אותו, ולכן הצורך "לשים את זה במילים" מקדים קצת את מה שקורה בתכל'ס. אני - בתור מי ששלווה כזו מאוד חסרה לה - מקנאת ביכולת הזו!

Mנטה

New member
תודה תודה ../images/Emo13.gif

האמת שהיתי זקוקה לחיזוק הזה אחרי ששפכתי כאן דברים כל כך אישיים
אז שוב תודה ! וחוצמיזה, כולנו מיוחדים, לא ?

האגס 1

New member
../images/Emo24.gif ברוכה השבה

ואולי כדי להרגיש יותר טוב - תנסי לישון יותר שעות בלילה. עייפות פיזית מצטברת היא אפקטייבת לא פחות מעייפות נפשית... לך תדע מה יותר מזיק.

למעלה