סוסה מושלמת!!!!!!!

אוקיי אז ככה:

קודם כל תראי איזה צעד יפה ונוח יש לה... אפשר לראות את זה בשליטה שרואים אצל הרוכב שנמצא עליה ותראי גם איך הראש שלה למטה, נראה שמאמנים אותה לזה הרבה, כמו שרואים בסרט שכשהיא נמצאת במקום ומרימה טיפה את הראש, הרוכב שלה ישר מוריד לה אותו. חוץ מזה תראי גם את העצירות המהממות שלה ואת הספינים... הלוואי עלי..... כמה עולה סוסה כזו ?

תםטםOHIO

New member
אוקיי

קודם כל תודה על הפירוט :) אני לא מאד התעמקתי בסרטון ראיתי בערך חצי, אבל אני אולי מבינה מה אתה מתכוון כשאתה מתפעם מסרטון עם סוסה. היה איזה סוס שהתפעמתי מהסרטון שלו ומה שהיה בעיקר חשוב היתה ההרגשה של החיבור עם הסוס (במקרה של הסוס "שלי" הוא נראה לגמרי פרוע ואם היה רוצה לגמרי מחוץ לשליטה, אבל היה בו איזשהו ניצוץ כלפי הנער הסודני שהחזיק אותו וניסה לגרום לו לעלות שוב על 2 וראית בסרטון שהסוס יכול למעוך את הנער הזה אם בא לו אבל הוא מודע לכח שלו ולא היה צריך להוכיח אותו או להשתמש בו). סוסים מרגשים אותנו. אם לצטט את צ'ר'ציל (בערך) - יש דבר בחצוניות של סוס שהוא טוב עבור הפנימיות של האדם. There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.

תםטםOHIO

New member
כן, וזה מוביל אותי להכריז על ../images/Emo179.gif../images/Emo124.gif

ה"סמי פינה" הבאה- מין חצי הודעה שתגיע פעם בכמה זמן עם ציטוט של אחד המאמנים או המאסטרים, ונראה לאן זה יתגלגל הלאה...

dixie chick

New member
הנה מה אני ראיתי בסרט

דבר ראשון מדהים בעיני לראות את השינוי הקיצוני בסטייל בין סוסי פיצ'וריטי לסוסים בוגרים רואים שהסוסה הזאת בת 6, כבר יש לה הרבה הרבה אקסטרא סטייל שאין לסוסים בני 4 דבר שני המאמן שלה נראה כמו מאמן קאטינג, והצעד שלה בהתאם, אלמלא היא היתה כל כך אתלטית באופן טבעי היא היתה יכולה להיות מאוד מאוד נפולה (והיא גם ככה די נופלת), גם הצעד שלה שנראה נוח ורך מזכיר לי שושלות קאטינג מסויימות... (ואגב אכן SMOKE זאת שושלת קאטינג) המעגלים היו מזעזעים בעיני, הרוכב ממש יושב כמכשול נגד המהירות של הסוסה (נהוג להשען קדימה ולעודד את המהירות), מהמצב שבו הסוסה נמצאת (חצי נופלת כל הזמן) והרוכב נמצא (נשען אחורה כל כך באמת בצורה מוגזמת לריינינג) אין כמעט סיכוי שהיא תגביר קצב טוב ולמעשה אתה לוקח את הסיכון שאם היא תגביר קצב היא תפיל כל כך את הכתפיים שהיא תמעד ותיפול וכבר היו דברים מעולם, בגלל שהיא כל כך נפולה היא אפילו לא מצליחה להנמיך מהירות פעם שניה. הספינים היו סבירים כבר ראיתי טובים מהם העצירות סבבה אגוזים, קצת מתעקמת אבל הרבה סטייל

אז את בעצם אומרת...

שהרוכב עושה טעות בכך שהוא נשען אחורה ובגלל זה המעגלים מזעזעים? ומה זאת אומרת 'חצי נופלת כל הזמן' ו'נפולה'?

אני לא אהבתי,הראש נמוך מדי,הרוכב

עושה לה שרות רע מאוד, יוצא מש"מ לפחות פעמיים שהבחנתי ולא היתה לי סבלנו לראות עד הסוף. הסוסה נחמדה אבל לא הייתי קוראת לה מושלמת...

גם אני חשבתי שהראש נמוך מידי

ובעצירה השנייה היא נשענה חזק על הרגליים הקידמיות.

כמה שאלות....

1. מה זה פיצ'וריטי ומה ההבדל בינם לבין סוס בוגר/רגיל? 2. מה זה קאטינג(כשהסוס רץ ועוצר באופן פתאומי?) ומה זה ריינינג??? תודה לכם.... דרך אגב...מאד התגעגעתי אליכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הרבה זמן לא הייתי פה....

fliperit

New member
פצ'ריטי

זה מהמילה פיוצ'ר (עתיד), כלומר הוא מיועד לסוסים שבעתיד יהיו סוסי ריינינג מובילים. הסוסים בו עוד צעירים, וזו התחרות הראשונה שלהם בד"כ. קאטנינג זה מקצה בווסטרן שבו הרוכב צריך להפריד פרה מעדר. ריינינג זה מקצה בווסטרן שבו עושים כל מני תרגילים (התרגילים שבסרטון) . סליחה על ההסבר המעאפן...אני עייפה והמוח לא עובד

fliperit

New member
טרייל קלאס

זה מקצה של מעבר מכשולי דרך. יש כמה מכשולים (במה, קורות, שער וכו') שעל הרוכב והסוס לעבור בצורה חלקה ונעימה. הורסמנשיפ זה שילוב בין פלז'ר, טרייל וקצת ריינינג. עושים בהתחלה מסלול שכולל בתוכו קצת אצלמנים מהטרייל והריינינג, ואח"כ עושים פלז'ר

יכול להיות שפספסתי משהו..

כאילו אני רוכב קאטינג..אני דיי יודע איך רוכב קאטינג ניראה אבל עדיין לא הבנתי איך את יודעת שהוא מאמן קאטינג?בבקשה הסבירי..
תודה..אההה ועוד דבר..GUN זו שושלת של ריינינג..הסוס ש-Francois Gautier הציג באליפות העולם היה Snow Gun אז אני מניח שהוא גם בא משושלת של ריינינג..

fliperit

New member
הגאנרים הם ריינרים

אבל הרוכב רוכב קאטינג. אפשר לראות את זה מהישיבה שלו, כי הוא יושב נורא נורא עמוק באוכף, כמעט על עצם הזנב.

Whiskey 2

New member
שאלות..

בקשר לספינים (אני כרגע בתחילת הלימוד של איך עושים ספין - עבדתי על זה בשני שיעורים עם מדריך חדש אחרי בערך חצי שנה בהם לא לקחתי שיעורים אלא רק עבדתי על הסייח על סמך מה שאני יודעת - ועובדת עם סוס שאף פעם לא עשה ספין - בן 4, פיינט) 1. הראש של הסוסה בסרטון לא נמשך קדימה מידי? 2. הרגל הקדמית חיצונית לא עוברת יותר מידי את הרגל הקדמית פנימית? נ.ב. - אם יש למישהו סירטונים של מקצי רייניג טובים (מקצה עם ניקוד גבוה/ מאמן ידוע שמלמד סוסים)? אם כן מי שיש לו יכול בבקשה לתת קישורים לסירטונים

למעלה