סוסים ומראות

S H I L G I

New member
סוסים ומראות../images/Emo29.gif

אתמול קראתי את המגזין סוסים באנגלית שיש לי, וראיתי משהו שלא ראיתי בפעם הקודמת שקראתי את המגזין. היתה שם מודעה של לשים מראות לסוסים בתא, שהוכיחו שזה מרגיע את הסוסים. אז היום פתאום חשבתי: אם סוס היה מסתכל במראה, הוא היה רואה את עצמו? או שחושב שזה סוס אחר? נטע

S H I L G I

New member
לא התכוונתי בקשר למודעה, אלא..../images/Emo29.gif

אלא לרעיון שאם סוס מסתכל על עצמו, אפילו 20 דקות, הוא ייזהה את עצמו?

אני חושבת שזה כאילו שהוא יחשוב שיש

לו חברה וזה נראה לי עוזר..! אני ראיתי באיזשהו מקום של סוסים פרטיים שמישהו שם לסוס שלו בובה קטנה תלויה והסוס שיחק עם זה ממש חמוד אבל לבובה הייתה שערות והסוס היה יכול לאכול אותן ושיהיה לו משהו והבעלים כנראה לא ראה ואז אמרתי לו הוא לקח מספריים וגזר לבובה שערה שערה עד הקצה ואז הוא תלה את זה והסוס שיחק עם זה איזה חמוד..! אבל אח"כ הוא הוריד את זה כי הוא ראה שהסוס מנסה לתלוש לבובה את הידיים והכל..! הבובה הייתה מפלסטיק דרך אגב..!

סוסים ומראות.

אינני בטוחה כי מקורותי נכונים אך לפי מה שאני יודעת, אף חיה בטבע חוץ מהאדם, לא מזהה את עצמו במראה. לפי ניסוי שעשו, וכך גם גילו כי סוס מניף את ראשו למטה ומעלה מתוך שיעמום ובדידות, הכניסו מראות סביב סוס בתאו, ולאחר זמן מה הוא פשוט הפסיק להניע את הראש והשתעשע עם הדמות במראה.
אז אני מניחה שהוא היה מוצא שעשוע במראה.

נכון..

יש למשל דגים שכשאתה שם להם מראה הם תוקפים אותה.... ממקרה של סוסים שזו חיית עדר הסוס מרגיש יותר בטוח בחברת ה"עדר" שיצרו לו המראות...

אממ הסוס שלי לא אוהב מראות...

הספיק לי כבר מה שהיה לי איתו בחוות אמיר בתחרות שם1!!! יש להם מראות שצמודות למגרש!! וכל פעם שעברנו ליד זה הוא פחד מוות ולא רצה לעבור שם הוא ראה שם את ההתשקפויות של הסוסים ואת עצמו והוא ממש פחד מזה ונבהל!!!! בגלל זה נפלתי שם במגרש חימום!! כי האוקסר היה צמוד למראות האלו והוא פחד לעבור ליד זה.. אז את כל החימום עשיתי בצד ולא קפצתי אוקסר...

טוי בוי

New member
קוראים לדגים דגי קרב

היה לי אחד כזה והיה לנו קשר עמוק הוא היה מזהה אותי כשהייתי נכנסת לחדר והיה מתחיל לעלות ולרדת באקווריום חוץ מזה כשהייתי נותנת לו אוכל הו היה קופץ ולפעמים הוא היה נושך אותי אבל מה זה קשור...

S H I L G I

New member
חח גם לי היו דגי קרב

היה לב בהתחלה דג קרב אחד ואז הוא מת אחרי כמה חודשים ואז היה לי עוד אחד שהחזיק חצי שנה בערך וקניתי לו דגת קרב אחת ולמרות שהם לא הזדווגו הוא לא הרג אותה..חח (אצל דגי קרב סיאמים, אם הדגה לא "נותנת", הוא פשוט הורג אותה..) ולכל מי שלא יודע, אצל דגי קרב הזכר הרבה יותר יפה והנקבה בכלל נראית כמו זן אחר של דגים.. סורי שזה לא היה קשור פשוט העלתי זכרונות נחמדים מהעבר :)

לא נראה לי יש סוסים שמזהים את עצמם.

הרבה פעמים שמים מראות במנז'ים כדי שהרוכב יוכל להסתכל על עצמו ולראות את הישיבה שלו וכדומה.. אני תומכת בסתיו וטוענת שמראות בתא זה מסוכן מדי... הרבה יורת עדיף לסוס להיות בחצר עם סוסים אחרים ויהיה לו מספיק ריגוש חברתי..

לנטוש'...

לא ממש לא, אני לא בטוחה, אבל כעיקרון סוס לא יכול לראות את עצמו... ואני כמו סתיו ודורון זה יכול לגרום פציעה ונזקים בלילה ובכלל... ואיזה מגזין זה היה?

zohark

New member
אוקי ככה

לדעתי סוס לא יזההה את עצמו במראה...הוא פשוט לא מספיק חכ מה לעשות. הראו ניסוי בנשיונל ג'יאוגרפיק על שימפנזות (שהן הרבה הרבה יותר חכמות מסוסים.....מה לעשות???) ובהתחלה כל השימפנזות שחיו כלהקה, ישר רצו להרביץ למראות. אחרי 3 דקות רובם שמו לב שהן משקפות את דמותם שלהם אבל היו כמה שלקח להם איזה רבע שעה להבין זאת! ככה שאני חושב שסוס לעולם לא יצליח להבין. בכל מקרה הניסוי היה מאוד מעניין...כי למשל המטפלת שלהם עמדה מול המראה ושמה אודם ואז השימפנזה לקחה את האודם וגם שמה והסתכלה במראה...חחחח זה היה ממש מצחיק

למעלה