סוס דלמטי

אבו-דני

New member
אלה תולדות האפלוסה

-- הסוס כמו שאר הגזעים הגיע לאמריקה על ידי הספרדים הסוס התחיל בצפון מזרח אורוגון שבארה´ב בשבט אינדיאני שמו NEZ PERCE שם המקום על גדת הנהר PELOUSE שלאחר תבוסתם באחד הקרבות החלו להשביח את הגזע. גזע האפלוסה החל להרשם בספרים בארה´ב רק בתחילת המאה ועשרים.

Doni 1

New member
יש לי תיקון

אפלוסה זה סוס שיש לו חלק בגוף אם נקודות וכל שאר הגוף בצבע אחיד או ש הרעמה בצבע שונה אני כמעט בטוחה בזה

taz512

New member
תיקון לתיקון

אפלוסה זה גזע, לא צבע, יכול להיות אפלוסה גם בלי צבע בכלל, (זאת אומרת חום לגמרי) יש מספר פרמטרים שלפעים אפשר לדעת עם סוס הוא אפלוסה הוא לא, 5 יותר נכון, בשביל להיחשב אפלוסה ולהיכנס לספר הגזע, צריך כמובן אבא ואמא אפלוסה ושלוש מתוך חמשת הפרמטרים. הפרמטרים הם: לבן בעיניים (בלי להזיז את העין), פסים על הפרסות, שני צבעים או יותר על איברי הרבייה. שני צבעים או יותר באיזור הנחריים, וצבע גוף. צבע גוף של אפלוסה יכול להגיע מדלמטי, ועד למראה "השמיכה שכל הצבע חום ויש לו מעין "שמיכה על הגב והתחת בצבע לבן, כל עוד זה לא "פיינט" זה "אפלוסה". טאז השד המסביר

ווינגז

New member
אני יודעת איך קוראים לסוג הזה

לסוג הזה קוראים אפלוסה יש לנו שלושה כאלה בחווה..... זה סוג מהמם!

איכססססס הסוס הזה ממש לא יפה בעייני

יש לנו כזאת פונית בחווה והיא עכשיו בהריון והיא ממש לא יפה.... אני מעדיפה סוסים חלקים או עם כתמים גדולים....אבל לא עם נקודות....

נכון.. לסוג הזה קוראים אפלוסה..

פחחחחחח
אולי תפסיקו לומר את זה 4,000 פעמים??? הבנו! זה אפלוסה! הלאה בבקשה..! וד"א אתם זוכרים שאתם צריכים לתת לי פרטים למפגש פורום!!! מישהו??!! חוץ מפרסה.. שכבר עשה די והותר..

ScooBy

New member
אף אחד

לא שם
שזה רשום בתחתית השרשור ורושמים את זה עוד פעם... חחחחחחחחח

אבו-דני

New member
הרי לכם דוגמא מוחשית למה....

--- בתחילה הבאתי לכם הודעות מלוות במובאות לתת בכם קצת השכלה, אבל מן הסתם אילו הודעות שלא נפתחו והפכו לאות מתה. ההודעות על האפלוסה משמשים כדוגמא שכיום הפורום ברובו הינו צעירות שעניינם אחר מהשכלה אי לכך ביקשתי מטאז 512 שיש לו כנראה איתן אותה שפה, להיות מנהל שותף על מנת לבצע בפורום אזושהי החייאה. שיהיה לו בהצלחה!!!

Sweet SuGaR

New member
../images/Emo46.gif

אתה ביקשת מניצן..... אבל שחכת שאני ביקשתי ממך!? זה כל כך לא נחמד מצידך
!!! אני עם כל הכבוד לא בעד טאז והשובניסטיות שלו... ודרך החשיבה שלו!

Sweet SuGaR

New member
אה..... ורציתי להבהיר משו

ההודעה היא לא נגד טאז.... כל הפרצופים הכועסים מופנים לאבו-דני...! לפני כמה שבועות שאלתי אותו איך אני יכולה להיות מנהלת בפורום. הוא אמר שיש דרך אבל שאני אחכה בסבלנות... חיכיתי והוא לא אמר דבר. הייתי יכול להגיד שאתה רוצה שניצן יהיה וזהו!

storm15

New member
../images/Emo123.gifאו...

שהוא לא רוצה שבנות ינהלו את הפורום. שוביניזם לשמה! אני שונאת שבנים חושבים שהם טובים מבנות פשוט תודה שאתה מעדיף שבן ינהל איתך את הפורום ולא בת מפחד שהיא תשתלט תודה תודה תודה בזה!

taz512

New member
שתיכן תנשמו עמוק עמוק

ותירגעו, אבו דני ביקש ממני ולקח לי זמן לחזור אליו, בגל זה הוא לא ידע עם אני הולך להיות מנהל איתו ביחד. והוא ביקש ממני כי יש לי ידע נרחב בסוסים. ותסלחו לי שתיכן אבל אין לכן עדיין את הידע שיש לי. תשימו לב שבנתיים כל המנהלים הזמניים של הפורום היו בנות, פיצפון, אנרכיסטית, קארין וכו´ וכו´. מדובר פה על ידע, לא על מי ביקש קודם, ומדובר על לקדם את הפורום הזה ושיפסיק להיות במה לדיונים על איך קוראים למי ומי רכב על מי. ובנוגע להערות הפמניסטיות שלכן אין לי יותר מידי מה לומר חוץ מזב"שכן עם זה מה שאתן חושבות שיהיה לכן טוב, כי זה רק מראה כמה ילדות קטנוטת אתן באמת. אז בקיצור מחר אני נוסע להנהלה של תפוז שם אני אקבל את הקודים הדרושים, וההפוך למנהל, ואז אני ואבנר נשב ונראה איך אנחנו לוקחים את הפורום הזה צעד אחד קדימה. טאז, השד המנהל

speedy123

New member
תסבירו לי משהו אחד

מה לעזאזל לא טוב בפורום עכשיו אנחנו מדברים על עיניינים שקשורים אך ורק לסוסים ותמיד יש מישהו שהופך את זה לוויכוח...ולדעתי זה טוב כי זה מראה את 2 הצדדים של המטבע וטאז אולי תפסיק כבר להגיד כל הזמן על הניסיון שלך עם סוסים!!! דיי קלטנו אתה רוכב 10 שנים מצויין ויש לך מלא ידע וזה טוב אבל תפסיק להזכיר לנו שאנחנו פחות יודעים ממך !!!!!

לטאז.. מזל טוב...

אבל.. אמ.. די להשתחצן! טוב, אני בטוחה שגם לכן תהיה הזדמנות בהנהלה.. ואת הפורום בהחלט אפשר לקדם צעד אחד קדימה, למרות שאני חושבת שהוא כבר בכלל לא יבש כמו פעם... אבל תמיד יש מקום לשיפור! כל עוד זה לא יהפוך לפורום כמו הארי פוטר (שידוע לשמצה בשל האוף הבלתי נפסק), תמיד אפשר שהוא יהיה יותר אקטיבי! אני בטוחה שמפגש פורום יטפל בזה.. יקדם את הפורום אפילו שני צעדים קדימה...אבל... אהם, אהם... יש לי בעיה עם פרטים!!!... תגידו.. ברשפון, אין טיולי רכיבה? איך זה יכול להיות?!??!

למעלה