סוס מוזנח

• פותח הנושא caap
  • פורסם בתאריך

caap

New member
סוס מוזנח

ביקרתי באחד הישובים באזור שלי ואמרו לי חברים ששכנים מוכרים סוס,הלכתי לראות יותר מסקרנות מאשר עם כוונות ראיתי...סק עצמות שנבהל מבני אדם,ניסיתי לבנות איתו קשרים,שאלתי את בעליו-איזה מן דבר זה-סוס בתת-משקל כזה?נתגלע שקנו את הסוס מחווה במרכז לפני כ3 שנים כמתנה לילד בן משפחה לבר מצווה.הילד שיחק עם הסוס כמה חודשים ואז נמעס לו,העבירו את הסוס לאחיו הקטן ולזה נמעס מהר יותר.מידי פעם עלה מישהו על הסוס כדי לרכב אך סוס לא רצה לרוץ לכן השתמשו במקל ע"מ שירוץ.למה לא רצה לרוץ הסוס?כי מאז שקנו אותא אף פעם לא קנו לו אוכל הוא אכל רק מראה!!!ותבינו-מדובר באזור שמראה כמעט ואין.אני בעיניי ראיתי איך הסוס אוכל....קוצים.למרות שאין לי שום צורך בסוס שכזה-החלתתי שאני לעצמי לא אסלח אם הוא ישאר אצל משפחה הזאת-לכן קניתי אותו בסכום כסף מוגזם לגמרי 5600 ש"ח.כרגע סוס נמצא אצלי-הוא אוכל בתוכנית שהמליץ הוטרינר-עולה לאט במשקל -יוצא לטיולים ונכנס לכושר...אבל הוא שונה בני אדם,ואני לא ממש התקדמתי בנושה הזה,אודה לכם על כל המלצות שיכולות לעזור.אולי היה למישהו ניסיון דומה?

dixie chick

New member
בעיה שנשמעת גדולה עליך ועל עיצות...

מאיפה אתה בארץ? אולי יוכלו להפנות אותך למאלף טוב באיזור.

caap

New member
איני מחפש מאלף

אזור ירושלים -אבל אין לי כוונות לרכב על הסוס עד שלא יעלה במשקל..הבעיה שלסוס טראומה נפשית והשאלה מה דרכי הטיפול

dixie chick

New member
אילוף מגב הסוס זה חלק קטן באילוף

רוב העבודה של יצירת קשר עם הסוס ופתרון בעיות התנהגות מבוצע ויכול להיות מבוצע רובו ככולו מהקרקע. פעם לא היו סבורים ככה, פעם היו זורקים אוכף על סוס ורוכבים עליו למוות, היום השיטות הקיצוניות האלה השתנו בהרבה וכמעט שום מאמן שפוי לא יעלה על הסוס בלי הכנה ועבודת קרקע נורמלית, ויצור בסיס מספיק חזק כדי להמשיך לעבוד עם הסוס כל פעם כשמתעוררת בעיה רכיבתית את התנהגותית. הראונדפן למשל או הלונג' זה כלים חזקים שמשמשים את מרבית המאמנים, ואתה תהיה מופתע מכמה תרגילים שונים ומשונים אפשר לבצע עם סוס מהקרקע, לפעמים אפילו מרחוק. בקיצור מאלף יוכל לעזור לך גם בלי לעלות על הסוס ולו פעם אחת. יותר מאוחר יציצו ירושלמים בתקווה ויענו לך...

fliperit

New member
אילוף הוא לא רק לרכיבה

אל תתעסק אעם הסוס אם אתה לא יוד איך. זה עלול להחמיר את הטראומה ולגרום לפציעות שלך ושל הסוס. אני מצחיעה לך לשלוח אותו לאילוף של עבודת קרקע...

caap

New member
ממ...

אני עוסק עם סוסים 21 שנה :) ואני יודע איך-אבל לא פגשתי מקרה כזה

fliperit

New member
לא פגשת מקרה כזה

כלומר אתה לא יודע איך. אם אתה לא רוצה לשלוח לאילוף לפחות תעבוד ביחד עם מאמן.

KRUEGER

New member
אממ אולי

תשים אותו בחווה מסודרת עם מאלף ווטרינר?

caap

New member
הוא נמצא בחווה אצלי

יש ביקורי וטרינר קבועים

וורדה 2

New member
טיפול נפשי

את חייבת לעסות לה טיפול נפשי. ב טיבריה נמצה החוות של אורי פלג, תבררי ב חיפוס ביאנטרנת את התר שלו תתקשרי אלו. הוא יכול לעזור לך .

למעלה