סוסים

roni yoffe

New member
סוסים

20X20 ס"מ
שמן על בד
טכניקה מעורבת (שטיפה ומכחול)

צוייר בהזמנה לחדר ילדים

iwata018

New member
מסיבה פשוטה מאד .............................

עוד לפני המצאת המצלמה , כאשר עוד לא היתה האפשרות לעבוד מתוך רפרנס , סוס נחשב לחיה אולי המצוירת ביותר מפאת התפקיד שמילא בחיי האדם לדורותיו. אם בעבודות היום יום , כסמל למעמד (גם של הרוכב עליו) או כחלק עיקרי בניהול ההמערכה בשדה הקרב וכולי וכולי.......ולעומת אדם שיסכים לשבת בשקט לשמש כדוגמן לציור ,היתה "קצת" בעיה לבקש מהסוס את אותה בקשה ולכן ציירים נהגו לבצע סקיצות מהירות ב"שטח" לשכלל אותן בסטודיו ולהשתמש בהן מאוחר יותר בציור . כל מי שניסה לצייר סוסים בצורה טובה מבלי ללמוד היטב את האנטומיה המיוחדת של הגזעים השונים (הרבה יותר מאשר לאדם) של הסוסים , נתקל בבעיות לא קטנות . מציע לכל אחד לנסות ולבדוק בעצמו את הקושי המיוחד שקיים פה בנושא זה

roni yoffe

New member
אז לפי מה שאתה אומר

כל מי שלא יושב בשקט הוא מודל קשה לציור.. ולכן, גם כלבים, ציפורים, אריות ודובים הם קשים לציור
אני לא חושבת שבסוסים יש משהו מיוחד
כל חיה והאנטומיה שלה, ובכל אחת אפשר לבלות שנים במחקר לעומק המבנה והאופי.

וכאשר אני מציירת לפי תמונה על אחת כמה וכמה - אני לא חושבת שיש חשיבות לנושא,
בין אם זה סוס או ילד או כסא - ציור זה ציור. אין הבדל בשיטת העבודה בנושאים שונים.

iwata018

New member
בכל זאת לדעתי (האישית) גם ,בסוסים ישנה ......

איזו אצילות שחייבת להיות מונצחת בציור כערך מוסף ואשר הופכת את הציור למורכב יותר ודורשת הבנה מעמיקה יותר . לדעתי , גם הפרופורציות בציור סוסים מורכבת מעט יותר ואני כמובן לא ממעיט ברמת הקושי בציור של כל "דבר" אחר .אך לדוגמא , כאשר צייר היה צריך לצייר שדה קרב ובו כ..50-100 סוסים בתנוחות קרב שונות ,הצריך הדבר נסיון רב יותר מאשר ציור של כלבלב המשפחה היושב לו בניחותא על יד האח בסלון.

roni yoffe

New member
ואם הוא רוצה לצייר מלחמת כלבים?

או נחיל דבורים?...

אין הבדל. זה הכל בג'סצ'ר. :)

roni yoffe

New member
הממ.. לסוס יש פרווה....

וכל חיה עם פרווה בנויה ממשהו שנמצא מתחת לפרווה.. ואם זה לא בנוי נכון אז גם הפרווה לא תראה נכון...

באופן כללי לפני המצאת המצלמה היה יותר קשה.

גם אם היום אני מציירת לפי התבוננות למשל נוף, אני עדיין גם מצלמת ונעזרת אח"כ בישיבה שניה על הציור במצלמה.
כפי שרוני כתבה, זה אותו דבר עם בעלי חיים אחרים. ולדעתי אין קשר לאצילות, כי כל חיה והאופי שלה, ואנשים והאופי שלהם. בכל ציור טוב אתה מעביר משהו מעבר למימזיס, אז אני לא מבינה מה ההבדל.

iwata018

New member
אין כל ויכוח , ועדיין ,הסוס נחשב בעיניי......

ציירים רבים לאחת החיות המורכבות ביותר לציור על פי נסיונם !

Rafiee, who studied at the Vrije Academie Voor Beeldende Kunsten at The Hague and the Manchester Polytechnic, also displays his impressive artistic skill in The Horse Whisperer I and II. They depict two men handling a white horse with black spots. The horse is one of the most difficult animals to paint, but Rafiee succeeds in giving life to the beast through use of light and lively outlines in white and black.

Read more: ART: Scented strokes - Sunday Life & Times - New Straits Times http://www.nst.com.my/life-times/sunday-life-times/art-scented-strokes-1.38405#ixzz1v0ofkjEf

roni yoffe

New member
אני חושבת שזה תלוי באיך למדת לצייר

בשיטה שמלמדים אותי, אין הבדל בין הנושאים.

הכל זה ג'סצ'ר. ואתה כצייר חייב לדעת, מלבד לשלוט בכלים שלך, להזדהות עם מה שאתה מצייר.
ורק אז זה יוצא בדיוק כמו שאתה רוצה.

iwata018

New member
מסכים עם חלק מהדברים.....עוד דעה.............

Posted on March 30, 2011

"Major" painting by Kathy E. Walker

Horses are some of the most difficult animals to draw or paint. You can’t fake the bones, hair patterns, muscles and major veins in a horse’s face. That seems to be one the differences between an accomplished artist rendering horses and those that still have a ways to go. The shadows and highlights of the planes on a horse give it dimension and life. The other areas that are key are the nostrils and the eyes. Those are the two areas that really make a horse painting come alive.

roni yoffe

New member
לצייר סוס זה בדיוק כמו לצייר בן אדם או כלב...

מי שרוצה לחשוב שקשה לו לצייר סוס אז יהיה לו קשה לצייר סוס.

יש כאלה שלא מבחינים בניואנסים בדברים מסויימים אז הם חושבים שהם פשוטים.. אבל שום דבר לא "פשוט".

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני חושב שלצייר בן אדם יותר קשה מלצייר סוס

או חיה אחרת. כי העין האנושית יותר רגישה לתווי הפנים והמרקם והצבע של הבן אדם

למעלה