סוסים אוטומאטים?

S H I L G I

New member
סוסים אוטומאטים?

עכשיו פתאום נפל לי האסימון כולם פה כל הזמן אומרים שיפתח בעצם עושה "סוסים אוטומטים". אבל עכשיו פתאום חשבתי למה בעצם לחוות דני היי יש המון סוסים זקנים ומבוגרים וענקיים? כי לסוסים האלה, גבהים כמו 60, 70, 80, הם PEACE OF CAKE כי הם ענקיים, והמכשולים סה"כ קטנים מהם! תגובה? נטע

אין דבר כזה סוס אוטומאט..

פשוט אין... נטע.. לפני שאזארו הגיע לדני היי הוא פסל המון ב100... וגם הוא ממש פחדן, אז נכון הוא גדול וזקן ויודע מה צריך ממנו אבל זה לא עושה אותו אוטומאט. בדיוק כמו שהסוסים שלכם יסרבו ברגע שיתנו להם את המקום הזה. בבקשה אל תתחילו פה מריבת חוות, זה כל כך מיותר וזה הדבר האחרון שהפורום הזה צריך..

Sweet SuGaR

New member
זה לא כזה נכון

כי גם סוס ענק יכול לסרב ל-80 אבל צ'רלסטון למשל סוס (מחוות יגור) גדול שקפץ 1.60 בחו"ל הוא אוטומטי לגמרי..... עם ילד בן 3 שרק יגיד לו קפוץ הוא יקפוץ מעולה.....

ORIKA

New member
קלי קלות?

על אף שלסוסים גדולים אלה מכשולים נמוכים בגובה 60 70 80 נראים כמשהו שהם יכולים לעבור בהליכה אחורה עם עיניים עצומות(ולמי שלא הבין-בקלות) כל סוס שונה מחברו. כלומר, ישנם גורמים משפיעים כגון אופי הסוס ובעיקר העבודה שנעשתה איתו במשך השנים. גם אם המכשולים האלו הם קלי קלות בשביל סוס מסוים יכול להיות שהוציאו מסוס זה את כל החשק והכיף שבלקפוץ והוא בעצם נהפך סוס סרבן.

krin88

New member
קודם כל...

רציתי לשאול מה ההגדרה שלכם לאוטומטים?... כאילו מה זה אוטומט? שאתה מראה לו את המכשול והוא ת-מ-י-ד יקפוץ? סוס שיעשה את כל המסלול בלי רוכב? סוס ש.... מה? לדעתי "סוס אוטומטי" הוא סוס שקופץ מבלי שיצטרכו ל"הקפיץ אותו" ותאמת שזו השאיפה ששואפים אליה, לא? כאילו סוס קפיצות טוב הוא סוס שיכול לתקן או "להציל" את הרוכב... כמובן שסוס קשה יותר מעיד על רכיבה נכונה יותר אבל הסוס האידיאלי לתחרויות הוא כאמור "סוס אוטומט"....תקנו אותי אם אני טועה או שלדעתכם ההגדרה או ההשקפה שלי אינה נכונה.... אהה ורק רציתי לציין שאלדין ואזארו נמצאים כרגע ב"אורוות הקיסר".

ORIKA

New member
אוטומט או הילוכים../images/Emo8.gif

ההגדרה שלי לסוס אוטומט די דומה לשלך, לפי דעתי סוס אוטומט זהו סוס שיקפוץ כל מכשול מכל זוית שיכניסו אותו אליו גם כאשר הרוכב אינו "עוזר" לו מספיק על ידי רכיבה נכונה. נכון שלתחרויות הפיתרון הקל ביותר הוא סוס אוטומט אבל לפי דעתי עדיף סוס טוב שאוהב לקפוץ אך עם זאת צריך לרכב עליו נכון על מנת שיעבור את המסלול בצורה הכי טובה שאפשר. אתן לכם דוגמא: אני משערת שכולכם מכירים את טאורה(MAN) ה"גדול" שלנו. זה סוס שפשוט אוהב לקפוץ, זה ממש תענוג לרכב על סוס שכזה. הוא לא פחדן ולא משנה איך רוכבים עליו הוא פשוט נותן את הנשמה. אבל עם זאת צריך לרכב עליו נכון כי כל טעות של הרוכב נורא מפריעה לו. גם כשלא מדרבנים אותו הוא קופץ אבל לפעמים מפיל כי בכל זאת זה קשה לו. מה שאני מנסה להגיד שזה לא שווה לרכב על סוס אוטומט כי הניצחוון יהיה בעצם של הסוס ולא של הצמד(הסוס והרוכב) אז אני אישית מעדיפה סוס טוב שצריך רוכב שיעזור לו להוציא את הטוב שבו.

ינקו תגידי לי..

ראית פעם שיעור קפיצות של הילדים על טאורה?? את צריכה לראות. כל הברקסים וסירובים שהוא תוקע להם, רוב הסוסים יכולים להבחין אם יש עליהם רוכב טוב או לא וחלקם מנצלים. אז אור, אולי אותנו טאורה "הגבר" מציל אבל לא את כולם.. ממש לא..

krin88

New member
מסכימה איתך לחלוטין!

מחר אני מתחרה על סוסה בשם אשלי, לא הכי אוטומטית שיש.... כאילו אני לא ממש צריכה להקפיץ אותה אבל כל מה שבן המכשולים.... לא משנה אתם כבר תראו אותה מחר! פשוט מותק של סוסה! בהצלחה לכולם...

טוי בוי

New member
זה לא אוטומתי

א. אין סוסים אוטומטים יש סוסים שעושים את רוב העבודה כמעת מבלי שהרוכב משתמש בעזרים כגון רגללים ישיבה ידיים הכול...לזה קוראים סוס אוטמט וזה ביטוי.... ב. אוטומטיים בגבהים האלו?! הם פשוט עוברים אותם בקלות רבה יותר מפונים והם סוסוסים זקנים וגדולים הם יודעים את העבודה יותר מאשר סוס צעיר ולכן טובים לבית ספר הם סוסים נוחים יותא מאשר סוס שהוא רב איתך ואתה איתו אז בגלל זה הם קנו אותם הם לא רצו לקנות סוס טוב שהוא טוב רק אם רוכב ברמה גבוהה.

חוץ מזה נטע

זה לא בדני היי... זה באורוות הקיסר בעעע וול...... אני חושבת שעדיף שסוס ידע תעבודה ומאשר שיכיר תמסלול כי באמת יש הבדל! אם את מביאה סוס שיודע לעבוד כמו שצריך ויעבור את מה שצריך אז סבבה לך אבל אם את נכנסת על סוס למסלול 5 פעמים אז הוא לא אוטומאט [הוא פשוט כבר מכיר תמסלול [ אם הבנת!

למעלה