סוסי קפיצות

סוסי קפיצות

איזה גזעים מתאימים לקפיצות, מלבד הטרוברייד? שמעתי שהסוס של טל ג'ירבי, שקבע שיא ישראלי הינו סוס שנקנה מסוחר סוסים...האם מישהו יודע על כך משהו?

גזעים שמתאימים לקפיצות../images/Emo107.gif

הגזעים שנחשבים הכי טובים לקפיצות הם כל הוורמבלדים למינהם, למשל: טרקהיינר, סוסים הולנדים (דאץ' וורמבלד), אולדנבורגים, הנוברים, הולשטיינרים ועוד. יש גם גזעים של פונים שנחשבים כג'אמפרים טובים, אבל עד גבהים מסוימים כמובן.
לגבי אוניקס (הסוס של טל ג'ברי), גם אני שמעתי בעבר משהו כזה, אבל אני לא יודעת עד כמה זה אמין.

ido132435

New member
לגבי אוניקס..

הוא מסוחר וכן זה אמיתי ובהתחלה לא ידעו שהוא יקפוץ כל כך טוב והוא גם היה ממש רזה ושקט (לא כמו היום)..הוא בן 6 עכשיו ועושה את ה130 כל שבת...הוא בא במצב נוראי ועכשיו הוא נראה ממש טוב...

עדימ

New member
לגבי הסוס של טל אם אני זוכרת נכון

זה הצמד שאני ואחותי ראינו פעם ראשונה בחיים שלהם קופצים מעבר למטר 80 או משהו כזה בתלמונד

תודה על תמונה

למישהו יש מידע לגבי גובה הסוס למשל? אני מעוניינת לקנות סוס, במטרה להתחרות בו בקפיצות תוך שנה פלוס...מינוס. אני מתלבטת מה לקנות. זה הרבה מזל אם ככה לא? כל הסוסים בייבוא אישי, שעלו הון (באופן יחסי)...והינה מגיע במפתיע סוס מסוחר ששובר את השיא הישראלי. מה אתם אומרים על זה?

שירלי317

New member
העניין הוא

שהרוכב יממש את הפוטנציאל של הסוס במקרה של טל ג'יברי ואוניקס, אני בהחלט מורידה את הכובע. אבל עם הסוסים המיובאים, אני לא תמיד כל כך מסופקת. הרבה פעמים, הסוסים באים עם כישרון גדול, אבל הרוכבים לא תמיד מסוגלים או יודעים איך לממש את הפוטנציאל והיכולות הללו. אני חושבת שסוס טורוברד או אירופאי דור שני + בארץ, או אפילו מעורבים עם מקומי. יכולים להיות נפלאים הן לקפיצות והן לדרסז'. זה בעיקר תלוי במבנה של הסוס ובאופי שלו. תמיד כדאי לבוא עם מישהו שמבין כדי לראות את הסוס, לא רק מבחינת בדיקה בריאותית לפני הקנייה אלא גם מבחינת פוטנציאל ויכולת בהתאם למבנה שלו.

popi199

New member
מה שלדעתי את צריכה

לעשות זה פשוט לצאת ולחפש, לא להתקע על גזע, מין או שטויות כאלה...ברור שתלכי לכיוון של סוס אתלטי וספורטיבי אבל בעיני זה לא טוב להיות מקובעים כשהולכים לחפש סוסים- זה רק מתכון לאכזבה. לגבי סוסים מסוחרים- יש המון סוסים עם הרבה מאד פוטנציאל זרוקים אצל סוחרים או בקיבוצים ומחכים לידיים טובות שיטפחו אותם, שוב זה רק עניין של לחפש (לפעמים זה לוקח המון זמן) את הסוס שעונה לדרישות שלך.

למעלה