סוס פצוע "צולע"

• פותח הנושא tch1
  • פורסם בתאריך

tch1

New member
סוס פצוע "צולע"

שלום אני גר בצפון ומצאתי סוס לבן יפה עים רגל קידמית נפוחה לדעת "מומחים" הוא סוס צעיר בן 7 8 הוטרינר אומר שצריך להרדים אותו אני חושב שצריך למצא לו מקום יש מישהו שיכול לקחת ולטפל? תודה אבי

תםטםOHIO

New member
שלום אבי

אתה יכול בבקשה לצרף תמונה של הרגליים הקדמיות של הסוס כולל הפרסה כדי שאני אראה אם אני יכולה לעזור בטיפול? ליאת

vet

New member
מלבד התמונה

נא ספר מה טוען הוטרינר, כמה צולע הסוס וכו'. כל מידע יעזור

tch1

New member
שלום ד"ר

הסוס לא דורך על הרגל הימנית קדמית. יש לו נפיחות קשה בחלק הקידמי תחתון של הרגל. הוטרינר אומר שהיה במקום שבר אומשהו כזה והמקום לא טופל . ועקב זה העצם לא סגרה טוב או משהו כזה. המצב כרגע הסוס לא דורך על הרגל והפרסה גודלת בצורה לא טובה זה המצב פחות או יותר תודה אבי

tch1

New member
שלום ליאת

כרגע אין לי דרך לצלם חוץ ממצלמת הפלאפוןאני ינסה לצלם ולהעביר במייל תודה על ההיתענינות

תםטםOHIO

New member
אתה יכול להציב כאן מקווה שאפשר

לעזור. להציב תמונה אתה צריך לשמור אותה בקובץ במחשב וללחוץ על עיון בדף התגובה. לסמן את הקובץ איפה ששמרת את התמונה ללחוץ אישור ולשלוח הודעה.

stary1

New member
למה הוטרינר טוען שצריך להרדים?

מה הוא החליט שהבעיה ברגל?

tch1

New member
שלום

הרגל לא טופלה בזמן ולכן איחוי השבר לא טוב תודה אבי

....

לדעתי לא כדאי לך להסתמך על דעתו של וטרינר אחד. בחווה קרובה לבית שלי עד לפני חצי שנה חיה סוסה מבוגרת מאד עם רגל שבורה מזה כ11 שנים וחיה חיים שניתן להגדיר אותם כטובים מאוד.לא נראה היה שהיא סובלת.נכון,ודאי עם הזמן זה מחמיר ,אך הגוף שלה למד לחיות עם זה ,אחרי 11שנים ניתן היה לראות שהפרסה,הרגל והכתף מעוותים וגם ברגל ה"בריאה" נוצרו נפיחויות , עקב המשקל הרב שהונח על הרגל הזו. למרות כל הבעיות הסוסה חיה חיים שלא היו מביישים את סוסי המיליון דולר ,היא הייתה במרעה עם עוד סוסים,אכלה חופשי ונחה על האדמה כשהיה לה הצורך,לא נראה היה שרע לה.לפני חצי שנה שהיא הייתה כבר מאוד מבוגרת וגם המצב שלה החמיר והיא התחילה לא לתפקד הוחלט להרדים אותה,רק אז ,אחרי 11 שנים של צליעה .אתה יכול להסיק מזה שאם תעביר את הסוס שמצאת למקום המתאים ,הוא יוכל לחיות חיי מרעה טובים לעוד שנים רבות.בנוגע לצליעה החמורה,או לשבר לא בדיוק הבנתי,יכול להיות שאצל סוסך זה שונה מהסוסה שתיארתי ולכן הומלץ להרדים אותו , אך אולי מהצד השני הוא אפילו בר טיפול או לפחות שיפור ,אני לא הייתי סומכת על וטרינר אחד .בכל אופן נתתי לך סיפור שגם במקרה כ"כ גרוע תדע שהרדמה היא לא הפיתרון היחיד אלא האחרון .

lions queen

New member
../images/Emo23.gifכשמדובר בהרדמה

אף פעם לא מומלץ לקבל הערכת מצב של וטרינר אחד.. אני ממליצה להתייעץ עם עוד וטרינר אחד לפחות..

למעלה