סונדרבורג

ליאל115

New member
סונדרבורג

הבת שלי התקבלה ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת דרום דנמרק שבסונדרבורג. התוכנית היא בשפה האנגלית. האמת לי המקום נראה די מנותק...סוגרים את תחנת המשטרה ב10 בלילה...?!! היא רוצה מאוד ללמוד בסקנדינביה. האם מישהו שיכול לתת המלצה על האוניברסיטה או המקום? ודבר נוסף - לאור חוסר הפופולריות של מדינתנו באירופה ובסקנדינביה בפרט - האם כבחורה ישראלית צפויות לה בעיות? אני חייבת להודות שאני חוששת מאוד... תודה.

forglemmigej

New member
זה באמת סופהעולםשמאלה

עיירה קטנה כמו עוד עשרות עיירות בדנמרק, זה על הגבול עם גרמניה שעה באוטובוס לפלנשבורג. למה הבת לא הלכה לאוניברסיטת האם באודנסה ? בסונדבור זוהי רק שלוחה זה כמו ללמוד בתל חי או מרכז ספיר שהן שלוחות של האוניברסיטה ונדמה לי שהאוכלוסיה בהתאם.. למישהי צעירה ישעמם עד מוות שמה אבל בהצלחה בכל מקרה. לאף אחד לא אכפת מישראל ,אין לך מה לדאוג .

ohari

New member
אל תדאגי לגבי המשטרה

במקום מגורי תחנת המשטרה נסגרת ב-16. ברוב העיירות הקטנות הפשיעה מאוד נמוכה גם גך, וחוץ מזה העובדה שתחנת המשטרה נסגרת לא אומרת שאין שוטרים בתפקיד או שלא עונים לטלפון, פשוט אין קבלת קהל בתחנה עצמה אבל יש שוטרים בתפקיד.

ezha25

New member
הי :)

אני אמנם לא לומדת באוניברסיטת דרום דנמרק, ואני לא מכירה אותה, אבל אני יכולה להגיד לך באופן כללי מה ההרגשה של להיות סטודנטית ישראלית בדנמרק :) מבחינת היותי ישראלית, עד היום (ואני גרה כאן שנה ושבעה חודשים) לא שמעתי שום דבר שלילי על ישראל, להיפך- אנשים מתעניינים באוכל ובתרבות, בתל אביב ובישרושלים. לגבי המשטרה- רמת הפשיעה בעיירות באמת נמוכה (אני גרה בקופנהגן, ואני חושבת שגם כאן שעות הקבלה מוגבלות למרות שאני לא בטוחה), אבל יש מספר חירום והם כמובן עונים- אל דאגה! וכן- אני מאוד נהנת כאן! ולגבי רמת השיעמום (ראיתי שהגיבו לך שהבחורה תשתעמם...) אני לא חושבת שהיא תשתעמם! אולי לא יהיו לה כל אותן האטרקציות שיש לקופנהגן או לעיר גדולה אחרת להציע, אבל החוויה של ללמוד בעיר זרה, במדינה זרה היא חוויה עצומה כשלעצמה. מעבר לזה אל תשכחי שהיא לא הולכת להיות הסטודנטית היחידה שם! זו אוניברסיטה! הולכים להיות שם אלפיי אנשים בגילה! היא גם לא תהיה היחידה בתואר, אז יהיו עוד מלא דוברי אנגלית. מעבר לזה- הדנים מדברים באנגלית ברמה מאוד גבוהה אז ממש לא תהיה לה בעיה להסתדר. היא גם תמיד יכולה לנסוע ולבחון את השטח לפני החלטה. אני מניחה שיש שם מעונות ושיעורי דנית וכו' אם היא התקבלה והולכת על זה, אני מאחלת לה המון בהצלחה ושתהנה מכל רגע! זו הולכת להיות חוויה מדהימה!

למעלה