חברים יקרים לסוס שלי נפלה פרסה ברגל קדמית. שאלתי אליכם - מה אפשר ומה אי-אפשר לעשות עם הסוס ביניתיים, עד שהמפרזל שלו יבריא ויבוא "לתקן את הפנצ´ר"? לרכב אני מניחה שאסור, אבל מה אם מכונת הליכה? או סתם לונג´-הליכה במנג´? אודה על רעיונות או דעות!
--- דבר ראשון קחי צבת וחפשי שלא נשארו מסמרים בפרסה שכן לו נשאר מסמר עד שיגיע מפרזל יכולה להווצר בעיה קשה. ב. שחררי את הפרסה השניה והמסמרים גם כן עם צבת ..למה? לכי עם נל אחת שעה ותהה לך תשובה... בהצלחה
הפרסה היא לא בדיוק נעל. ומסוכן מאוד לרגל של הסוס כשמוציאים את הפרסה לא נכון וזה יכול לגרום ליותר נזרק מתועלת. בנתיים מומלץ לא לתת לסוס ללכת על משטח קשה, יענו לתת לו ללכת על חול וכדומה כי ככה הוא מרגיש פחות את ההבדל. ולהזמין מפרזל בהקדם האפשרי. לרכב אסור בשום פנים ואופן, אבל מהעבודה שלי עם מפרזלים אני גם לא ממליץ לנסות להוציא את הפרסה השניה מה שיכול לגרום לנזק!!! טאז השד העוזר
אסור בתכלית האיסור להוציא לבד את הנעל\פרסה לבד!! המסמרים מהודקים בצורה מסויימת לפרסת הסוס ומשיכה לא נכונה יכולה להביא לפציעת הפרסה ומשם המצב יכול רק להתדרדר!! אם נפלה פרסה, לא רוכבים על הסוס, נקודה. מחכים עד שהמפרזל יגיע לתקן את הבעיה.
טוב אז כך- על הסוס לא רוכבים ולא (!!!!) מוציעים לו את הפרסות לבד! לפי מה שאני יודעת, צריך להשאיר את הסוס אל משטחים רכים (דשא למשל) ושם אפשר לעשות לו קצת לונז´...
אבל אין לי סוס, לחברה שלי יש, אז עזרתי לה כל יום (אפשר להגיד שהוא הסוס שלי, חצי, אבל אני לא צריכה לשלם עליו כלום...)!!! הלוואי סוס משלי, אבל ממש שלי...