סוס אנגלי???

מושית פ

New member
סוס אנגלי???

היה לי ויכוח עם ידיד.. הוא אמר שיש סוס אנגלי[כאילו סוג כמו ערבי,קוונטר]ואני אמרתי שלא נראה לי שיש באמת יש סוס אנגלי ולא ידעתי??

הורסמאן

New member
הטורוברד

פותח באנגליה ולפעמים מתייחסים אליו כאל סוס אנגלי, אבל אין גזע שנקרא אנגלי. בנוסף, יש טיפוסים שונים של סוסים שגדלו באנגליה, מפונים שונים שבדרך כלל ידועים לפי האזורים שבהם הם פותחו ועד לסוס השייר. טיפוס נוסף שהוא מאוד מצוי זה Irish Draght בתערובת עם טורוברד. אם תרצי סוס אנגלי טיפוסי. כך ששניכם צודקים, אין גזע שנקרא אנגלי, אך יש סוסים אנגלים שונים.

Deep Blue Sky

New member
ואני התערבתי עם חברה שלי

שסוסים לא יכולים להקיא.. אני טענתי שהם לא יכולים והיא טענה שכן.. מי צודק?

במקרים חמורים ונדירים סוס יכול

להקיא. אבל בגלל המבנה האנטומי שלו הקיא יצא דרך האף ולא דרך הפה.

הורסמאן

New member
רוב בעלי החיים

משתמשים בהקאה כ"וסת" שאיתו אפשר לשחרר לחץ מהקיבה, או לפלוט דברים שהגוף לא יכול לאכל, כמו גם רעלים. (למשל אוכל מקולקל). לסוסים אין את האפשרות להעשות זאת, וזאת אחת הסיבות שהם כל כך רגישים לקוליק. יחד עם זאת, יש מקרים שסוסים פולטים חומרים מהקיבה דרך האף. זה נראה כעיסה רירית מגעילה ומאוד מסוכן להם כשזה עובר דרך דרכי הנשימה. בשביל להחליט מי צדק, את או החברה שלך, את צריכה להחליט קודם על ההגדרה של הקאה, אם ההגדרה שלך היא מעבר של חומרים מהקיבה דרך הגרון והחוצה, אז החברה שלך צדקה. אם ההגדרה היא מכניזים שבא לעזור לבעל החי לשרוד במקרה של בליעת חומר לא רצוי, אז את צדקת.

תקשיבי,הם לא מקיאים נקודה!

שאף אחד לא יבלבל לך ת'שכל...חזרתי עכשיו מהקורס בכנות ובשיעורים עם הוטרינר הוא אמר שסוסים לא מקיאים!

זה לא מה

שאמר הוטרינר הפורומי. אני מניחה שמה שלמדתם שיעורים בכנות לא ממש משתווה ללימודי וטרינריה, נכון? ולא עברתם על כל המקרים האפשריים, גם נכון? כך שאם נסכם, לסוס יש יכולת להוציא תוכן קיבה (ע"פ עדותו של הורסמאן, רירי ומגעיל
) דרך האף. זה נדיר, לא ברור אם זה נחשב להקאה במובנה הלשוני, ורפלקס כזה בכל מקרה הוא מאוד חלש.

aloniguy

New member
תראי....

למדנו וטרינריה עם רני מרגלית אם את מכירה... והגענו לנושא שיחה של הקאות.... אז שאלתי אותו אם ססו יכול להקיא... הוא אמר לי שלא.... אז התעקשתי ושאלתי אם בום מצב שבעולם הוא לא יכול להקיא? אז הוא שוב אמר לי שלא! אז הייתי קצת קרציה ואמרתי ששמעתי על מקרים נדירים מאוד שסוסים הקיאו אז הוא אמר שאני ארד מזה כי סוסים לא יכולים להקיא נקודה! זו הייתה התשובה שלו והוא למד ווטרינריה והוא מאוד מנוסה....

aloniguy

New member
חחח לא הוא לא הגיע לזה בקורס שלנו..

אבל תודה שהשעורים איתו עברו הכי מהר!!

למעלה